![]() |
![]() |
#361 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ölmek Kolay
Ölmek kolay Önemli olan doğmak Yaşamak acısıyla tatlısıyla şu hayatı Bir şeyler bırakıp yarınlara Sonra yok olmak En güzeli bu değil mi Baharda kuşlarla çığlık atmak Çiçeklerle konuşmak Atlarla yarışmak Kısaca var olmak Sevmek en tazesini her şeyin Aşık olmak her güzele Çıldırmak sevdadan Deniz kıyısında yürümek Islanmak yağmurda ama el ele Düşünmeden sonu Bir yuva kurmak Ne güzel şey Allah’ım Baba olmak Ya da bir çocuk doğurmak Can vermek bir başkasına Nefes vermek yaşasın diye Yürütmek, koşturmak, okutmak Büyütüp evlendirmek O da başka çocuklara hayat versin diye Sonra görevini tamamlamış bir insan edasıyla Günahlarını ve sevaplarını yanına almak Mutluluğunu, acılarını Koltuğunun altına tepiştirip Dünyayı yeni çocuklara bırakmak Yaşadım diyebilmek her yönüyle Hem acıyı, hem saadeti Ve kimseye acı çektirmeden Kendi acınla Ve sessizce ölerek ödemek diyeti Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ölsem
Bütün sesler kesilse Sokaklar boşalsa her akşam yine Ben ve gölgem kalsak. Kaldırımlarda ayak seslerini arasam Rüzgârın hatıra bıraktığı saçının bir telini bulsam Hasret kaldığım kokun Nefesim olsa Atsam omuzlarıma yüklenmiş sensizlik korkusunu Dinlense yokluğunu taşımaktan yorgun gönlüm Bir köşede bir mezar bulup Kimseye haber vermeden uzansam… Melekler gelse, sorsa halimi Desem ben sevmekten suçluyum Ayrılığa kelepçeliyim Hep hasrete mahkûm. Hüznüm yüreğimden taşıyor desem Öylesine ıslak ki gözyaşlarım Ateşler yanmaz oldu yüreğimde Közler kurudu Oysa bilseniz Bilseniz bu yürekte ne ateşler dururdu. Ben geceyim artık Her yanım karanlık Hücrelerimde yüreksizlik Ciğerimde tadılmamış bir koku var Sarmış bedenimi Onsuz yaşamaktansa Alın beni desem, Atın alevlerin ortasına Yaksın beni cehennemin bütün ateşleri Kavursun Belki, Belki içimdeki acıyı unuturum Belki rüyalarımda o olmadan uyurum. İç çekişlerim iki taş arası uzaklıkta Kimse duymasın desem Eziyet etmeden kimselere Sessizce uzatıp elimi yardım istesem meleklerden Dünyadaki bütün hasretleri, ayrılıkları alıp Üzerime örtün desem Sonra da adı sensiz yaşamak gibi Sensiz ölsem. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm
Yaz da gelir, kışlar da geçer derler Hatıralarınla kalırsın gülüm Onlar gelir, bunlar seni isterler Alacak bir kişi bilirim: Ölüm! Ömürdür bu alan, satan da olur Arayan aradığın elbet bulur Sonucun başına ilk adı konur Doğacak bir kişi bilirim: Ölüm! İster misin bilmem, meçhul düşüncen Sen mi, başkası mı bilinmez geçen, Gelen benim, gitmeyeceğim dersen Kalacak bir kişi bilirim: Ölüm! Dünyada son sualin sorar ecel Sonrası mecbur, sen saadede gel Adaba isyanın olmasın engel Aşacak bir kişi bilirim: Ölüm! Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ölüm Gelince
Doğunca güneş ilk kez gözlerine Bir gün elbet batışı olacaktır, Kış soğukları çöküp ellerine Gözlerde hep karanlık kalacaktır. Gün günleri, yıl yılları kovalar İnsan, hep bir şeylere çabalar, Geçiciler bedeni oyalar, Ardında bir şehâdet kalacaktır. Vakit gelir, değersizdir değerli, İnilmez bir gemi, tahta eğerli, Hasretini çeker ilk günden beri, Vuslatı ayrılıksız kalacaktır. Ardından sıralanır birer birer, Dağlar, taşlar sebep olur, büyürler, Doğabilenler gün gelir ölürler, Sadece hatıralar kalacaktır. Çırpınır ilk nefes son nefes için, Kalp son defa atar, son heves için, Kevser durağında bir tek es için, Gözlerde bir kapanış kalacaktır. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Önce
Ben var mıydım? Ben yaşamış mıydım? Bırak yaşamayı Hatırlamıyorum bile Ben nefes almış mıydım? Yürümüş müydüm sokaklarda Yorulup oturmuş muydum? Sorsana bir kez Ben senden önce Hiç çiçeklere sevdalanmış mıydım? Seni görmeden önce Yürek olup çarpmış mıydım? Boyuna, posuna hayran olup Böylesine istekle Bir defa bile bakmış mıydım? Sen gülmeden önce Bir defa bile gülmüş müydüm? Sorsana, sorsana Dün geceki gibi Gidenin ardından ben hiç ölmüş müydüm? Sen gitmeden önce Ben seni sevmemiş miydim? Öyle bir yara aldı ki yüreğim, Susup Yine başa dönmemiş miydim? Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öyle Gel
