![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bursa ve Edirne
Bursa ve Edirne, “Büyük Tarih” in başkentleri, İkisi de düpedüz, insan sessizliği. Şirin kentlerin efendileri. * * Bursa ve Edirne, Koca camilerin ninnileri, beşikleri… Çıt yok, Edirne’de. Bursa'ysa İstanbul istikametinde… * * Gidip, çay içmeli Meriç’in kıyısında, Kışı kıskanan bir sonbahar ayazında, Sonra, Hemen ışınlanmalı Bursa’ya. Mevsimden mevsime geçmeli, taşları aşarak, varmalı yukarıya. Soğuk bir yudum su için, ağzını dayamalı, Irgandı’nın kaynağına, kupkuru Ağustos sıcağında. * * Bursa ve Edirne, Buluşup her baharda, Laflarlar Orhan’dan, Osman’dan, ve Murat’tan; Ve restore edilerek, kandırılmaya çalışılan, pınarlardan, hanlardan. * * Bursa ve Edirne, iki sağlam dost, aradıkları bizlerde, zamana karşı koyacak, inceden birer post. 25 Ağustos 2005, Bursa. Ali İlik
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bursalıyım Doğuştan
Bursalıyım doğuştan, Kanarak içerim, pınarlarından. YE' sini ararım, bakıp tophane sırtlarından. ŞİL' ini hatırlarım, dalıp Çekirge* sokaklarından. Bursalıyım doğuştan, Bursa' yı ararım, denizinden, kokusundan. Ulucami duvarındaki, güvercin yuvalarından, Kapalı çarşıda ağlayan, Kozahan' ın duvarlarından. Bursalıyım doğuştan, Seni ararım her an, UYAN BURSA UYAN! *Çekirge: Bursa'da bir semt. 28 Ağustos 2005, Bursa. Ali İlik
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Cinlerin Kartopu Oynadıkları Mahalle Aralarına Yolculuk
Ellerimizin ağrısı geçecek gözlerimizden elbet, Uykuları ince örtülü yataklarımızdaki huzursuzluklarına terk edeceğiz, Silmeye üşendiğimiz yağlar temizlenecek ağzımızdan, O çatlamış düşlerimizle buluşacağız, çıkmaz bir sokakta. Yirmibir i geçtiğimiz için boyumuz uzamayacak elbet, Ruhlar çağıracak bizi tepelerden, gitmeden önce selam vereceğiz, Kardanadam yapmaya üşendiğimiz parlak kış mevsimleri bağıracak şakaklarımızdan, O çatlamış su birikintileriyle buluşacağız, yakılmamış maytaplarda. Burnumuzun kıllarını kesmemizin bir anlamı olmayacak, yaşasın tırnaklarımız ve de elveda ey objektif jilet! Bebek sevme tariflerini düşünmeyeceğiz, Okşamaya kıyamadığımız melekler bakacak yakınımızdan, O masum feryat akşamlarından, sigaraların olmadığı kalabalıklara gideceğiz, bir anda. Alnımızı öpen hiç olmadıysa da, öpülmüş alınların merhabalarına diyeceğimiz şey, o, sade bir evet, Sevgi(li) olamayacak orda, hislerimizden yoksun olacağız onlarla, her şeylerine evet diyeceğiz, Dinlendirmeyi ihmal ettiğimiz beyin hücrelerimiz toplantı yapacaklar ve sonunda kalbimizi alacaklar ellerimizden, hiç korkmadan, O alakasız yoruluşlardan uzaklaşacağız, Plüton’un beyaz bacalarında. Ağustos 2005, Bursa. Ali İlik
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çay Sonrası
Üzgün hâl taklidi yapan yüzün, sabitlenir sıcağa yakın nefesinin ve sıcak, kırmızı buğunun sözleştiği bir yere havada * kollarının başı olur ellerin bükülür boynun misali bileklerin gövdenin yanına ki gövden döşek misali... böbreğin yastığın olur inanmazsın uyur ellerin sen sanki. Parmaklarını kırpmayı unutur düşün Ah o buram buram çay keyifleri * Taklit sonlanır, ansızın yerini oyunlarda mızıkçılık yapmayan ve gereksiz kandırılmalar sonrası yoğun ağlayıp da hemen gülüverebilen onurlu çocukların noktasal mutluluklarına bırakır.. Sonsuz çay daha koy teyze! 27 Eylül 2005 / Bursa Ali İlik
