![]() |
![]() |
#261 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hüznün Yüzü Eylül(2)
Gülümseyen bir yüz vardı Birde gözler mavi Bir şey yapmalıydı Cesaretini topladı Ve gülümsedi Gülümsedi Eylül hafifçe Yanıma gelse keşke diyordu Kimdir nedir Ne iş yapar Bilmiyordu Dileği gerçek oldu Tanıştı sesiyle mavi gözlerin Kadife gibi yumuşak, anlamlıydı Eylül için zaten Anlamı yoktu sözlerin Ayrılırken tokalaştılar Sıcaklığını taşıdı avucunda Sesini kulaklarında Kalbinde bir hızlanma vardı Bir şeyler olmuştu ruhunda Aradan günler geçti Eylül sevdalanmıştı Gezdiler kıyılarda Kızıl güneşi seyrettiler İkisi de aşkı tatmıştı. Meydan okuma vardı Birilerine el ele gezerek Mutluluğunu ilan etme Haykırma bütün dünyaya Eylül’de isteyerek Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hüznün Yüzü Eylül(3)
Sonra istediler Eylül’ü babasından Ve düğün vakti geldi Yüzünde saadet çiçekleri Parmağında yüzük Eylül mavi gözlerle evlendi. Mutluydu Eylül Huzurluydu sevdiği ile Her akşam Eylül’ün dizine uzanır Türküler söylerdi kadife sesiyle Tatlı sözler devam etti bir süre Sonra kızmalar, bağırmalar başladı Tatlı sözler unutuldu Fırtınalar oluşur, Mavi gözlerde şimşekler çakardı Gözyaşları başladı sonbahar yağmurları gibi Tanıştıkları banka gider otururdu Mavi gökyüzünü arar Karşı bankta Otururken büyüyen bir nefret bulurdu Şiddet büyüdü Hüznün yüzü oldu Eylül Sonbaharı her mevsim yaşadı Her mevsim yaprak döktü sevdası Her mevsim ıslak bir ay yaşadı, eylül Ne eve gitmek, ne evden çıkmak Ne mavi gözlere bakmak Tek düşüncesi kaçmak Ve Mavi gözlerden uzaklaşmak Çaresizliğin içinde Hüzün çöktü yüzüne Pişmanlığın gözyaşlarıydı içine akan Ne kadife ses geliyordu kulağına Ne de mavi renk görünüyordu gözlerine Uçurumlara gitti kurtulsun diye Hep inancı tutup çıkardı O güzelim Eylül gitmişti Artık hayattan bıkmış, yorgun Bir kadın vardı Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüznün Yüzü Eylül(4)
Gezerken uçurumların kenarında Biri geldi yanına Ne bank vardı ne mavi göz Şaşırdı Eylül İçtenlik vardı gözlerin ardında Hüznün yüzü Eylül Renklendi, canlandı Heyecanlandı tekrar Evliliği yürümeyecekti Anladı Boşandılar tek celsede Tekrar evlendi Eylül Mutluluğu buldu bulamadığı Neşeyi yaşadı Her akşam yatağında bir gül Ne gözün mavisi gerekir insana Ne saçın sarısı Ne ses kadife olsun Ne de göz kara Mutluluk yoksa gece yarısı İçtenlik gelince Gülümsüyordu artık Eylül Huzuru vardı Yeşermişti yapraklar artık Her yıl bir defa yaşanıyordu aylardan eylül Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Gözlüler
Hüzün gözlü bir güzel Dalgalarla boğuşur Fırtınalarla güreşir Toplanır damarlarındaki her damla Nedense hep Yalnızlıkla birleşir. Gözlerinde hüzün yağmurları Umuda mahkûm olmuş bir yürek Bir fener arar yalnızlık denizinde Bir kıyı görünür diye Belki hüzünlü gözlerinde. Her küçük rüzgârda fırtınalar kopar Hüzün boşanır yalnız avuçlarına Okşamayan bir el durur karşısında uzunken saçlar Kendi hücresinden fırlar da dualar Sıcak bir yürek ister sabahlara kadar. Bir baba kadar sevecen Geniş bir göğüstür beklediği