Derim ki şu an ordaysan eğer Gönlüne sevdanı alıp öyle gel Aşka susamış bir yüreğim var Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Kalbinin atışını duymazsan eğer Bana bir yer açıp öyle gel Sesimi duyarsan kısacık bir an Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Bekleyen bendim, bekleten sen Bırakmam seni deyip öyle gel İstersen duygularını sesinle süsle Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Yıllarca tahtını boş bırakmıştım Başına taç takıp öyle gel Sen sultanımsın ben kölen Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Bir hayaldi hep beklediğim Ete kemiğe bürünüp öyle gel Kurtar hayal mahkûmluğundan beni Çekinme, en güzel türküleri söyle Öyle gel. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öylesine Özledim ki
Öylesine özledim ki Hasreti bile sen sanırım Bir bilsen nasıl susadım sözlerine Her cümlen ayrı bir dünyaydı benim için Artık dünyasızlığımdan utanırım. Öylesine özledim ki Uyku dolsun isterim gecemle gündüzüm Belki rüyalarıma girersin Sever okşarsın da Gider hüznüm. Öylesine özledim ki Senin için diye damlamıyor damlalar Gözlerim hıçkırıklar arasında üzgün Hasretim hep yolunu gözlüyor lakin Getirmiyor seni ne aydınlıklar, ne karanlıklar. Öylesine özledim ki Feryatlar susmuş Çaresizlik gönlüme kelepçelenmiş Bekleyişi bohçalamış ******* Sabahları unutmuş. Öylesine özledim ki Elim elime değse sen tuttun sanırım Heyecanlanır seni ararım Bulamayınca, bir köşeye çekilir, büzülür, Boynumu büker, sensizliğimden utanırım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Öylesine Sevdim ki
Öylesine sevdim ki Benim oldu dünyalar Senin gelişinle gelen bahar var ya Su dökemez eline Eski baharlar. Öylesine sevdim ki Hiç böyle haykırmamıştı yüreğim Gözlerine bakarken alev alev Böylesine bir sevdayla çözülmemişti Düğmelerim. Öylesine sevdim ki İlk nefesim kadar Hiç kimseyi yanımdayken özlememiştim Balıklar bile denizi özleyememişti Seni özlediğim kadar. Zaman doğuramadı vuslatı Gecesinden ayrıldı günler Şarkılar ayrılığı çalmaya başladı Yine kavuşamadı goncasına Çaresiz bülbüller. Dolunca gökyüzüne hüznün Damlalar küstü bulutlara Seni aramak için benim gibi Onlar da düştü Bir bilinmez yollara. Öylesine sevdim ki Benden başka kimse anlamayacak İlk nefesim kadardı sevdan Şimdi son nefesim olacak Bilsem de hiçbir yol sana varamayacak. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Peri Kızı
Denizleri gözlerine resmetmiş Ne güzel şeysin sen ey peri kızı Güneşin ışığı başından düşmüş Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Bir bardak suda dalgalanır sesin Ölmüş gönlüme can verir nefesin Bir ben varidim, artık bir de sensin Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Yanağının alı bahar getirdi Güzelliğin beni yedi bitirdi Görünce başım aklını yitirdi Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Özene bezene yaratmış Allah Benzerini görmedim vallah billah Sen gibi olur hayatın inşallah Ne güzel şeysin sen ey peri kızı. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Pişmansın Eminim
Izdırap aynada gülümsüyorsa eğer Gözünden yaş akıyorsa damla damla Gece genzinde hıçkırıklaşıyorsa Pişmansın eminim kalmadığın için. Kaldırımda yürürken elin cebinde Çarpmışsa omuzun karşıda birine Elin uzanmazsa başkasının eline Pişmansın eminim kalmadığın için. Her köşe başında beni görüyorsan Her sabah saçında beni örüyorsan Hep olmaz yerde ağlayıp gülüyorsan Pişmansın eminim kalmadığın için. Bulutlar benzerse bana, saf ve beyaz Aynı kaldırımlarda yürürken bu yaz Beni haykırmak istersen avaz avaz Pişmansın eminim kalmadığın için. Olur ya bana gelmek istersen tekrar Dersen eğer orda beni bir seven var Bir gün getirsin dersen götüren yollar Pişmansın eminim kalmadığın için. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|