![]() |
![]() |
#251 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her Sabah
Bilir misin her sabah Çiğ olurdu gözyaşlarım bahçelerde, bağlarda Fırtınalar eşlik ederdi Gözyaşlarım yağmur olur Islak yağardı tepelerde, dağlarda. Bilir misin her sabah Gül olurdu hasretim, koklayamazdım Kelebekler etrafında dans ederdi Ben uzaklardan bakar Bir türlü okşayamazdım. Bilir misin her sabah Çöl olurdu sensiz çektiğim her nefes Bütün şarkılar hasretimi söylerdi Notalarda bulunmazdı Aşkımı sana söyleyen bir ses. Bilir misin her sabah Göl olurdu akşamdan kalma yaşlar Yükünü taşıyamaz olurdu Sabahladığım kaldırımlardaki Kasvetli taşlar. Bilir misin her sabah El olurdu gecenin hatıraları Hiçbir güneşin ışığı kapatamazdı Bıraktığın yalnızlıktaki Yaraları. Bilir misin her sabah Gelişine denk gidişini özlerim Hâla yollara bakar Çiğ tanelerini avuçlamış Dönüşünü bekleyen gözlerim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hiç Gelmesen
Uzatsam ellerimi Sevdanı yakalasam yıllardır aradığım Seyretsem gözlerini Öpsem dudaklarını. Uzatsan ellerini Sevdamı yakalasan yıllardır aradığın Seyretsen gözlerimi Öpsen dudaklarımı Ellerimi tutsan sıcak sıcak Ben de ellerini tutsam yürek dolusu Gözlerinde kaybolsam Yılların yalnızlığını Saçlarını okşarken Unutsam. Senli bir hayat versen ölüme kadar Senle yaşasam Seninle uyanıp Sana sarılarak yatsam her akşam. Bütün acıları silse her sabah gülümsemen İşe gitmesem İşe gitmesen Yanımda otursan Kahvemi getirsen birlikte içsek Sonra sahile insek el ele Oturup martıların mutluluk çığlıklarını dinlesek Ve ölünceye kadar Birbirimizi sevsek Ben severek ölsem Sen yaşasan Ben burada beklediğim gibi Orda da yolunu beklesem Bu defa sen hiç gelmesen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hiç İster miydim
Bazen ters eser rüzgârlar gibi akan zaman Değiştirir düşüncelerinin bütün ebatlarını, Rüyalar rüya olarak kalır, hayaller utanır, Bir yerlerde asılı mahya gibi “Hiç ister miydim.” cümlesi asılı kalır. Hiç ister miydim bir kış günü Gözyaşların üşüsün Kar yağsın istemezdim yalnız odana, Hiç ister miydim dudaklarını Ayrılık türküleri bürüsün. Hiç ister miydim gözlerin puslansın Hüzün gönlünde çiçekler açsın, Yalnızlık, istemezdim çöreklensin yüreğine, Hiç ister miydim gönlünde Fırtınalar girdaplaşsın. Hiç ister miydim *******inin hıçkırmasını Hatıraların yıldızlar kadar uzak durmasını, İstemezdim her ışığının seni yakmasını, Hiç ister miydim okşayışlarımın Bir kara rüzgâr sırtında uzaklaşmasını. Hiç ister miydim ters essin rüzgarlar sarkan zaman gibi Gülle yaprağını birbirinden ayırsın, Rüyalar rüya olarak kalsın istemezdim, istemezdim hayaller utansın, Hiç ister miydim kara giysin bütün karalar Maviler kırılsın. Hiç ister miydim, dalgalar uzaklaştırsın bizi Uzak kıyılarda bekleyiş sunsun gönlümüze, İstemezdim yanardağlar sussun, lavlar donsun damarlarımızda, Hiç ister miydim bir meçhûl bekleyiş Hükmetsin sensizliği yaşayan ömrümüze. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hissediyorum
Görmesem bile Güneşin orda olduğunu hissediyorum Uyurken bile Yanımda olduğunu Nefesinden biliyorum. Sabah uyandırmanı özlüyorum gece Gözlerim kapalı “uyan” demeni bekliyorum Ayaklarının ucunda bile girsen odaya Geldi diyorum gözlerim kapalı Yüreğini hissediyorum. Dudağını sarkıtırsan eğer Bir şeye kızmış diyorum Mahmur bakıyorsa gözlerin Mutlu oluyor Sevgini hissediyorum. Bazen telaşlı oluyorsun Bazen sakinliğinde sakinleşiyorum Sarılıp saçlarını okşadığımda İçim bir hoş oluyor Seviyorum diyorum Sevgimi hissediyorum. Hüzün yakışmıyor gözlerine Hep neşeli ol istiyorum Gözlerin çiğ görmesin bir daha Sen üzüldükçe bilsen Ben nasıl kahroluyorum… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hold my hand, child
Hold my hand, child Take me to my hopes The sun is so bright That I wish your journey would never end Hold! Hold my hand, child. Perhops I will find myself through you Don’t belive in my fearlessness In fact, I’m fearful. İf you hold my hand, the journey will never end Hold Hold my hand, child. I thought I had forgotten about it I remembered when I shivered The snow on my chin is cold Hold Hold my hand, child So that the journey wil be delayed. Look up! The night is so near, and the stars have decreased How wel we used to play when we were young Look, only you and me who remain Hold Hold my hand, child It is a lonely journey. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hortlak
