![]() |
![]() |
#311 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Korku
Sev diyor içimden bir ses Korkuyorum Ayrılık acısı zordur bilirim Ürküyorum Bilsem ki vuslat olacak Bilsem ki gönül kavuşacak Sevmez miyim Ömrümce bir gül gibi seni Koklamaz mıyım, okşamaz mıyım Tenini, bedenini. Sev diyor içimden bir ses Korkuyorum Ya sevilmezsem diyorum Ürküyorum Tek başına sevmek zordur Biliyorum… Olsun sev diyor içimden bir ses Izdırap benim dersin nefes nefes Niçin korkuyorsun Sevmiyorsun? Bir yanda sevmek için çırpınan gönlüm Diğer yanda Sevmeden, sevilmeden yaşanmaz diyen ömrüm Ben bir yanda, gönül bir yanda Korku bir yanda. Sev dedikçe içimdeki ses Titriyorum Gönlümde seviyorum diyen bir nefes Bekliyorum. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Köhnededir Mezar
Gece daha bir gece, karanlıkta hüküm Yıldızlara saklanmış umutlar kördüğüm Damlalar güle vurgun, güller büklüm büklüm Yel olmayınca ruhsuz, şakıyan şarkılar Sahibini bekleyen köhnededir mezar. Saklanmış bir yudum su, tatlı söz içine Yürekleri acıtır hasretler reçine Her gece hayaletler biçimden biçime Uzundur yollar boyu, serviler uzar Sahibini bekleyen köhnededir mezar. Dağ yarılır dağdan da, yaşı dere olur Âmâdır bağrı baştan, sık sık dumanlanır Rüzgâr eser habersiz, zamansız iz kalır Yüzde tüyler kırışır, çiçekleri solar Sahibini bekleyen köhnededir mezar. Avuçlar göğe bakar, yakındır gün güne Gözler takılı kalır, sebepsizce düne Kimseler inanamaz, dilin öldüğüne Acımaz bir ad yazar, ölümüne gaddar Sahibini bekleyen köhnededir mezar. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#313 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kötü Talihim
Ey kötü talihim, uyusan artık Şu hayatı sensiz yaşayamadım En güzel şeyleri almasan artık Şu hayatı sensiz yaşayamadım. Ne rüyamdan gittin ne de hayalden Mutluluk el oldu tutmadı elden Bir kez ayrılmadı dikeni gülden Şu hayatı sensiz yaşayamadım. Ne yaptım sana ben bir bilebilsem İçimden geçeni bir diyebilsem Hayatımdan seni bir silebilsem Şu hayatı sensiz yaşayamadım. Gönlümü açmıştım sevdalara ah Bana yaptıkların inan çok günah Yerin emin ol ki Cehennem vallah Şu hayatı sensiz yaşayamadım. Garibim boynumu bükmüş dururum Her baktığım yerde seni görürüm Yeşil bir fidandım artık kururum Şu hayatı sensiz yaşayamadım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Köyümü Özledim
Kuzular melerdi köyümde Gece gündüz demezdi Ağaçlarında yaprakların hışırtısı Devamlı şarkı söyler Kuşlar bu şarkıya eşlik ederdi. Karın kalkmasını sabırsızlıkla bekleyen Çiçekler açardı köyümde Sabah karanlığında tarlaya giderdik Toprağı okşardık Şakalaşır, coşardık çapalar ellerimizde. Yorulurdu bedenimiz, gönlümüz dinçti Saçta ekmek yapardı annem, tereyağıyla yerdik Sütler sağılırdı köyümde Ilık ılık, Kaynatmadan içerdik. Masallarımız vardı her akşam Canlanırdı ninelerimizin dilinde Her gece damlara çıkardı Gönlüm binlerce defa uğrunda ölürdü İlk aşkım vardı köyümde. Şimdi köyüm benim içimde Ben gurbette çırpınır dururum Yağmur yağar ya ıslak ıslak Gözlerimi kapar kapamaz Çamurlu yollarında yürüyen kendimi bulurum. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurban Olduğum
Bazen uzar yollar gibi Bazen eser yeller gibi Okşa diyen diller gibi Saçına kurban olduğum. Ucu sivri yaya benzer Hafif eğri aya benzer Yüzünde ziyaya benzer Kaşına kurban olduğum. Gerilmiş ok gibi durur Gözüne çok gibi durur Başka şey yok gibi durur Kirpiğe kurban olduğum. Çok derindir engin bakar Bahar gibi rengin bakar Sağda solda dengin bakar Gözüne kurban olduğum. Garibim dudağa hayran Göğsündeki dağa hayran Kalbindeki bağa hayran Boyuna kurban olduğum. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kurtuluşum Olsan
