![]() |
![]() |
#291 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57922
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yoklar
Dostu zindan olanın, Güneş’i,Ay’ı yoktur. Suretlere dalanın, Mânâdan payı yoktur. Kim ki sorsa neyim ben? Can çıkar can evinden, Gönüllerin gönülden, Başka sarayı yoktur. Hak tecelli gelince, Kişi kendin bilince, Erlik nedir denince, Bayanı,bayı yoktur. Dosta gönül verenin, Maksuduna erenin, Hak yüzünü görenin, Amanı,vay ı yoktur. İçi aşkla dolana, Aşk sırrını bulana, “Lâ”sı TEKBİR olana, “İllâ”da sayı yoktur. Yaralının andığı, Halil’lerin yandığı, Muvahhidin daldığı, Deryada kıyı yoktur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yokluk DEĞİL
Bir gönülde aşk olmalı, Mal yokluğu,yokluk değil. Güller dikenli kalmalı, Dal yokluğu,yokluk değil. Aşk bülbülü dinleyene, Arı gibi inleyene. Acı tatlı bilmeyene, Bal yokluğu,yokluk değil. Gönül yurdu yana yana, Şarap içip kana kana. Şâha kalkan küheylana, Nal yokluğu,yokluk değil. Seller gibi coşanlara, Deryalara koşanlara. Kanatlanıp uçanlara, Yol yokluğu,yokluk değil. Aşk alana,aşk verene. Hakça bakıp Hak görene. Dosta nağme gönderene, Pul yokluğu yokluk değil. Yeri göğü yaratana, Alemleri donatana. Taşa bile can katana, Kul yokluğu,yokluk değil. Viran olan bir gönüle, Taşla toprak vermez çile. Ten yaralı olsa bile, Çul yokluğu,yokluk değil. 18.08.2003 |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yollar
Beşikten başlayıp ölüme doğru, Yollar var meçhulde,bilinmez yollar. Bazen fırtınalı,bazen dupduru, Yollar var nasıldır,sorulmaz yollar. Dorukları aşıp geçitler veren, Yeni ufuklara uzanıp giden. Gözlerden süzülüp, gönüle giren, Yollar var hududu çizilmez yollar. Kimi yol incecik upuzun köPage Rankingü, Altında kaynıyor ateşten tortu. Dört bir yanı kabus,ötesi korku, Yollar var kolayca geçilmez yollar. Güllerle süslenmiş gizli bir tuzak, Kayarak düşmede,binlerce ayak. İhanete açık, vefâya uzak, Yollar var izleri silinmez yollar. Hak,hukuk,adalet,vicdandan geçen. Bir sevdâ uğruna zindanı içen. İnsanda başlayıp insanda biten, Yollar var gönülde,erilmez yollar. Hüzünle anılan hatıralarda. Gurbete uzanan karlı dağlarda. İnsan oğlu, geri dönmek umar da, Yollar var geriye,dönülmez yollar. Meçhulde başlayan sırlarla dolan, Biçimsiz,şekilsiz,boyutsuz olan, Gönül kafesinde boyutsuz kalan, Yollar var bu gözle,görünmez yollar. Kavşakta birleşip ayrılan yollar. İnişli çıkışlı kıvrılan yollar. Sisli ufuklarda kaybolan yollar, Yollar var hududu bulunmaz yollar. 10.06.1988 |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgun YOLCUSUYUM
