![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözdiken
zamanın onca dilimini sayfa atlamadan çevirebilen hatasızlığıyla övündüğünüz zaman göstericileriniz ne kadar kıymetli de olsa zamanın akıcılığı üzerinde ne kadar söz sahibi olabilir durdurabilir mi mesela zamanı tek getirisi bileğinizi güzelleştirmekten başka ne olabilir aksesuar olmaktan öteye gidebilir mi ve sizin güzellik uykunuza onun gibi acımasızca kim son verebilir ve hatta bu adi mekanizma sabahları öten horozların makamına nasıl gözdiken bir vicdansızdır görmüyor musunuz
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hezimetin temsilcisi
Omuzlarımı çökertirdi sevdan ağırdın, dizlerimde izleri kalırdı çakıltaşıydı sevdan ezilirdim yani ezerdin. Tank paleti gibiydi de sevdan izleri kalırdı mecburen. Üzerimden geçerdin yağmur niyetsiz bulut gibiydin sorgusuz sualsiz sevdanın kurak iklimine mahkum ederdin beni. Ve hiç geçilmemiş ve gezilmemiş patikalarda adı bilinmeyen bir bitki gibi yeşil suyumu bırakırdım toprağa; hayret ederdim bu paletler buradan sadece benim üzerimden nasıl geçti diye; bu kadar sessiz bu kadar sakin bu kadar en az zaiyat vererekten, diğer hiçbirşeye dokunmadan sadece beni yere sererekten. ..................... Anlıyorum sevdanın karşısında hezimetin temsilcisiyim.
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşçakal tepkimeleri
yüreğim düştü yerlere. biçare kımıldanmalar hoşçakal tepkimeleridir ölümle yaşam arasında. ölümün güçlü olduğu ona prim verildiği bir andır bu. gözyaşlarım; sağanak birer yağmurdur. sağanak yağmurlarda seni sevdiğim günler geldi aklıma. sakalıma kadar saçının teline kadar ıslandığımız günler, saçak altlarında gözgöze geldiğimiz günler geldi aklıma. yüreğimi elinde tutan doktor at onu elinden vaktin olduğu zamandır şimdi ben çoktan ömrümü şiir karalamalarımı avucumda buruşturup attığım gibi atmışım bu şehrin çöplüğüne. vaktin olduğu zamandır şimdi doktor vaktin olduğu zamandır. ölümden korkan namerttir bu işi dallanıp budaklandırmadan bitirmenin en iyi mevsimidir şimdi. sararmış yaprak mevsiminin ardından, en güzel zamandır şimdi. yaprakların kemikleşmiş bedenleriyle asfalta yapıştığı bu zamanlar. seni sevdiğim zamanlar geldi aklıma. ölümün en güzel yanıda bu olmalı güzelim. ona,sana ve hayata sopasını sırtımdan indirmeyen hayata müteşekkirim. derin bir nefes alamamanın bittiği, derin bir nefes alabileceğim zamanın başladığı bir andır sırtımın kara toprağa değeceği vakit. bu andan itibaren gözlerim asılı kalacaktır mavi gökyüzünde. ................ doktor at artık elindeki yüreğimi o kımıldanmalar aldatmasın seni yüreğim çoktan açmış ayrılık pankartını ben ölüme çoktan vermişim rüşvetimi. pişman olan namerttir doktor.
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçtik şiirleri
çarmıha takıldı kaldı düşünçe üretim atölyelerinin kaderi ürettiğimiz üzerine terimizi akıttığımız düşünçe motifleri için olmaz dediler bunlar olmaz öyle söyledi yobazlar sakıncalı olduğunu söylediler çarmıha gerilmeliydi şiirler sesimizi çıkaramadık öylesine çoktular olamazdı şiirler çarmıha gerilemezdi içtik şiirleri tütün gibi şarap gibi aziz su gibi nerede diye sordular düşünçeleriniz,şiirleriniz n e r e d e n e r e d e azgın bir yaratık gibiydiler öylesine ateş püskürüyorlardı ki burunlarından değil bilmem nerelerinden parça parça yakıyorlardı yaşamı biz onlardan korkmadıkça n e r e d e n e r e d e diye böğürüyorlar öfkelerine öfke katıyorlardı sonra dağa çıktı şiirler dedik inandılar döndüklerinde de dağ neredeydi diye soracaklar ....................................?
