![]() |
![]() |
#301 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kıssadan Hisse (1)
Nedim derler bir şair Kendi halinde yaşarmış Her gördüğü güzel şeye Hemen Güzel şiirler yazarmış. Gün olmuş Paşa’nın etrafına Toplanmış ulemalar Milletlerin huylarını anlatmışlar Nedim susmuş “Söylesene” demiş Damat İbrahim, “Ne oldu, ne var? Dünyada bu kadar millet içinde Sen ne dersin Bize dost hangisidir? Sen Hangisini seversin? ” Nedim mahzun, düşünmeden konuşmuş “Ben önce Türk Milletini derim, Sonra da bir millet vardır ki Bize hiç düşmanlık etmez, O millet gül milletidir Ben hep o milleti severim.” Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kıssadan Hisse (2)
Düşmez kalkmaz bir Allah Derler ki bir Abbasi halifesi İki yıl saltanat sürmüş Memleketinde o En zengin tek gülmüş. Hazineler onun, Saraylarda yaşarmış Bağdat’ta pek çoğu Yağcılık olsun diye Hep onu alkışlarmış. Gün olmuş, devir dönmüş İsyanlar başlamış dokuz yüz otuz dörtte Yakalamışlar, hapse atmışlar Yetmemiş Göz dikilmiş gözlere. Bir demiri kızdırıp Gözlerine basmışlar Sonra da acımış Bu halifeyi Sokaklara salmışlar. Bu muhteşem halife Kahir Billah imiş Uzun yıllar hor ve hakir Çarşılarda Dilencilik etmiş. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kışa Veda
Artık veda zamanı Dağlardaki karlara Bulutlara Soğuklara veda zamanı. Çiçek vakti artık Bağlar bahçeler gibi Gönüller de çiçek olup açmalı Çiçeksizliğe Artık veda zamanı. Zaten değişti kışlar kışlığını Bir başka kış oldu insanlar gibi Baharla karıştı, davranışlar melezleşti Kış desem kış değil, yaz desem yaz değil İnsan desem…boşver Zaten adı da önemli değil Artık veda zamanı. Kuşlar üşümüyor artık Bir neşe, bir kahkaha bürümüş dalları Unutulmuş bir kışa Bir baharla Artık veda zamanı. Eskiden karlar yağardı diz boyu Her çocuğun elinde birer kartopu Unutmak mümkün mü Kardan adam olmak için yuvarlanan karları Zamanı geldi Eski kışlara da, yeni kışlara da O'nlara da Artık veda zamanı. İçime saklanmış bir çocuk 'Dua et' diyor, 'biliyorum veda zamanı Yaşayamazsın tekrar amma, Ne eski insanları unutabilirsin Ne de hatıraları.' Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kızmazsan Eğer
Uykun kaçarsa, Kocaman yatağına sığmazsan eğer, İkide bir yastığını ters çevirir Sebepsizce oflar çekersen, Yalnızsın derim, kızmazsan eğer. Hele karanlık gölgeleri Hep birine benzetirsen eğer, Her fırsatta bir ah çekip, Kendi kendine “Gelse! ” dersen Ayrısın derim, kızmazsan eğer. Sahipsiz sesler gelirse, “Ama, ama bu onun sesi! ” dersen eğer, Sönük lambaya bakıp gülümseyerek “Seni seviyorum! ” dersen, Aşıksın derim, kızmazsan eğer. Sorular uçuşursa beyninde, Bazen çelik gibi, bazen yumuşak bir ten olursan eğer, Gönlündeki gömüleri açmaya hazırsan, Bir kez bile “Keşke.” dersen Pişmansın derim, kızmazsan eğer. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimse Beni Sevmesin
