![]() |
|
|
#271 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57933
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şairim Ya
Derdi harman edip; sitemi alay Sanmayın işimi,o denli kolay Gönül kulübesi, bilene...saray Gün olur söylerim,yazarım bir gün... Sevdayadır sözüm:Kullara, hüzün... Gönül aynasına düşerse yüzün... Mecnun’a,Ferhat’a maniler düzün, Gün olur söylerim, yazarım bir gün... Tanrı ile kulun arasındayım Sırat köPage Rankingüsünün terasındayım Günebakanların sarısındayım Gün olur söylerim,yazarım bir gün... Hasrete çatarım; felek de,dursun... İster hançerini bağrıma vursun Bu aşk beni yaksın...yaksın kavursun Gün olur söylerim,yazarım bir gün... Gönlün aynasına düşerse konu Ölüm olsa bile bu işin sonu Bin derdim olsa da,günde birini Gün olur söylerim, yazarım bir gün... |
|
|
|
|
|
#272 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şiir Ören Tığ Değil
Biz, şairler... Taşıyarak gölge gibi hüznü... Götürürüz metruk harabelerine gönlün... Yaşantıdan izler biriktirerek Pusları aralıyarak örümcek ağlarından Duyguları damıtarak Süzerek kelimeleri... Söylenmemiş Yazılmamış en güzel dizeleri... Bir kaşif gibi; keşfedilmemiş...şiir ülkelerine uzanırız... Duyguları bir dantel gibi Öreriz yaşama... Konuştururuz, dili: lal Acıyı: bal Sembollere saklayıp gerçekleri... Türlü hayaller görürüz, Uyur uyanık... Yara, daha bir yara... Kan: daha kırmızı... Gün:daha yakıcıdır... Her şiir; doğumdur; yeniden... Üretkenliğimizden... Duygulardan beslenen Üretilere... İsimler koyarız... Ve salarız seven yüreklere... Süsler darağaçlarını bazan Bedenlerimiz Bazan kellemiz fazla...gelir Omuzlarımıza... Yine de korkmayız; kara! ... gözümüz... Çekinir birileri bizden Karanlığı Bir güneş gibi dağıtır, Bir kalemde, kuşatmasız... Kaleleri... fethederiz. Çünkü; içten fethederiz; gönülleri... Halbuki,bir tek zararımız, Kendimize... Parmağımızın asidinden Erir kalem ve kağıt Eller nasır... Yerler hasır... Küser, bizlere... nesir... |
|
|
|
|
|
#273 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şiir Üstü Notlar
Öncelikle bir insan…naçizane.bir fer’dim Nice şiir yolunda sancılı bir neferdim… Şiir tadında öldüm…şiirlerde can verdim Yok kötü bir maksadım, insanlık makamına İçimden geldiğince birkaç türkü söyledim… Nasibini aldı hep esen rüzgar, yağan kar Yağmurda bir serçecik yada,vefasız bir yar Etrafımı kuşatan etten kemikten duvar Uzaklarda durma hiç gel yakına yakına Nar ateşleri yakmaz,bir kırmızı gül yakar… Otur da, gölgesini kirala, bir çınarın Doku, gergeflerinde… özlemi…bir rüzgarın İncecik esintisi içinde, yarınların… Bir gül kokusu sarsın, parmaklarında kına Ölürsem kefen diye, beni sevdama sarın… Gizemli diyarların düşlerini ufkuna Eski sevda tadında suya düşürdü suna. Elbet her bir dizesi seni iletir sona Adilik harcın değil, kem sözlerden sakına Gönül pınarlarında hem yıkana, hem yuna… Yıldızlara,güneşe benzer ışıklara bir, Sözlerinde… olmasın ne zehir, ne de kibir Her bir dizeyle ruhta canlansın tonla sihir Orijinal konular takılsın da,oltana Şiirlerin savrulsun rüzgarla dört bir yana… Kaybetme hiçbir değer, gözünden ve özünden Aynı şekilde davran yarın da, bugün neysen… Gönülden yan, yanarsan… ateş çıksın közünden… Şairsin ‘’şiirlerin hasını’’ tanısana Boşalt gönül heybenden… dök haydi …durmasana… |