Bir dağ gibi yaslanmalı Saçı okşanırken gözleri kapalı, Küçük küçük ama mutluluktan ağlamalı. Oysa rüzgâr sert eser Kan hep soğuktur damarlarda Ardı ardına gelir acımasız günler Her sabah yeniden diktiği güller Akşama kadar solar birer birer. Gecenin her yıldızı bir ümittir Ölçülür, biçilir, sabaha kadar elenir Bazen meteorlar iner rüyalarına, ışıldar Hayalleri büyür, aydınlanır karanlıklar Hüzün gözlüm dünkü sabahı bu sabah da yaşar. Çok görmeyin dostlar, kader bu Bazılarının gözlerine hep hüzün yakışır Eli ayağı birbirine dolaşır Suç kendisininmiş gibi Nedense hep hüzün gözlüler utanır. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islanalım Bir Yağmur Bulup
Tut elimden Gezelim diyar diyar Bütün dertleri, ayrılıkları unutup Gel Gönlümüzce ıslanalım bir yağmur bulup. Sol kolun belime sarılsın Başını omzuma yasla Birlikte bütün karanlıkları unutup Gel Gönlümüzce ıslanalım bir yağmur bulup. Yüzümüzden damlasın mutluluk Gözlerimiz aydınlatsın geceyi İkimiz bir beden olup Gel Gönlümüzce ıslanalım bir yağmur bulup. Şimşekler sussun yürek sesimizden Bizsiz düşünceleri kov Dudaklarımız birleşsin, sesleri susturup Gel Gönlümüzce ıslanalım bir yağmur bulup. Korkma, gece iyice kararsın Bu ateş her siyahı yakar İçimizde yeni ateşler tutuşturup Gel Gönlümüzce ıslanalım bir yağmur bulup. Tut elimden, bırakma Sımsıkı sarıl Mazide ne varsa hüzünlü, unutup Gel Gönlümüzce ıslanalım bir yağmur bulup Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ismarlamadım
Sen oldun ya gündüzümde gecemde Hükmedemedim rüyalara Çelikten pençeler sıktı gönlümü Ufaldım Bölündüm parçalara. Gökler gürlüyordu, sensizlikti damlayan Bulutlar kıpkızıl ve kızgın, şimşeklerde serzeniş Koluma tutunmuş umut Bir akşamüstü gezintisi bu Belkilere saklanmış bir titreyiş. Olur ya aralanır bulutlar Bir ışık aydınlatıverir yüzünü Utanır, heyecanlanır, bakamam Ya sesini duyarsan içimdeki yangınımın? Ya görürsen titrediğimi? Ne kaldırabilirim başımı Ne gözlerine bakabilirim. Masum bir “Merhaba! ”dan bile korkarım. Üşümüş gibi tir tir Sevgime saklanan korkumdan büzülürüm. Ismarlama değildi bu aşk Geldiğine sevindiğim kadar Gitme de üzülürüm. Oysa, oysa ne güzeldi Ayaklarımın izini sürmesi Gülümsemen, gözlerindeki hüznün Oysa yine beni üzecek Ayrılığın gözlerini süzmesi. Bu defa içime akacak yağmurlar Kim bilir ardından ne dualar okunacak! Bir ıslanmadık gönlüm kalmıştı İnan, İnan artık o da sırılsıklam ıslanacak... Seni ben ısmarlamamıştım, kendin geldin Geldiğin gibi gittin, ansızın Ben sensiz, gönlüm mecalsiz... Sadece hatıralar ve yasak arzular tesellisi oldu Gittikçe sönen o parlak yıldızın. Kendi ayak izlerini takip ederdi ayaklarım Giderdi sorgusuz sualsiz Seni ben ısmarlamadım, kendin geldin Geldiğin gibi gittin Ben sensiz, gönlüm mecalsiz. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Yangın
