![]() |
![]() |
#381 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Dedi
Gönül bu Sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, Ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. Dediler ki vazgeç Bir türlü vazgeçmedi Çok güzel vardı Amma Hiç birini beğenmedi. Baharla gelir dediler Bahar gelmedi Kışı sever o, bekle dediler, bekledim Bir yıl geçti Sen gelmedin, kış da gelmedi. Sevmek zor değil de Beklemek çok zor geldi, Hazırlar buradaydı Gönlüm Hiç gel demedi. Gönül bu Sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, Ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. SEN DEDİ Gönül bu, sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. Dediler ki vazgeç, bir türlü vazgeçmedi Çok güzel vardı, amma, hiç birini beğenmedi. Baharla gelir dediler, bahar gelmedi Kışı sever o, bekle dediler, bekledim Bir yıl geçti, sen gelmedin, kış da gelmedi. Sevmek zor değil de, beklemek çok zor geldi, Çiçekler buradaydı, gönlüm hiç gel demedi. Gönül bu, sen dedi de, başka şey demedi Ne gece ayı, ne sabah güneşi gördü; Bir sen dedi, senden başkasını görmedi. Serbest ve hece karışımı bir şiir denemesi. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Geldin Sanırım
Adım seslerim yankılanırsa kaldırımda Sen geldin sanırım Bir yıldız kaysa gökyüzünde, sevinirim Sen geldin sanırım Heyecanla atar kalbim, titrer dizlerim Filizlenir toprak altından ümitlerim Şimşek çakar ya aniden, ürperir Sen geldin sanırım Ümitlerim, hayallerim, sen olursun sözlerim Birden alev alır küllenmiş közlerim Gülümser yüzüm, kapıya döner gözlerim Sen geldin sanırım Ayrılığı yaşatmaz artık derim Bulur iki mermer taş kendime dikerim Kokunu getirirse açan çiçeklerim Sen geldin sanırım.. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Gidince
Bir sonbahar günüydü gittiğin Yapraklar soldu ardından Yağmurlar yağdı Güneş kapadı yüzünü utancından Sen gittin diye bulutlar ağladı Sen gittin diye kuşlar sustu Ayak izlerin silinmesin diye Rüzgâr esmez oldu, sessizlik çöktü Bülbül artık Aşkını anlatmaz oldu güle Oysa kuşların uçuşunu seyretmek kadar güzeldi Bana gelişin Güneşin doğuşunu izlemek kadar Buğuluydu Güzelim gözlerin Gecenin sessizliğini dinlemek gibi Saçlarını okşamak Seni seviyorum derken Elini tutup Gözlerine bakmak Ama sen gittin Bu kocamış dünyada beni yalnız bıraktın Oysa sana alışmıştım, mutluydum senle Bir gün sen de beni anlayacaksın Sen mutlu ol, Aldırma deli gönlüme Nasıl sevmiştim seni nasıl Gönül senin, sen bilirsin Sen gittin diye solmuştu çiçekler Yaprakları hâla canlı Belki gelirsin Yok olsa tüm yarınlarım Sana hasret toprak olabilirim Ama hep seni sevdim Yine Yine seveceğim Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Mutlu Ol Yeter ki
Bazen gözlerinin içi gülüyor Öylesine mutlu, öylesine güzel ki En güzel mısraları yazayım sana Sen mutlu ol yeter ki. Bazen umut ışıkları göreyim her zaman Gözlerin öyle güzelleşsin ki Dayanamayıp, en güzel türküleri söyleyeyim Sen mutlu ol yeter ki. Gülümse yüzünde gölgeler raks etsin Yüreğin gözlerinden görünsün ki Bülbül olup uçayım her an üstünde Sen mutlu ol yeter ki. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Ne Mikropsun
Bu ne biçim bahar Sen yine yoksun Aklından neler geçiyor bilmiyorum Sen var ya sen Bilirim ne mikropsun. Aklına eser birden Ne olur bilmem kaybolursun Yakar tutuşturursun ruhumu Bir de bakarım Gelmiş söndürüyorsun. *******imi hasretinle everip Karanlıklarla doldurursun Hantal bulutlar yerleşirken gözlerime Güneş olup doğmanın Bir yolunu bulursun. Ne atıyorsun beni Ne de satıyorsun Bir oyuncak gibi elinde Canın istedikçe Çekip uzatıyorsun. Bırak artık şu mikropluğu Ne yapsan daha da çoğalıyorsun Her zerremdesin yetmez mi Neden Bir güldürüp bir ağlatıyorsun. Bu ne biçim bahar Ne zamandır sen yoksun Papatya yapraklarına bile baktım Eminim bu defa da geleceksin Bilirim sen ne mikropsun. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Sandı