Riyâkarın yüzümüze yüzünün, Gülmemesi gülmesinden hayırlı. Hainlerin hain bakan gözünün, Görmemesi,görmesinden hayırlı. Bildiklerin, akrabanın akrepçe. Dostça değil hilelerle nâmertçe. Harâminin hânemize kalleşçe, Gelmemesi gelmesinden hayırlı. Çelme atıp kesecekse hızımı. Kezzap döküp saracaksa sızımı. Münafığın benim gönül izimi, Sürmemesi sürmesinden hayırlı. Dinlemeden anlamadan kastımı. İncitirse dostum diyen dostunu. Şan almaya,altımıza postunu; Sermemesi sermesinden hayırlı. Hayır işi hayr’olmadan şerleten. Hak davayı haksızlıkla kirleten. Bir veripte bin mihnetle terleten, Vermemesi vermesinden hayırlı. Yorgun yolcusuyum ben bu mahşerin. Sevdâlısı,sarhoşuyum kaderin. Yaralıyım, yaramızı yâd elin, Bilmemesi bilmesinden hayırlı. 18.08.2000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YUMURTADA Kaln AKIL
Benler nasır tuttu ben diye diye, Aklım kabuğundan çıkmadı daha. Ezilesi başım taş yiye yiye, Benlik kavgasından bıkmadı daha. İnat süvarimiz atından inmez. Aslan gibi kükrer, öfkesi dinmez. Bir yanım, öteki yanımı bilmez, Ara duvarları yıkmadı daha. İnişte yorulduk,yokuşta durduk. Dostları incitip kalbini kırdık. Nice akıl almaz hayaller kurduk, Gözümüz gerçeğe bakmadı daha. Enkazlar altında kalmışız eyvâh! Gündüzler karanlık,gece simsiyah. Güneşim doğmuyor,olmuyor sabah, Umut ışığını yakmadı daha. Yaralı olmaktan kaçmak istedim. Aşılmaz dağları aşmak istedim. Meçhul alemlere uçmak istedim, Gönül kanatlar takmadı daha. 13.05.1987 s |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() YUNUS’layı
Sürgün olduk biz bu ilden, Kalanlara selâm olsun. Ardımızdan türlü telden, Çalanlara selam olsun. Mihnet büktü belimizi. Söyletmedi dilimizi. Zor günlerde elimizi, Tutanlara selam olsun. Eşimizden dostumuzdan. Ayırdılar yurdumuzdan. Sürünürken sırtımızdan, Vuranlara selam olsun. Memleketim memleketim. Kanım, kemiğim, etim. Gurbet elde bizi yetim, Koyanlara selam olsun. Hoş görürüm hepinizi. Ayırmadan tekinizi. Tâ uzaktan sesimizi, Duyanlara selam olsun. Dünya kalmaz sana,bana. Kim yaşamış kana kana. Hem meleğe, hem şeytana, Uyanlara selam olsun. Dünya küçük,ömür kısa. Su emilir, kalır posa. Cümle seven gönlü, yasa, Boğanlara selam olsun. Kim sevine, kimler yana. Kimler gide,kimler kala. Ölen gider, dönmez yola, Doğanlara selam olsun. Hoş bakmışım ben, her tavra. Hak bilmişim, vermem gayra. Şer işimiz varsa, hayra, Yoranlara selam olsun. Ben Yaralı,Yunus ulu. O da,ben de,Hakkın kulu. Hasret ile gönül dolu, Soranlara selam olsun. 12.08.1988 |
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüreğim ASILACAK
Düzlüğüm sivri dolu, Sivriler keskin bıçak. Korkulu hayat yolu, Nereye kaçılacak. Yoksullar zâten yanmış. Bir deri kemik kalmış. Dost kapısı kapanmış, Bekle ki açılacak. Katledildi kastımız. Âha düştü âhımız. Şu karanlık bahtımız, Ne zaman aşılacak Yanlış ölçen,tartan biz. Boş ver deyip geçen biz. Her sonucu seçen biz, Ne var ki şaşılacak. Her dersten zayıf aldık. Her yıl sınıfta kaldık. Yalan yanlışa daldık, Kim kimle barışacak. Beynimde bir kelepçe. Düşünürüm ürkekçe. Bin bir türlü gerekçe, Yüreğim asılacak. Yalan dolan talanlar. Kibar kibar çalanlar. Yaralı’ya olanlar, Aklını kaçıracak. 07.06.1985 |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürü GÖNÜL