Yağmur altında çocuk gibi bir çatlak Karanlık bir köşede bir beden hortlak Dikenler üstünde arzudan bir bayrak Karanlık bir köşede bir beden hortlak. Yetim kalmış bir çiçek, bir Hintli fakir Dili kopuk bir bülbül, yeryüzünde kir Gcenin yarısında parlak bir fikir Karanlık bir köşede bir beden hortlak. Ümit çölünde ıssız küçük bir çatlak Üstünde koca bir bulut, saçları ak Bir vaha ağaçlarda, arzu bir kaltak Karanlık bir şişede bir beden hortlak. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş Değil
Hoş değil gidişlere takılıp kalmak Dönüşlerde bulamamak Hoş değil inan Yediğin yemeğin İçtiğin suyun tadını alamamak. Hoş değil *******in ayrılık türküleriyle çınlaması Kırk yıllık sevdalı gibi yalnızlıklara sarılmak Hoş değil sevdalım, hiç hoş değil Bütün hıncını duvarlardan almak Ya da sessizce bir köşede ağlamak. Hoş değil sebeplerin sonuçları yargılaması Bazen mahkûm, bazen hakim olmak Tutuşan ellere uzaktan bakmak, Hiç hoş değil Hep yokluğu yazmak… Hoş değil bir tanem, hoş değil Gönül deryasının iki ayrı kıyısında var olmak Gökyüzüne uzanmış ellerde dua olmak, umut olmak Hiç hoş değil bekleyip de Bir türlü geleni bulamamak… Hoş değil, hiç hoş değil Gözlerde yağmur olmak, damlamak Avuçlarda avuçlarını bulamamak Hoş değil bir tanem Hoş değil bir tanem seninle olamamak. Her gece bir koyu sensizlikte Yalnızlığa aldanmak Hoş değil gidişlere takılıp kalmak Hoş değil dönüşlerde bulamamak Yediğin yemeğin İçtiğin suyun tadını alamamak. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hükümsüzdür
Hüznünü gönderdin gözlerime Ardın sıra dizilen gözyaşlarım sensiz öksüzdür Şafakları birlikte yakardık ateşimizle İki ucundan tutardın zincirlerini *******in Bıraktığın sensiz ******* hükümsüzdür. Sensizlik istediği renge bürünsün Yokluğun benim için siyah bir güldür Küssün isterse çiçekler aşka, mateme boyansın Bütün renkleri sildim dünyamdan Sensiz bütün renkler hükümsüzdür. Bütün mevsimler ateş olup yansa bile Gidişin yangınları söndürdüğü gündür Bıraktığın yürek gözyaşlarına gömüldü Bilmelisin ki yokluğun Bütün güzel *******in ölümüdür Gidişleri sevemedim bir türlü Gecenin sonu gündüz gibi dönüşsüzdür En kurak yıldızlara bile rahmet olup yağsan Yüreğim çölleşmiş, yeşermez sensiz Bütün damlalar hükümsüzdür. Kapandı kapıları bir yerlerin Fırtınaların kilitlendiği yer, sevgilerin ölümüdür Seninle aydınlanırdı Çiçekler açardı gülücüklerinde Yoksun ya bütün aydınlıklar hükümsüzdür. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hülyâlarım
Şöyle dolaşsak seninle Kalabalığın biraz dışında El ele tutsak Yürüsek Bazen koşsak ay ışığında. Karanlığı yarsa aşkımız Gözlerinden dökülse ışık Gülümsese Seviyoruz dese hepsi Bendeki ışıklara aşık. Gökyüzüne baksak Kulaklarımıza gelse tatlı bir müzik sesi Yıldızlar mavileşse İki bedene bürünse Mutluluğun gölgesi. Dalgalarla alkışlasa bizi Yakamozlarını havai fişek yapsa deniz Her adımda kumlarda bıraksak Neşemizden Saadetimizden iz. Kalbimizin sıcaklığını taşısa Sımsıkı tutmuş şu eller Bizi görüp heveslense El ele tutsa Bütün güzellikler. Her şey güzel de Sen yoksun diye içimde duruyor ürperme Gel bir an önce Ama Sakın bana ayrılığı verme. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüznün Yüzü Eylül(1)
Yalnızlığı avuçlarında Sonbaharın yorgunluğu ruhunda Hışırtılar vardı Sararıp Dökülen yapraklarda Kuşlar uçarken başka diyarlara Çocuklar sağa sola koşarak oynuyordu Birden irkildi Eylül Mavi iki göz karşı bankta oturmuş Ona bakıyordu İçi titredi bir an Gökyüzü ona bakıyor sandı Kaçırdı gözlerini Saklamaya çalışırken titreyişini Kımıldandı Kızarmış yaprakları seyretti Oturduğu bankın etrafında uçuşan Kızıl güneşe, Sonra yaprakların ardından Çocuklara baktı koşuşan. Rüyasına girdi mavi gökyüzü Derinliğinde kayboldu Sabah kalktığında mutluydu Öğlen zamanı Kendini aynı bankta buldu Karşısındaydı yine Masmavi gökyüzü Gülümseyerek bakıyordu Aynı bankta oturan Eylül’e yüzü Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|