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhtimal dışı haklarım mundardır
ruhum çırpınıyor kurmuş olduğun çarmıhın kollarında küt-küt atan yüreğim eziliyor böyle bir eziyet sahnesinde başımda dolanıyor çaresizce hacı kuşları insanlar çoktan dönmüşler sırtlarını beni doğuran kutsal insanları arıyor gözlerim böyle mahşere benzeyen bir günde yoldaşımdan duyduğum yoldaş türkülerini ancak mırıldanıyorum senin evcilleşememiş intikam rengindeki sözüm ona hesaplaşma çığlıklarını arada bir zevk-i sefa renginede bürünen sesini duyuyorumda bu halinle de dehşetli gelmiyorsun bana kızamıyorum sana anlayamasamda seni hep bir bildiği vardır diyorum acı duymuyorum çarmıhın kollarında yoldaşımdan duyduğum yoldaş türkülerini ancak mırıldanıyorum bu dünyada varolduğum ve seni tanıdığım müddetçe sırtımda kaldı hep attığın kamçıların izleri ancak yaşıyordum şiir yazdığım zamanlarda senden senin eziyet seanslarından artakalan zamanlarda. bütün bunlar yetmediği gibi elinde kılıçınla şiirimin toplumsal dilini kesiyordun şiirlerini kişiselleştireceksin benim hizmetime sunacaksın diyordun ve o zaman canımı acıtıyordun elinde olsa söz söyleme yeteneğimi hafızamdan silip beni kahretmeyi bile düşünüyordun bilmiyorum ne istiyordun özele sipariş kabul etmediğimin benliğimle alakası olduğunu biliyordun oysa acı duymuyorum çarmıhın kollarında yoldaşımdan duyduğum yoldaş türkülerini ancak mırıldanıyorum ben sana da kızamıyorum ben kendim ettim kendim buldum diyorumda bu saatte bile pişman olamayışıma şaşırıyorum sana kızma hakkım saklı bile değil ihtimaller dahilinde olmayan hiçbir hakkımı saklı tutmuyorum ihtimal dışı haklarım mundardır ................ sen yaratanın beni cezalandırmada kullandığı ant içmiş ceza neferlerinden biriydin sanki ................... imece usulüyle ölü bedenimi taşıyor hacı kuşları çalı-çırpı ve topraktan yapılmış ebedi evime
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İkametgâhım rüzgarda
Can damarımı yırtardınız; yüreğimi parçalayıp, bölük bölük gelen yırtıcı kuşların çığlıklarına teslim ederdiniz ruhumu, paylaşırdılar sonra, etimi,kanımı,kemiğimi. İliklerime kadar işlerdi ölüm. ......... Hayal görürdüm sanki az ışıklı odamda; İstasyonlar karışırdı. parazitler ve cızırtılar arasında, bir sarhoş uyuşukluğunda, algılama güçlüğü çekerdim; ve algılayamazdım, uzanıpta düğmesini çeviremezdim radyomun. Kaderim hep aynıydı, kaderime her nedense artık razıydım, etimi yerdi sanki, yoldaşlıktan bihaber, aslında yoldaş olması gereken eşim. Pıhtılaşmış bağlılık duygularım artık sulanıyordu; ve şehrin mikroplu suları karışıyordu, aklım karışıyordu. Gözlerimin gördüğü ince iplikçikti ışıklar. Zayıf ışıklar oynaşıyordu sinsice aşındırıp gözbebeklerimi yoruyorlardı beni; gözlerimle beraber yoruluyordum yani. Anlıyordum ne kadar çabalasanda hayatta boştu. Kabahat ya bende ya onlardaydı. Yaratılışım belki mevcut standart kalıpların ve dökümlerin dışında illegal bir biçimde gerçekleşmişti. Belkide aslında onlar haklıydı. Ah eşim bu gece sabaha karşı eşiğinde durdum; başımın üzerinde az ışık kümeleri vardı; sana öylece baktım. Ve de artık ben anladım senin nezdinde geçer akçe olabilmem ve senin beni anlayabilmen ve senin benim hatalarımı görmezden gelebilmen, ancak aynı kandan gelmemizle olabilirdi. Ama o zaman evliliğimiz illegal olurdu, sen ananla yatarken koyun koyuna, ben kapıyı vurdum çıktım. dışarıda bekleyen rüzgara bıraktım kendimi. Artık bana değil ona sorun yerimi; ............... ikametgâhım rüzgarda.