Yürü gönül yürü dosta gidelim, Yol yormaz insanı yolculuk yorar. Can zarfını Hakka, kurban edelim, Pul yormaz insanı, pulculuk yorar. Yâre mektup yazdım gitmiyor pulsuz. Hiç kervan görmedim yolcusuz,yolsuz. Padişah olur mu,saraysız kulsuz, Kul yormaz insanı kulculuk yorar. Bir tarih düşüpte geçmeden kayda. Başımda dolanır bir kara sevdâ. Dünya kadar malım, olsa ne fayda, Mal yormaz insanı malcılık yorar. Şeytanın zaptında dinler, imanlar. Cehennem içinde, cennet umanlar. Sinek gibi uçup bala konanlar, Bal yormaz insanı, balcılık yorar. Çiçeksiz bahçeler,güller de ağlar. Dağlar da,taşlar da,çöller de ağlar. Ağlar be gönülcük eller de ağlar, El yormaz insanı elcilik yolar. Mucizeler sundu bir çok nebîler. Kerâmet gösterir belki veliler. Akıl almaz, işler yapar deliler, Hâl yormaz insanı,hâlcilik yorar. Her fânî saltanat bir gün devrilir. Üzülme Yaralım, seven sevilir. Meyveli ağaçlar yere serilir, Dal yormaz insanı,dalcılık yorar. 16.11.2000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzünden MASKEYİ İNDİREN YOK YOK
Kıyametler kopmuş,faylar kırılmış, Ağlayan gözleri güldüren yok yok. Cehennem üstüne mahşer kurulmuş, Ciğerler yanıyor,söndüren yok yok. Her nereye varsan sen,ben davası, Bitip tükenmiyor çıkar kavgası, Nefes aldırmıyor kirli havası, Yüzlerini Hakk’a döndüren yok yok. İnsanlar insanı ipsiz geriyor, Sevgiyi ucuza alıp,veriyor, Yalancının sözü kabul görüyor, Doğruyu içine sindiren yok yok. Vakitli vakitsiz herkes ötüyor, Öte git denince belâ tütüyor, Nedense her zaman güçlü ütüyor, Ağrıyı,sızıyı dindiren yok yok. Aslanın ağzında bir lokma azık, Haramı,helâli unuttuk yazık, Her zaman yoksula sivrilir kazık, Birazda zengine bindiren yok yok. Meğer hayat yolu sarp bir yokuşmuş, Her tarafı pislik,kokmuş,kokuşmuş, Kuzu postu giymiş,kurtlar doluşmuş, Yüzünden maskeyi indiren yok yok. Kime darılmalı,kime küsmeli? Kime selam verip,kimden kesmeli? Kim çelme attıysa insan kisveli, Yaralım; düşene el veren yok yok 25.06.2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zaman Geri Dönmez
Seni düşünmekten ******* boyu, Gözüme uykular girmez sevdiğim. Sevdâ karanlığı bir dipsiz kuyu, Aldığını geri vermez sevdiğim. Gurbet değil sanki çöller diyarı. Susadım akmıyor sevda pınarı. Harabeye döndü gönül duvarı, Eller yıkar amma, örmez sevdiğim. Hasretin pençesi kapımı çaldı. Aklımı fikrimi başımdan aldı. Geride yaşayan bir ölü kaldı, Herkes bakıp geçer,görmez sevdiğim. Beni düşman değil dostlarım avlar. Muhabbet ararken bozuldu bağlar. Dermanım tükendi yol vermez dağlar, Ayrılık içime sinmez sevdiğim. Bir garip bülbülüm, âh ile zarda. Her çiçek açar da, gül açmaz burada. Her derdin ilacı, çaresi var da, Hiç kimse derdimi bilmez sevdiğim. Hangi yola girsem kader bağlıyor. Aşkın ciğerimi yakıp dağlıyor. Evvel damla idi şimdi çağlıyor, Akar göz yaşlarım, dinmez sevdiğim. Beni ilahlara kurban seçtiler. Kanadımı kollarımı kestiler. Yaralı sinemi delip geçtiler, Yiğit bu yaradan ölmez sevdiğim. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|