Seni gördüğü tam da o andı İçinde bir şeyler parçalandı Yıllarca aramış, bulmuş gibi Geleni utanmadan sen sandı. Yüreği değil çırpınanı, kan Sana doğru yönelen damardan Doğanla konuştu ta sabahtan Güneşi utanmadan sen sandı. Saçların serdi senin yoluna Ne ahlar çekti, girse koluna Geceye aşık gözün uğruna Mehtabı utanmadan sen sandı. Ne yapsın bîçare yorgun adam Gitmeye hazırlık yaparken tam Elinde sözle geldi bir tutam Geleni utanmadan sen sandı. Yüzüne koydu iki elini Dedi “Sen hâlâ bekle gelini. Yol, hadi beyaz saçın telini.” Ölümü utanmadan sen sandı. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Varsan
Sanıyor musun Karanlık *******e aldanırım, Güneşler ellerimi yaksa bile, Bilmiyor musun Sen varken ben varım. Çiçekler seninle açar, Kuşlar, kelebekler uçar Sen varken, Sen varken güneş hep erken doğar. En uzun soluklu sevdam, Söylemesem de ben seninle yaşarım Bilirim, ellerinin sıcaklığında yüreğim olmasa Yuvamda sesin olmasa, Sen olmasan hayattan korkardım. İyi ki varsın Elim, ayağım, baş tacım Dilim söylemese bile Emin ol Ben hep sana muhtacım. Üzülünce üzülürüm Yüreğim burkulur, Sen gülünce inan Elim, ayağım, yüreğim, Ruhum mutlu olur. Sanıyor musun Karanlık *******e aldanırım, Canım, bir tanem Hiç unutmuyorum, Ancak sen varsan ben varım. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Yokken
Akşam çöker bütün ufkuyla gönlüme Kararır ruhum, bir garip olurum Koskoca gecenin ortasında bir yerde Kuru bir ağaç gibi Her yanda sadece kendimi bulurum. Issız sokaklar kâbusum olur Hatıralar gölgem gibi peşimden gelir Bir bilinmez neşter keser bütün bağları Yollar çeker iki ucundan sevdamı Sevdam her saniyede bir incelir. Her şafak çiğ damlaları ağlar Bütün güllerde kan rengine bürünür Her gece gibi bu gecede Bütün ayrılmış sevdalar Can renginde görünür. Gidişin değil de Gelmeyişin sarar bütün duvarları Hasretini giyer bütün ******* Darağaçlarına asılır hatıralar Duymaz bile sorulanları. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Yoksun
Canım, son baharımın ilk aşkı, gül kurusu gülüm Bir bilsen, bir bilsen dudağından bir defa öpmek için Kaç defa yaşar, kaç defa ölürdüm… Vuslatın hesabı yapılmaz gülüm, yaşanır Yağmurlar beklenmez hasrette Her nefeste gülüm, her nefeste ağlanır. Vuslatta gidiş olmaz gülüm, gelinir Eller tutulur, saçlar okşanır Yürekten sevilir gülüm, yürekten sevilir… Oysa yoksun, yoksun diye bak karardı bütün sular Dizinde yatmak, sesini, nefesini dinlemek varken Söyle Allah aşkına, söyle neden başını taşlara vurur uykular… Canım, canım, hükmedemiyorum gözlerime, yaş fışkırıyor Gittin ya, gittin ya gidişin durur hâlâ gittiğin yerde, gelişin yok, yok Yüreğim orada gülüm, yüreğim orda… Gittiğim yere benimle gelmiyor, gelemiyor. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Yoktun Gülüm
Baharlar gülüm, Baharlar hep hüzün verirdi Her yerde neşe vardı Bende yalnızlık Sen yoktun gülüm. ******* yumruk doluydu duvar duvar Hıçkırık doluydu Kollarımı ısırırdım hıncımdan, Isırırdım Sen yoktun gülüm. “Olsa! ” derdim, “Gelse! ” derdim Ayak seslerini beklerdim Sensizlik gelirdi her yandan da Sen gelmezdin Sen yoktun gülüm. Tutacaktım ellerinden saatlerce Gözlerine bakacaktım Belki, belki ağlayacaktım saadetten Gözlerin yoktu Sen yoktun gülüm. “Sen gel yeter! ” diyorsun Nasıl gelmem, nasıl gelmem! Kaç iple çektim saniyeleri bilsen, bilebilsen İşte geldin İşte geldim Artık varsın gülüm. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|