![]() |
![]() |
#261 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Güzelsin Bayrağım
Baharda gül,gülde bülbül güzeldir. Toprakta çim,çimde çimen güzeldir. Vadide sis,dağda orman güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin bayrağım... Kalpte sevgi,sevgide kalp güzeldir. Tende iman,imanda can güzeldir. İbadetle geçen zaman güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin bayrağım... Derede su,suda canlı güzeldir. Şehitte kan,kanda şehit güzeldir. Vatan için vereiel can güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin bayrağım. Bedende baş,başta akıl güzeldir. Bilgide yol,yolda bilgi güzeldir. Ömürde can canda canlı güzeldir. Tüm bunlardan sen güzelsin BAYRAĞIM... |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Hiç Mutlu Olamazsın
Özün başka sözün başka, Farklı şeyde gözün başka, Maskelenmişyüzün başka, Sen hiç mutlu olamazsın.... Tüm sözlerin yalan gibi, zehirlisin yılan gibi, Köşelerde kalan gibi, Sen gerçek dost bulamazsın... Anlamazsın aşktan, dertten, Utanmazsın bunca fertten, Yaklaştın hangi niyetten, Sen gerçek dost olamazsın... Gülerken alem haline, Sahip olmadın beline, Düştün ellerin diline, Sen hiç mutlu olamazsın... Gözün hep parada,pulda, Olmadı ki helallerde, Varacağın O alemde Umduğunu bulamazsın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen İnsanoğlu
Neden isyankarsın,niçin hırçınsın Deri, et -kemikten değil misin sen Neden yaratıldığını hatırla Bir damla nutfeden değilmi sin sen.... Bunca tüm nimetler hep senin için, Farzlardan,Sünnetten kaçarsın niçin? Yaradan'ın emri kurtulman için Şükürsüz,hayasız değil misin sen... Mevla'mız Melek'ten üstün yarattı, Vucudunu nimetlerle donattı. Birde Ötelerde Cennet vadetti, Onu da reddeden değil misin sen... Sıkıntı gelince asar yüzünü Göyüslemez oldun derdi hüzünü. O'ndan başkasında yoktur çözümü, Dünya'ya hevesli değil misin sen.... Seyfet Hak yolda gideğim dedim, Üstümden riyayı atayım dedim Emrettiklerini tutayım dedim Her an bu Kalbimde değil misin sen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Olmasaydın
Sen olmasaydın,Dünya'da düzen olmazdı, Cahiliye dönemi devam ederek son bulmazdı. Meleklerde yer yüzüne doğduğunda inmezdi, Sen olmasaydın Ya Resul Allah... Zalim zülmü ile zalimlik ederdi, Kadınlar satılır.Kölelik düzeni devam ederdi, Kız çocukları diri,diri toprağa gömülüp giderdi, Sen olmasaydın Ya Habip Allah... İslamiyet, Kabe'miz,Kıblemiz olmazdı, Ebubekir'i Sıddık, Ömer'i Faruk olmazdı, Osman'ı Zinnu're,Ali'yi Haydar olmazdı, Sen olmasaydın Ya Resül Allah.... Sevaplar,ibadetler,rahmetler,sevgiler olmazdı. İnsanlık iflas ederek,Kaba kuvvet hakim olurdu. Bizlere öteki alemde kim şefaatçı olurdu? Sen olmasaydın Ya son Peygamber... |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Olmasaydın(S.A.V)
M üjdelenmesen gün doğmazdı, U mutlanarak yüz gülmezdi. H allere çareler bulunmazdı, A ğlardı ümmet olmasaydın... M eler kalırdı hep kuzular, M elekler gelmeni arzular, E lem,keder ve sızılar, D erin olurdu olmasaydın... A lem zülme gark olurdu, L ale açmaz hep solardı. E limizden kim tutardı, Y astaydı ruh olmasaydın... H alden anlayan olmazdı, İ man,irfan'ı bilmezdi, S ular çağlayıp akmazdı, E dep yoktu olmasaydın... L al olurdu bülbüllerin, A ldanırdı ümmetlerin, M anasızdı olmasaydın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senden Gelsin