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsan prototipi
mülke sevdalı patlak gözlerimiz vardı hain hain bakan timsah gözleri gibi
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan duygum
yanan kocaman ateşin kolları tartaklarken kocaman dağın bedenini şarabın kan kırmızı inadına karşı koyamıyorum uyuşmuş bedenimle dağın en kutsal ağaçının altında küfrediyorum sözüm ona disipline edilmiş yaşamları üretenlere ve aşkı öldüren fantezi ve gösteri yüklü beyinlere ruhumun bahtsızlığına yanarken bahtsızlığımın ak olan yanı şiirlerime dayıyorum sırtımı kocaman ateşin kolları dağı tartaklarken ruhuma isyan duygusunu yapıştırıyordu taze tayların güçlü kuvvetli bacaklarına indirilen kamçılar gibi izi kalıyordu şaklayan ateşin ruhumun üzerinde ve bu ateş uyumakta olan uyanmaya meyilli isyan duygumun azığı oluyordu ah ruhum ve bedenim bu dünyada varolmanın önceden sipariş edilmiş ıstırapların altında ezilmekten bıkmış bir şekilde ve üstüne üstlük pazarlık yüklü aşklardan yana tiksinme duygusuyla ayaklandırıyordu isyan duygularımı ateş bu gece adeta sonu gelmeyen kamçı darbeleriyle isyanın mitolojik tanrısını yaratıyordu yıldız dağlarında kendi isyankâr ruhunu üflüyordu uyuşmuş bedenime ....................... uyuyakalmadan önce ateşin etrafında kutsal âyinini yapan insanların uğultuları geliyordu kulağıma belli-belirsiz ..................... ve dağın eteklerinde dolanıyordu donatılmış terbiye edilmiş her türlü lojistik desteği arkasına almış hâmlıktan çıkmış olgunlaşmış evrim geçirmiş isyan duygum.
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahır basıncı
Tarif edilemez tanımsız yalnızlığımı bıraktım herkesin malı olan aynı zamanda çok şükür benimde mülk sahibi olduğum uykuma. Tasalarımı kederlerimi ve acı çığlıklarımı kurban edilmiş bir hayvan gibi çengele asılı bıraktım ve kesilecek hiç bir çığlığımın ve acımın ve kederimin ne bana faydası vardı ne de sevab niyetine dağıtılan yoksullara ............... Birazcık morfindi uykum o kadar küçük bir serinlik bir aralık uyku; canım canımsın az da olsa benimsin. ................ Rahatlardı kiralık evimin duvarları kurtulurdu kahır basıncından santimetrekareye düşen yük azalırdı hane halkı suskunlaşır zavallı eşim saçlarımı okşardı ben duyardım o bilmezdi ağlardı için için sessizce gözyaşları yüreğime dökülürdü ben ona dökülürdüm bilmezdi
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kankardeşim cevizağacı
tak-tuk,pat-küt tak-tuk-pat-küt aah! dışarıdan bir uğultu geliyor birde bu sesler aah! başım bitkin mecalsiz geceden kalma başım yumuşaçık yastığından kaldıramaz kendini şeytan bir virüs gibi uyku kimliğinde girmiş sanki kanıma uğultular isyana dönüşür ölmek üzere olan birinin feryadına benzer ama benliğimdeki virüs engeller şeytan sevincinden zurna çalar bir taraftanda sol duyum kıvranır durur 'kalk bre mel'un' ne çare; bir kulağımdan giren diğerinden çıkmaz yinede uğultular birikir vicdanım ıstırabın yalın halidir anlayamadığım ıstırabımın sırtında evin balkonuna çıkarım tak-tuklar bombardımana dönüşür topyekün top atışı altında kalırım tansiyonum yükselir,şekerim düşer dudaklarım titrer kalbim; insanoğlunun dramasının en uç noktası olan ağlamanın eşiğindedir artık sinir iletkenliğimin performansı artar, saniyede milyonlarca ağrı yüklü sinyaller, coğrafyamın en uç noktasına kadar ulaşır dövülen demir tavında vücudum ısınır bir insan nasıl kilitlenirse bende öylesine kilitlenirim velhasıl bir cinayete şahitlik ederim cinayeti işleyenler insanlar ölen ise cevizağacıdır kocaman kocaman yeşil yaprakları olan kanlı-canlı hayat dolu bir ağaçtır yere düşen kocaman gövdesiyle. ellerinden tutarım cevizağacının gözyaşlarım dökülür yeşil kocaman ellerine saçlarım ıslanır onun gözyaşlarından gözgöze geliriz onunla sarılırım kanı çekilmekte olan vücuduna başımı kaldırıp yalvaran gözlerle bakarım eli baltalı adama 'ne olur benim boynumuda vur kankardeşimdi cevizağacı' ........................ aynı günde düşmüştük; ben anamın rahmine o da toprağın onu rüzgar getirmişti benide anamın söylediğine göre leylekler ......................... aynı günde öldük .......................... kayıtlara geçti suçlarımız onaylandı cevizağacının suçu; sararan yapraklarını komşunun çatısına bırakmasıydı kar sularının akışını engelliyormuş diye dipnot geçildi benimde suçum; ona yataklık yapmamdı koruyup gözetmemdi hükümden sonra,infaza geçildi aynı günde öldük. ...............
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|