İçimde bir yangın var sönmeyi bilmez Gittiğin günden beri dumanlı Belki yaşadığım bir rüya Belki de Hasretine vurgun bir sevda. Başımı yastığa her koyuşumda Aklıma nefesin gelir Heyecanla gelmiş derim, gönlüm ümitlenir Yokluğun dikilir karşıma Hayat tükenir. Kandırırım kendimi güneşin doğuşuyla Bir deli neşe bürür dışımı Her şeye güler bu sensiz dudaklar Oysa içimde bir başka ben var En kuytu köşede oturup sessizce ağlar. Aslında göründüğüm gibi değilimdir Kalabalığa karışır Evin içinde döner dururum Gittiğin günden beri inan Sensizlikle boğuşurum. Dedim ya bir ateş yaktın ki giderken Ne yapsam sönmeyi bilmez Çaresiz kaldı gözyaşlarım Atarım hatıraları bir kenara Oturur bir köşede gözyaşlarıma ağlarım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhanet
Siyahların yıldızlarla oynaştığı o garip an Çözerek zincirlerini, istisnayı azat eder Fırlar ya karanlıklardan, süslenmiş bir garip şeytan Vicdan sırt dönse bile, yürek kanar, biat eder. Beyne üşüşür heyecan, haykıran duygular kesif Uçmaya başlar mısralar, belli değildir müellif Aynalar çokluğa mahkûm, silinir köşelerden küf Yokluklar ve isyan pes der, varlığa kanaat eder. İşte o andır aldatan kırmızılar siyahımsı Sarsılır, yıkılır gerçek; hâyâl ise ilahımsı Hasrete hasret gecede bir ses duyulur ahımsı Diz vurur vicdan, baş eğer gönüller, itaat eder. Ve sabah, aklar bürünür, geceye çıkar genel af Dizlerde yürür sarhoşluk, gönül, oldukça bir tuhaf Saklambaçlarda çözümler, bitince geceyle zifaf Gündüzler sırtlar geceyi, geceye seyahat eder. Siyahların yıldızlarla oynaştığı o garip an Çözer ruh zincirlerini, istisnayı azat eder Fırlar ya karanlıklardan, süslenmiş bir garip şeytan Vicdan sırt dönse bile, yürek kanar, biat eder. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk Hediyemdin
Bin yalnız gecenin Çok beklediğim ilk hediyesi idin Rüyalarım bile aydınlanmıştı gelişinle Işıkların bütün güzelliklerini takmış Gökkuşağı renkleriyle gelmiştin. En derininde yüzerken mutluluğun Kendi mutluluğunla vedalaştın Allı bohçaya bile saramadan sevdamı Bir karanlık gecenin sabah oluşu gibi Sessizce uzaklaştın. Oysa yıldızlar şahit, Kimseye el açmadım, boyun bükmedim Ne yalnızlıktan, ne sensizlikten Ne de sevdasızlıktan hiç Ama hiç ürkmedim. Gelişini sen getirmiştin Ne olurdu kendi gelişinle vedalaşmasaydın Kavuşmaları küstürüp Bin gece getirmişken seni Bir gecenin bitişi olmasaydın. Yine yalnızlığa mahkûm oldum Keşke, keşke gitmeseydin, Bütün maviler sevinmişti seninle Keşke benim gibi Dünyamda hayat bulan renkleri üzmeseydin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnadına
Unutmak istedim hep seni Bir türlü unutamadım Her gece hasretin karşımda dururdu İnadına, İnadına seni aramadım. Güneşler doğdu günler boyu Güllere, çiçeklere bakmadım Gözlerime hasretin birikti, birikti İnadına bir gece bile Sensizliğe ağlamadım. Yüreğime oturdu yokluğun Albümü bile karıştırmadım Resimlerini elime alıp İnadına bir defa bile gözlerimi Gözlerinle karşılaştırmadın. Sen de bensizliği yaşa Karar verdim, sensiz yaşayacağım Kim ne derse desin Ne gülüşün hatırlatacak seni, ne gelişin… İnadına seni unutacağım. Bir yanım yaz, bir yanım kış Bir türlü umuda alışamadım, Seni çok sevmiştim Şu yokluğun var ya İnadına onunla barışamadım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|