Kazabında,sevginde gelirse senden gelsin, Yarap rahmetinlede,kahrınlada güzelsin. Bizler hep bir faniyiz,dönüşümüz sanadır, Yüzümüzü güldüren,mağfiret senden gelsin... Bu naciz zayıf kulun,yoluna feda olsun, Birazcık lutuf eyle,gönlü aşkınla dolsun, Duamızı kabül et,biraz yüzümüz gülsün, Cennet'ine kabul et rahmetin senden gelsin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni
İlk aşkım bir tanem biricik yarim Unutmam her zaman ararım seni Sensin sılam, sensin gönül diyarim Son nefeste bile sorarım seni... Yüreğim sedası dağlara vurup Baktığım güllerde cehreni görüp Seninle yaşadım hayaller kurup Güzel rüyalarda yorarım seni... Gülleri sen diye koklar severim Seni görmeyince ben ne ederim, Sadakat ehlidir diye överim Gönlüme taht diye kurarım seni... Seyfet'inbağrında sevda duygusu Vermesin Yaratan vuslat kaygısı Sevenin sevene çoktur saygısı Yıllanmış sevgimle sararım seni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Ararım
Bulduğum tüm izler ile, Nimetlerin gözler ile, En kıymetli sözler ile, Her şeyde seni ararım... Yunus gibi çağlayarak, Hakka gönül bağlayarak, Aşkın ile ağlayarak, Seni herkesten sorarım... Koy bu ruhuma sevgini, O nunla doldur gönlümü, Seyfet der ak kıl yolumu, Doğru yolunda öleğim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Sevdikleri Kadar İyisin
Seni sevdikleri kadar iyisin Nefret ettikleri kadarda kötü. Yaşadığın kadar yakınsın sonuna, Ve yaşadığın kadardır zamanın... Karamsarlığa kapılma! Ömrün sevdiğin kadardır. Yüzün güldüyü zaman mutlusun, Ve ağladığın kadar üzgünsün. İyi bilki! Sevdiğin kadar sevileceksin. Yalnız hissettiğin kadar yalnız Kendini güçlü hissettiğin kadar güçlüsün. Güzel düşündüğün kadar güzel, Sıcaklığın kadar sıcak, Unuttuğun kadar çabuk unutulursun, Bülbül ötebildiği kadar güle, Arı yapabildiği kadar bala Kök tutunabildiği kadar toprağa, İnsan gölgesinde yaşayabildiği kadar Bayrağa, Kul anabildiği kadar Mevla'ya aşıktır. Tüm bunları öğrendiğin kadar bilirsin, Sonuç olarak; Ne kadar seversen, o kadar sevilirsin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Sevince
Sana kavuşmak için yaşarım ümitle, Elleri duada seni sevince. Yolunu beklerim gelirsin diye, Fotrafına bakardım hasret kalınca... Emelim Mevlamdan seninle olmak, Tüm ömrüm boyunca seninle kalmak, Bir yaşamı senle ortak paylaşmak, Ortada kalırım sensiz kalınca... Zorlukları aştım hep senin için, Çalışmak zevk verir ikimiz için, Ağlatmak aldatmak,acaba niçin? Lale gibiyim ben sensiz olunca... Işık olda gel aydınlat yolumu, Hayatım şenlendir,yeşert dalımı, Ağlarıken gelip sorsan halimi, Yalnız hissederim sensiz kalınca... Rüyamdada canlanırsın gözümde, İsmin kalbimdedir,sevgin özümde, Yollarımız aynı Hakkın sözünde, Endişe duyarım sensiz olunca... Bakınca yüzüne açılır içim, O boş dünya için ağlamak niçin, Zülüm ve işkence sevenler için, Çaresiz kalırım sensiz olunca... Aldatmadın,aldatayım ben seni, Lale gibi kabüllendin hep beni, Ilgıt,ılgıt aşkla sevdim ben seni, Yuvamız mutludur sende gelince... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|