![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -Dedim Dedi
dedim vuslatsızsa sevda zulümdür dedi aşkta başka ihtimal olmaz dedim sensizliğin adı ölümdür dedi ondan öte daha yol olmaz dedim ayrılığın pek zor pek çetin dedi sevme eğer yoksa kuvvetin dedim senin kadar tatlı hasretin dedi koklanmadan gonca, gül olmaz dedim şifa gözlerinin yeşili dedi bakıp durma çok tehlikeli dedim tutkunuyum aşka düşeli dedi daha bundan güzel hal olmaz dedim dudakların deva derdime dedi ayırmışım ilaç kendime dedim coştum sığmıyorum bendime dedi aşıklara bend misal olmaz dedim gel de sönsün biraz bu ateş dedi aşk yangını cehenneme eş dedim olsak bari biz bacı kardeş dedi bundan saçma bir masal olmaz dedim nefesin misk, mest olur adem dedi yakın durma bas sırra kadem dedim dudağın bal,dilinse badem dedi ya şu sinem, hiç emsal olmaz dedim gezip durma böyle yolumda dedi zaten başkası var kolumda dedim şampiyonsun gönle zulümde dedi kolum her konana dal olmaz dedim söyle bu sevdada mana ne dedi sevda senin bundan bana ne dedim hem sarhoşum hem de divane dedi böyle yüke can hamal olmaz dedi ne muradın söyle uzatma dedim yumup gözün ruhum karartma dedi çok methedip beni şımartma dedim methetmekle dilim lal olmaz dedim yeşil gözlüm aşk olsun sana dedi aşktır bilir misin can katan cana dedim yüzün çevir bari bu yana dedi yüz vermekle ateş kül olmaz! dedim vuslatsızsa sevda zulümdür dedi aşkta başka ihtimal olmaz dedim sensizliğin adı ölümdür dedi ondan öte daha yol olmaz
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -Demem O ki...
bir sadelik var canda karışık duygulara inat ellerim hüznün gırtlağında gönlümde milyonlarca kanat uçuş talimleri boşuna karanlıktan setler kurmuş felek vurmuşum kendimi yine sevda yokuşuna demem o ki sevgili kuzum uykusuzum huzursuzum ellerinden tutmayı çok istedim tutuşmayı çok seven ellerinden takıldım dudaklarının tuzağına özür diliyorum gözlerinden demem o ki sevgili kuzum korkusuzum soluksuzum biraz çakırkeyfim,hayır sarhoşum otağ kurmuşum üzüm bağlarına badeler içmişim sayısız bardak takılmışım saki ağlarına yollar eğri büğrü yürünemiyor yılan arzuyla süzüyor avını sürünemiyor demem o ki sevgili kuzum varmam sana imkansız yolsuzum ufkun hemen arkasında seher saçlarıyla örtmüş geceyi yıldızlara kıyamıyor belli indirmiyor peçeyi demem o ki sevgili kuzum umutsuzum mutsuzum
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Dün Akşama Dair Karışık Notlar….