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıkıntılar
Bir an var, şiirin ş'sinin kancasını bile bilmediğim, O an var, 2. i'sinin noktasını bile öğren (t) eceğim! 15 Eylül 2005, Bursa / 23.27 Ali İlik
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çorba
Sihirler zihinlerde zihinler şiirlerde şiirler zihinlerde Ali İlik
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demlerim Ruhumu Her An
Demlikten yeni dökülür her gün ruhum bedenim yorgun incecik çay bardağı terlemez hiç vücudum tavşanların kanı soluk olur yapışır durur durmadan! inanın hiç yorulmaz ruhumdur bedene tutunur ben koşarsam ayaklarım koşmaz çiçekler bitse bir kaldırım kenarında sevişse karıncalar arılarla en çalışkan hayvanlar toplantısında bakmaz gözlerim asla! kavuşmaya uçarken Taksim Metrosu'nda ruhumdur bakan koşan ruhumdur kanat takıp uçan sevgilime.. okuyan odur sessizce bilinçler ülkesinde kavrayan kitapları kucağında dudaklarım çalışmaz her nedense an gelir uçkura vurur dudaklarım ruhumdur işte dinlenen dilden dönen çağırılınca bir davete bedenim istifa eder ruhum atanır nereyeyse duyarım duyarım ki içine yüklediğim duygularım vagonlar dolusu his taşıdığım içine zamanıdır ruhumu kutlamanın! kulaklarım köpeklere yem edilse bile duyarım! mendilden olsa da gözlerim ağlamamı kusarım sevinçle! çünkü ruhum var dedim derinimde her an ama her an taptaze bir demlikte! Ali İlik
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğumgünü(m)
Doğumgünleri eziyet olur an gelir! An gelir doğumgünleri sancı doğurur doğumgünleri unutulur An gelir, Doğduğun an gelmez olur! İçin burkulur, Ne arayan bulunur. Ne arayan olunur. Olur olur, Böyle şeyler hep olur. Ali İlik
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostum
Dostum Dostum, güzel Dostum. Dostum bıraktın ele beni, Ver elini ver, Ver ver Dostum. Kurtar beni bura- lardan Dostum Yüzümü gören: 'Ne? ! ' diyor. 'Bu hal ne! ? ' diyor. Gel gel anlat Dostum! Dostum ne yaptın bana Dostum? Olsun Dostum, Canın sağolsun. Dostum var olsun, yanan ali olsun. Dostum vallah özledim Dostum. Gel yanıma Dost, Sarıl sen korkma Dost, Dostum dostum, Canım dostum. Sev beeniiii Dost, Niye Dost? Ah Dostum, /Benim/ Sevdiğim Yar Dost Bildiğim Dost tek. Gel vazgeç sen Dost Sevdiğimsin Dost Bildiğimsin Dost Birtanesin Dost BİRTANEMSİN DOST Not: Değerli Dostlar, yazılarımda artık şiirsellik yok. Teknik olarak gelecek tüm eleştrilere şimdiden hak veriyorum tabi ki. Duygu patlamaları bunlar. Devam ediyor duygu yoğunluğum n'apiim. Allah bozmasın! Bu yazımı('şiir') da türkü olarak düşündüm, öyle yazdım. Bi ara ***ünü koymaya çalışırım, kendi sesimle.. 7 Aralık 2005, Çarşamba Ali İlik
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Kupası 2006
Gol bu, değil şaka! maç var yine kupada, sakın kaçırma haydi karnavala! * Bugün, 2006 kişi daha ölmüş, Afrika'da! Eğleniyorsunuz Almanya'da hala! * Başlatmayın ulan karnavalınıza! Dayan Afrika! Ağlamak yakışmaz sana! Onlar ağlar bir ara! İnanmıyorum ama...! 24.06.06, Bursa Ali İlik
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|