Ben yalnızlığa aşığım Kimse beni sevmesin Her seven sevdiğine kavuşsun Dilerim Allah’tan Kimse beni sevmesin Sonsuz mutluluk mu var Sonunda büyüyen hep ayrılıklar Nereye baksam gözü yaşlılar Dilerim Allah’tan Kimse beni sevmesin Hüznü ömrümce yaşadım Artık elliyi devirdi yaşım Bundan sonra aşık mı olur başım Dilerim Allah’tan Kimse beni sevmesin Gözüm toprakta yarınım meçhul Ne yapsın artık aşkı sevdayı bu kul Şu dünyada ben Deli Dumrul Dilerim Allah’tan Kimse beni sevmesin Aslında sayılı gün çabuk geçer Gün gelir bu garip buradan göçer Ardımdan kimse ağlamasın der Dilerim Allah’tan Kimse beni sevmesin Ben bir şairim bir Garip Hoca Delideli olurum bazen de bolca Bekleyenlere inşallah seven bir koca Dilerim Allah’tan Kimse beni sevmesin |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kimsesiz
Sokaklar boşluk üstünde Biri yalnızlığını öksürür Adım sesleri yankılanır taş taş üstünde Kaldırımlar bir kimsesizi görür. Köşe başları ruhsuzluğu saklar Kendi elini bile öpemeyen dudaklar Bir telefon direği ile sohbete başlar Yalnızlığıyla sokak lambalarını söndürür. Güneşi yakar bir kibrit darbesiyle Dumanlar fışkırır her yanından hırıltılı sesiyle Bir daha bir daha çeker bütün benliğinin nefesiyle Ruhunun acılığını hınçla yere tükürür. Sokaklarca dolaşır, tanıdık köşelerle tokalaşır Her vitrin camında gözleriyle bakışır Gönül küfesine bekleyişi doldurup taşır Hiç bıkmaz hep aynı mezarlığa götürür. Her yağmurda dirileşir, ayakları yere sert basar Gözyaşları yağmur ile dostça akar Bir yalnızı ararken ağaran saçlar Hep aynı yöne tozar hep aynı yönü süpürür. Sokakların tek dostudur bu kimsesiz Ne şarkı söyler ne türkü, dili sessiz Birden şimşekler çakar bir gönül çıkar elbisesiz Kimsesiz kalbini çıkarıp yalnızlığını öldürür. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kopuk Beyitler 2
Aynalar misali dökülüyor sırrımız Boşa gidiyor cesedi böyle sıktığımız. * * * Nasıl uzak olursan ol sana senden yakın Seninle büyüyor ölüm olamadan farkın. * * * Değişmiş yurtta oba, çadır, ocak Hani yağan zaferler kucak kucak? * * * İster ki gönül ayrılmasın beş parmak Marifet ayrı ayrı değil, bir olmak. * * * Hedef bir, inanç bir, detay ayrı Bize düşman olmaz bizden gayrı * * * Ruhumu enginlerde arayıp kendimde buldum Ve inandım ki benmişim bendeki umudum. * * * Ve… Aşk ile coşar içimde o meşum huşu Bırakın başlasın artık zaferin ilk fuhuşu. * * * Fazilet ebedi bir âbidedir insan için En büyük âbide fazilettir millet için. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kopuk Beyitler(1)
Tatmak isterim sevgini yudum yudum Kaç defa bir hayal dizinde uyudum… ** Sihirli bir çubuk olsa elimde Dokunsam dünyaya saadet dilesem! ** Hep böyle utangaç, hep mahçup ol Hep yanımda kal, gel bir tanem ol! ** Öyle ızdırap dolu ki başım Vurup taşlara kıramıyorum… ** Nerede Nazlı’ların gezdiği diyar Nerede yar uğruna ölen bir yar.. ** Sevda deryasına dalsa şu gönlüm Çıkıp da yollarda kalsa şu gönlüm… ** *******ce uzun saçların, öyle tatlı Okşasam derim, sen prenses ben atlı.. ** Ben beklerim uzak köşelerinde ruhumun Sen rüyayı yaşarsın bayrak bayrak olduğum.. ** Taş bebekler de güzeldir; gönül vurulmaz onlara Geç kalma, gönlün vurulmadan var sen gönlünü