Bahçeye girer girmez yöneldiğin Dalları mağrur bir oyunla kıpırdayan Genç bir ağacın altında uykuya dalmışım Galiba bu yüzden, evet bu yüzden Ancak karışık rüyalarda görülen cinsten Ağlayışlar içindeyim Başımda tüneyen dalak balı bulutların Koynunda mı hala sicim sicim yağmurlar Yüzlerce dille konuşan sevdanın Bir sözcüğünü bile anlamadan Geçip giden şu rüzgâra bak hele Bak hele ıslıklarıyla kendini kutsayışına Bak hele karanlığa dert anlatışına Ve telaşına… Karakış… Gözlerinden düşür beyazı artık *******e meydan okuma renginle Bahara meylet biraz bahara Dövüş kendinle Ağır kadehlerle sarhoşluklara veda… Veda gözlerinle sunduğun mezelere Bir daha çalmasın kapımızı Meclisimize misafir olmasın bir daha Gömleği yırtık sakiye veda Öncü bir sözcük gelip geçsin sayfamızdan Kitaplarımızla ocaklar tutuşturduğumuzda Aklımıza mıhlanacak olan Anlam var oldukça Kalacak olan
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Eğer
Nazdan surlar döşemeseydin eğer Yüreğinin etrafına her gece Bilmecelerle etmezdim sabah Sehere sırlar söylemezdim Gizlice Ne köşkler inşa ettim ne köşkler Hüznün arka sokaklarında Gelmeyi çok istedim çok Şu sevda şenliğine Kırmızı ışıklar yanıyordu Aşk kavşaklarında Ne ömürler tükettim ne ömürler Gurbetin patika yollarında Sılaya bir adım kala tükendi azık Can verdi umudum can verdi Kuşkunun şefkatsiz kollarında Sessizlik bayramına denk geldi Şarkılar haykırma isteğim İzin verirse yine de sevgili Kulağına bir şey söyleyeceğim
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Ellerinde Büyüttün Yüreğimi…
Bir minik civcivi avuçlarında okşayıp Üşüdüğünde nefesinle ısıtır gibi Isıttın soluklarınla kış bahçesi gönlümü Ellerinde büyüttün, ellerinde yüreğimi Bir küçük tohumun toprağa sevdası gibi Gözlerine tutkum ey sevgili, gözlerine Gönlüme verdim gözlerimin görevini Gözlerimin bakış borcu var gözlerine Dupduru ağlayışlar süzülsün göklere Dualarıma kanat olsun iç çekişlerim Göğsünde bir baş ihtiyarlasın istedim Süs olsun dudaklarında gülümseyişlerim Bir sabah ezanının muhteşem musikisiyle Uyanır gibi fani fakat sımsıcak düşlerden Kucağımda uyansın istedim sarhoşluğundan Sevgili, tatlı sayıklamalara benzeyen sesiyle Bir sonsuzluk soluğu gibi yoldaş nefesimize Faniliği koyup gelmiş eşiklerde Asırlardır duyulmamış ninniler eşliğinde Sallayıp durur gönlümüzü esrarlı beşiklerde Ne zaman hülyalı gözlerini asıp aynama Hayaliyle resimler çizmeye dursam Gizli bir el kurar alarmını saatin Zaman durur ne zaman Tahtının önüne otursam
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Gece Huylanmaları
Uykuya tebdil hava verdiğim bir geceydi Sıcak bir nefes çekmişti canım yine Gözlerini dikmiş öyle bakıyordun Ama perdeleri indirmişti felek Nedense gözlerine Zaman su yolu etmiş mekanımızı Konukluğu pek zor, ağırlanması pek çetin Her öğünde bir parça ömürdür ikramımız Her parçada bir taze can Zamanı dudaklarından öptüğüm bir gece Çözüldü bilmece sandım ey sevgili Yırtıp attım beynimin prangalarını Yıktım bir darbede gönlümün surlarını Ayak seslerine değiştim bütün gündüzleri Krallığım baki o yüzden karanlık diyarında Ellerine kelepçeler vurmuşum bir fermanla Ve ellerim zincir seherin ayaklarında
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Gece ve O...
elleriyle perdeyi aralayıp bakar yollara bir hayalin sınırlı çerçevesine sığmayan karanlıkların korkunçlaştırdığı *******de sessiz bir kararlılıkla için için ağlar ve bin bir mana yükler yalancı masallara... seherin ıssız ve sessiz ve kimsesiz bir deminde ufuklara gamze vurarak zamanın tahtı önünde el pençe divan durur derin gözleriyle zifiri karanlıkların rakibi aydınlık yüzüyle mehtabın taaa kendisi olur ıssız ve zifiri karanlık bir gecede daha ayak basılmamış karanlıklar üzerinde nefesiyle yüzünü ısıtarak yürüyen bir hayalin parlak kıvılcımları çakar sakin bir rüyaya hazırlanan gözlerinde kimsesiz