|
|
|
|
|
#274 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Şimdi Sevda Yalnızlığım
-I- Eskiden... Güneşin mızrakları tenini kanatırdı... Gözlerin,yeşil mevsim... Has bahçenin güllerinde Gözyaşların çiy tanesi... Boncuk boncuk dizerdim,alıp avuçlarıma... Bir korku...bir endişe... İnip, usulca çöreklenirdi, O akşam sularında...ceylan bakışlarına... |
|
|
|
|
|
#275 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
-II-
Parmaklarımı yakar, İnce kıyılmış tütün... Ve...sigara içerdim o gece karanlığı... Tutuşturup...gözlerinin ışıltısından... |
|
|
|
|
|
#276 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tablo
Önce, bir adam girdi içeri, çerçeveden… Merak edip yeşilliği… Bir diğeri bir çiçek gördü Koklamak için girdi o da… Diğeri bir çöl çocuğuydu Onu da yağmurlu gökyüzü çekti… Bir diğeri açtı besbelli Meyve alacaktı ağaçlardan… Belki beş on kişi daha, girecekti… İmzasını attı ressam. Bekleyenler, mecburen Birer ikişer dağıldılar Başka tablolara doğru… |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tavır
Hep... hayırsız, vefasız mı, Olmalı...şu, sevgide... Yara almamak için... Tek çıkar yol...belki de... |
|
|
|
|
|
#278 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tercih
Ya çıkıp gideceksin rüyalarımdan Yada,yeni bir sayfa açarız. Gecekondumda,benim Yıldızları seyrederek yaşarız... |
|
|
|
|
|
#279 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tertemiz Doğar Aşklar
Tertemiz doğar aşklar...masum bebekler gibi... Günlerin koşusunda hırpalanır zamanla. Hüznü sürükleyerek dalgalarla bir nehir Büyür bir deniz olur...okyanusta birikir Her okyanus bir aşka karşılık gelmektedir... Tertemiz doğar aşklar...hüzün yüklenir sonra Hayat karmaşasında savrularak dört yana... Bitmez bir gece olur,yapışkan ve ağdalı... Kangren olur yaralar... en küçük çizik bile... Verilir sevgiliye, illetli bir hediye... Aşk...sevda oyununda ezeli bir hiledir! Tertemiz doğar aşklar...kanatlanır uçarsın Baharda çiçeklenir hani; ağaçlar, var ya! Sıcacık bir güneşe hasret; kuytular, var ya! Öyle ısınır için...coşmak isteyen nehir, Kabına sığamayan serçe kuşudur kalbin... Zalim kartal da, bunu başından bilmektedir... Tertemiz doğar aşklar,ve...zamanla kirlenir... Tedirginliği yaşar, tadar ölümü bile... Endişeler çoğalır duygular arap saçı... Gölgeler... Kördüğümü bile, hatta... birkaçı... Her öykü, bir yaşamı acıyla, silmektedir... Tertemiz doğar aşklar...bir kısır döngüdür bu Hayatın bir anlamı... tutunacak bir dalı... Bile bile lades bu; sonucu belli kavga Kazanan aşk olacaktır seven mahkum yenilmeğe Öyleyken; bu savaşın mevzileri sağanak.. Yeni aşklar doğmakta...bu, sürüp... gitmektedir! |
|
|
|
|
|
#280 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tiryaki
Nasıl vazgeçerim, sigaramdan? Senin armağanındır.bana. Ateşinde gözlerinin kıvılcımı Tütününde gönlümün yanmışlığı... Paketinde sana yazdığım şiirler... |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|