ara… ** Sensin o bilinmeyen *******, meçhûl kadınım Söyle çıksın merdivenleri vuslat, adım adım.. ** Saatin sesi doldurur odayı, vur ha vur Arzum ve duygularım eminim bana gavur.. ** Sıkıntı ve yalnızlık başımda zulüm Sen gelmeden korkarım gelecek ölüm.. ** Gül ağaçları rengarenk, gönlümde bahar Izdırap yokluğun, uzaklığın acısı kadar.. ** Sessiz bir zaman hıçkırıkla irkilir Ve karşısına insanın bir insan dikilir.. ** Çile, keder, ilmik, tığ ve gözyaşı Arzu,hayâl,ümit ve mezar taşı.. ** İşte arzu, işte istek, işte sen İşte doğum, işte hayat, ben ölen.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kordon Boyu
Bir tatil günü Kordon Boyuna uzansam Hemen kıyısında denizin Beni bekleyen banka otursam. Vakti ikindi vakti Serin rüzgârlar esse Bilirim senin kokunu getirmez Gerçi sevmiyorum amma Arada burnuma Denizin ekşi kokusu gelse. Yalnızlığı çeksem içime Hep yalnız görünen ufka baksam Yaktığım sigaradan İçimdeki alevi söndürsün diye Şöyle okkalı bir nefes alsam. Gökyüzü yine mavi, puslu mavi Martıların sevinci zaten sebepsiz Ne aşk, ne ayrılık, ne sevda Anlamsız, küçük ve beyaz bulutlar Damlasız ve şimşeksiz Var gibi yoklar. Nedense her geldiğimde biri beni takip eder Gölgem midir, gölgen midir bilemem Bağlamış bir şeyler beni bir şeylere Anlatmaya kalksam İp diyemem, kordon diyemem. Niye kordon demişler Onu da bilmiyorum aslında Kulağımda bira kokusuna sarılmış bir şarkı İçinde yamalı gizli bir ayrılık kelimesi Bir bayan söylüyor Kim bilir hangi aşkla yanmış sesi. Sevda diyeceğim Daha sev demeden başlıyor sorgular Beynim kıvrım kıvrım kıvranıyor acıdan İyi ki kavuşmamışsın diyor bir ses sonunda Bak, ayrılıkta ne tatlı acılar var. Zamanda geri götüren bir rüzgâr esiyor Bir göz kırpışı sonunda önündeyim Toplayamıyoruz dökülen pişmanlıkları Yüzümüzde yüreklerimizin çırpınışı Sen birindesin ben diğerindeyim. Çok garip Bir görümlük hasretlerin ölümüymüş anladım Ne ben yanımda umut getirmişim biraz, ne de sen Bir martı çığlığıyla yine esti rüzgâr Baktım, yine yakamozların arasında Acılarımdı sevdayı sevdadan ayırıp gülümseyen. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Korkma
Sen yalnızlığına sarıl Uzan öylece Giy kırmızıları, açıl, saçıl Ben sana üzgün, ben sana yangın, ben sana vurgun Ben…Ben…Boynu bükük bu gece. Oysa dumanlar tütseydi ruhumuzdan, Alevler sönük kalsaydı Vuslatı tatsaydı da bu yürek Dudağında bir alev olsaydı. Müjdeler getirseydi sevda türküleri Notalara renk katılsaydı süt beyazı Üşütmeseydi seni Şu soğuk *******in ayazı. Bulutlarda uyanıp Güneşe merhaba deseydik Yangınımızla yükselseydi gün Biz bu gece Bir ağızdan gülseydik. Yıllar ve yollar Ah…Yıllar ve yollar Çareyi tutup sımsıkı Çaresizliğe kelepçeleyen şu kollar Bir kırmızı gülle sunabilseydi Sana feda edebilseydi aşkı. Kıvranmak zamanı Ne acıdan ne yoksulluktan, Sadece, sadece Şu kahrolası yalnızlıktan. Giy bu gece kırmızıları Üzerinde benekler olsun beyaz beyaz Korkma, yanındayım artık Üşütemez seni ne *******, ne ayaz. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|