Yalnızlığı yaşıyorum, Her gece her geceden beter, En korkunç karanlık şu yalnızlıklar Bütün gecemi Benimle beklesen de, Tek kurtuluşum olsan Bir gelsen yeter. Depremler olur yüreğimde, Duygularım yıkılır, Acılarım biter, Ne olur, bir gün beni bulsan da Tek kurtuluşum olsan Bir gelsen yeter. Hep bekleyişi var ruhumda Şu gelmeyen geleceklerin, Gözlerime hüzün çöker, Yaşları kovup gözlerimden de Tek kurtuluşum olsan, Bir gelsen yeter. Diyebilsem sana 'Gel bir daha gitme, Hep benimle kal, benim ol! ' Bütün yalnızlıkları kovsan da, Tek kurtuluşum olsan, Bir gelsen yeter. En mutlu rüyalarım gerçek olsa, 'Git! ' demesen 'Git! ', demesem, 'Hep benimle kal! ', desek, Hep sevsek, yalnızlıklarımızı bitirsen de Tek kurtuluşum olsan, Bir gelsen yeter. Gelmedin ki, belki gelemedin Hep beklettin, ben de bekledim Bir gelsen, Gözlerimi yollarda bekletmesen de Tek kurtuluşum olsan, Bir gelsen yeter. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuru Fasulye Tarifi
Yemeklerin kralı kuru fasulye Bir kelle soğanı unutma dostum Vurup yumruğunu cücüğünü ye Yanında pilavı unutma dostum. Soğanı bir güzel kavuracaksın Salçayı, pulunu bol katacaksın Sır zeytin yağıdır kullanacaksın İki sivri biber unutma dostum. Kuruyu dökerek tenceresine Sonra yeterli su, katıp üstüne Dört kalıp şekeri atıp içine Tuzuna bakmayı unutma dostum. Düdüklünün elbet düdüğü çalar Soğut tencereyi akarsa sular Dizilsin önüne beyaz tabaklar Biberi serpmeyi unutma dostum. Pirinçten pilavı koyup yanına Kaşığı dayayıp tam şakağına İşte yemek budur layık ağzına Bismillah demeyi unutma dostum. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Küstün mü?
Uzaklarda biri haykırır “Tutar garibin ahı” Hata benim değil güzelim Sen kestin Selamı sabahı. Susuyorsun Dilin adımı dahi söylemez Selamı sabahı bırak Bir defa olsun Tebessüm etmez. Ne yaptım sana ben Sevdim sadece, üzdüm mü Kendi kendine Bilmiyorum niye, Küstün mü? Oysa gülümsesen Her sabah bir merhaba desen Sen için kavrulan şu kalbi Ne olur Bir defa sevsen. Unutma Gariplerin ahı tutarmış Nazlanma öyle Bak söylüyorum fazla nazdan Garipler de bıkarmış. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Lacivert Gece
Bir yalnız gün daha bitti Gönül yorgun düşmüştü, Batışını seyretti güneşle birlikte Günün ölümü gibi Umutlarının. Yıkıntılarının arasında gezdi bütün gün Gönlünü aradı Avuçlarında hüzün Gözleri üzgün. Sonra lacivert bir gece başladı Deniz lacivert elbiselerini giymişti, Yakamozlar parlıyordu gözlerinde Yıldız yıldızdı gözleri Gökyüzü de lacivert olmuştu. Bir sensizlik dolaşıyordu yalınayak Kumların hışırtılarında ayak izlerin Belki bir de bensizlik, Dönüşü yoktu farklı yönlere yürüyüşün Lacivertlerde hüzün, Bütün lacivertler üzgün… Kendi gölgesine mahkum biri vardı ya Sahibiydi bütün sessizliklerin Lacivert karanlıklarda Kendi ayak izlerinde silinmeye mahkûm İşte o bendim, Sessizce ve sensiz Elenmiştim. Oysa ne çok beklemiştim bilsen Bir gelse demiştim, Gelmişsin gibi Gülümsemiştim. Rüyalar sensizlikte bir çılgın Uyunmadan yaşanır olmuştu Lacivertler altında bir gölge koşuyor Gittikçe yaklaşıyordu, Gölgenin ardında sen yoktun Yoktun gülüm, Lacivert bir geceydi gördüğüm Lacivertlere gömülmüştü hayaller Gönlümdeki ışıklar Kördüğüm, Bu kaçıncı geceydi Sensiz öldüğüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Matemli *******
Pembelere bürünmüştü önce Güller gül rengindeydi Bahar gülümsüyordu dört bir yandan Gökyüzü açık, mavilik engindeydi. Hayaller damladı gözlerden Kahkahalar çınladı duvarlarda Adalar, karalar, denizler canlandı Sen beni bekliyordun güya garda. Sarıldı hasretim sana, başın yaslandı omzuma Ellerim dayanamadı, saçlarını okşadı Sıcaklığını içine çekti nefesim Şimdiye kadar yaşanmamış ilk akşamdı. Kim bilir neler olacaktı Kurulacaktı hangi sofralar Saadetten esecekti, Coşacaktı fırtınalar, boralar. Olan oldu sonra Sevdanın yerini hiddet aldı azar azar Suskunluk bürüdü, Yüzünü astı bütün burçlar. Matemini giydi *******, Gülümsemeler hüzüne döndü Hani o gamzeler vardı ya, ah, ah Buruştu gül yüzler, sütler döküldü. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|