gönlüne uzaakkk ufuklardan yorumlanmaya muhtaç haberler gelir şafağın hemen öncesinde ışıklardan çoook evvel gözlerine fersiz bir umut yerleşir eliyle perdeyi aralayıp bakar yollara bir sevdanın sınırlı çerçevesine sığmayan coşkun duygularını bastırır elleriyle göğsüne sonra kıyamaz insanlığın karanlıklara mahkum olmasına da saçlarından asar yüzünü uçsuz bucaksız göklere her gece açar perdesini,her gece ayrı bir oyun sahnede bir birinden habersiz aktörler gezinip durur ötelerde bir yerden belli belirsiz heceler duyulur suflör tane tane okur özenle yazılmış bir metni ve sesizce yola koyulur gamın peşinden koşar durur tasanın üç vakit öper ellerini her gece, bin bir törenle uğurlar kendi seherini her seher binbir törenle karşılar kendi şafağını
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Gece ve Sancı
Ne var elinde senin a canım elinde ne var Titreyen parmaklarınla okşayıp durduğun Nurlarla zırhlanmış yürek kimin, kimin söyle.. Ufuklarla oynaşıp duran gözlerinde ne var Şu maviler kimin, şu rengarenk yeşil kimin, söyle Bir parça nur ver gözlerime, şu görmeyen gözleri bir gör Tut götür ellerimden,yahut bir asa ver kuşburnu ağacından Bir gül bul şu diken ehline, şu güle bir bülbül tayin et Al meyveleri al hele şu fersiz ağacın kucağından Yüzleri topla dallardan, yüzsüzleri bir gör Heyyy taptaze yüzünde yüzlerce kıvrım barındıran Heyyy baygın bakışlarıyla serhoşları andıran Dağıt bu meclisi, kov sakiyi de, serhoşu da meyhoru da Yık gitsin duvarları, sök pencereleri, kır camları Hastayı da yoksay, ilacı da, doktoru da Gel, sadece sen gel, öykülerini de koy kapıda Diline prangalar vur, sök ses tellerini yerinden Gözlerimle bak hatta kutsadığın dünyaya Vazgeç gözlerinden Yahut git bu kapılardan a canım, bu bahçeyi yok bil Sök bütün ağaçları kökünden, tüm dalları kır hatta Yık gitsin asfaltları, patikalara setler kur Kır uçakların kanatlarını, patlat tüm tekerleri Yıka yüzünü de gel sofraya a canım, gel otur! Ne var elinde senin a canım elinde ne var Titreyen parmaklarınla okşayıp durduğun Nurlarla zırhlanmış yürek kimin, kimin söyle.. Ufuklarla oynaşıp duran gözlerinde ne var Şu maviler kimin, şu rengarenk yeşil kimin, söyle
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Geceyle Gündüz Arasında....
Konuksever akşamlar buldum ikindilerden kaçarak Hayalime gölgeler vursun istemedim Gamla kan kardeşi yaptım sevdamı Besledim hüznümü buruk sevinçlerle Kimseden bir lütuf beklemedim Kardeş ******* buldum akşamlardan kaçarak Her yıldızın boynuna bir hüküm astım Ve saatler boyu ağlayarak Senden ve benden uzaklaştım Isısız şafaklar buldum *******den kaçarak Zifiri karanlıklar yıldızımı boğsun istemedim Ay ışığı vuslatımı kıskanmaya başladı Hasetlikti feleğin son ettiği oyun Üzülmedim Dost seherler buldum şafaklardan kaçarak Güneş ufkun koynunda huzursuz ve uykusuz… Mutsuz gözlere doğmayı dilemekte Uyanmış derin uykusundan bir kadın Umut ve özlemle gülümsemekte…
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Gitmek
Bir umudu ertelemenin adı gitmek Gitmek geleceğe ödünç vermektir “hal”i Ve zayıf bir boyna yüklenen İhanet denen vebali Taa derinden Özümsemektir Gitmek Gitmek Arkada bir şey bırakmak değil Öne almak ihtirasla süslü vesveseleri Bir gönlü abad etmek delice hayallerle Dağıtmak isterik kahkahalarla sisleri Derin bir yürek acısıyla saatlerce süren Bir kâbusun iz bırakan etkisidir gitmek Gitmek Uçsuz bucaksız yolların Şifrelenmesidir yürekte Gitmek Palandöken başında özgür bir duman Issız ovalarda sessiz bir rüzgar On dörtlük ayın peçesi bulut Milyonluk şehirde bir yalnız umut Gürültü patırtıda sahipsiz sükut Ve gitmek sanki gelmeye nispet Ve bir kısmet ki alna yazılı değil Gitmek, istemez mi sanırsın emek Gitmek, Sendeleyerek diz üstü çökmek Gitmek nur yağarken gökten Çelikten şemsiyelerle örtünmek….
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|