![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -'Bir Vakte 'Dair
Sesine kulak verme zamanı şimdi Ne yazmalarda gönül, ne konuşmalarda Deryaya kesintisiz bakma zamanı şimdi Yüzünün şavkı bütün sularda Aynalarda ne sır kaldı ne bir zerre cam Aynasızlık zamanı şimdi, aynasızlık Güneş neden batmıyor artık her akşam Nedir yıldızlardaki bu kararsızlık Sen yine senden bahset, ben zamanı değil Şaşkınlığıma gülümse taa uzaklardan Eksikliğimi de bağışla, noksanlığımı da Sürdür kuşku duymayı tamamlığımdan Azarını kesme üstümden, kesme yine Nazarından pay düşür fersiz gözlerime Sözlerini uçur rüzgâr vaktinde aman Harflerini gelin gönder sözlerime
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -.Bir Aşkın Ölümü
sabah yeni olmuş ışık daha toy seher henüz çıkardığı gelinliğiyle örtmüş ufku taaa boydan boya ufkun arkasından nasıl da bakıyor hasretle kirpiklerini kırpıştırarak bir çift yeşil göz bahar çekip gitme hevesinde yola koyulmuş bile yorgun adımlarla derin ağlayışlar gizli rüzgarın sesinde ikindiye vardığında vakit aktini erken bozan baharda bir utanç devralmış daralan bir yürek ihanet nöbetini bin bir kurşun gizli feleğin gülümsemesinde akşam, hey gidi gamın ev sahibi hey bir kere koklatsaydı ya ellerini sevgili bir kere gamzeleriyle selam alsaydı ya hasretlere döşekler sermiş dudaklarımdan gece yeni gelmiş mehtap daha toy oooyyy kutsadığım karanlık oyyy toplayıver ufkun mübarek giysisini
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Ah....
ah şu gelmeden geri dönmelerin şöyle bir göstermelerin yüzünü şöyle bir selam vermelerin ah şu ufuklar ardından gülümsemelerin sonra ikizliği seçişin karanlıklarla ah şu yüreğimle her atışında tokalaşan minnacık, beyaz, yaramaz ellerin ah şu aşk kanatlarıyla uçup uçup duran temiz,duru,derin ve emsalsiz gönlün ah ah kuşkulu, kararsız ve muvakkat sevmelerin ah şu ölümsüzlüklere şifreli ışıklar gönderen ölümlü yüreklerin ab-ı hayatı dudakların felç olmuş duygulara yeşil kanatlar veren... derin,anlamlı,sevecen gözlerin ah şu boş dünyada tatlı sersemliğim benim ah susuzluğumu zemzemlerle gideren kadeh ah dünyamı velveleye veren sözlerin ah can suyumu bardaksız koyanım sehpalara çekenim masum sevdalarımı ah ah her şeye rağmen cananım, canım!
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Akşam Sensizliğin Adı
bak hele ufkun sevgilisine bak hele bak hele ışıkların aşığı dağlara bak hele soyunmuş gelinliğini yine bahar umudunu bağlamış gözlerine gözlerime konuşlandırdım gönlümü gözlerinden bahar solusun diye ne umutlar bağladım bir bilsen ne umutlar göz yaşlarının karıştığı yağmurlara ab-ı hayat içmek dileyen canlar göz kırpıp durmada bulutlara yolumu bilmiyor mu demiş sevgili bilmiyor mu döşediğim merdivenleri o nasıl vuslat hevesi öyle o nasıl susamışlık acıkmayı bilmiyor mu acıkmayı o nasıl aşıklık? ah işte geliyor akşam akşam sensizliğin adı sessizliğin adı akşam ve kopkoyu bir kimsesizliğin çiyden bile incinir bilirim teni dokunma gözlerinin yeşil süsüne akşam kurbanın olayım usul dök karanlığı yarin üstüne artık gelmiyor mu demiş sevgili sevmiyor mu demiş artık seher çağında açılacak şişe ve şaraba benim katık körkütük sarhoşluklar istemiyor mu şöyle uçup uçup gitmeler yedi kat göğe beklemiyor mu elimizden mezeler yoksa hala bilmiyor mu: koynumuzda uyumanın adı sarhoşluk ah işte geliyor seher seher cana gelmenin adı varolmanın adı seher ve sonsuzluğa erebilmenin…
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Alışveriş
Yola koyulmuş cilveli bir kadın gibidir zaman Kime dokunsa ihtiraslı dudaklarıyla ihtiyar olur Bilinmez hangi handa konaklayacağı Hangi oda ayırtılmıştır önceden Bilinmez hangi seherde Kimin koynuna girer Kim vuslatıyla Bahtiyar olur Nizami kıvrımlarla yüce dağlara tırmanan Bir yolun fersiz dizleriyle emekleyen yolcusu Sevdayı ağına düşürmek için beklemektedir Her hangi bir Ekim gününde doldurulur çifteler Yerde çırpınan bir ay parçasıdır gördüğünüz Kanlı gömleklerini meleklerin gelinliğe çevirdiği Ve gözlerini kanatlara mücevher kılmış dilber odur Odur yelkenlerini sonsuzluk rüzgârlarının doldurduğu Ve faniliği bir engerek dikkatiyle soyunan Hüznün iliklerimizle oynaştığı demdir bu işte Yola koyulmuş cilveli bir kadınının ellerindedir İpekböceklerinin özenle ambalajladığı gönüllerimiz Yüreklerimiz sızıya talimlidir çok zamandan beri Üflenmiştir burnumuza dudaklarından narkoz özenle Can nasıl çekilip gitmiştir tenimizden haberdar değiliz Vakit seherse eğer ve gelmişse beklenen konuk Can fark edemez ölümün soğukluğuyla Tatlı bir uykunun anne sıcaklığını Alışveriş zamanıdır zaman Vermektir bu an almanın adı Böyle verir aşk sultanı Verdi mi muradı…
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Ama
Şarap, kadehi sevmedi hiç, sevdi kanımı ama Almadı sarhoşluğun aklımı, aldı canımı ama Bir sır söylemek istedim fısıltıyla kulağına Sardı âşıklar birdenbire her yanımı ama Bir kumruya yoldaş olmuş çoktandır omzum Bir tek nağme bile okşamadı kulağımı ama Ağlayan bulutlara çok yoldaşlık etti gözlerim Hak etmedi çöller bir katre ihsanımı ama Nice yıldızlar yuttu gönlümün kara deliği Zühre tanımadı hala zindanımı ama Cana can katma davasından vazgeçtim Cananistan kıldım dergâhımı ama Sürüp durmadayım bir dilberin izini Yapamadım sevdanın izahını ama Şarap, kadehi sevmedi hiç, sevdi kanımı ama Almadı sarhoşluğun aklımı, aldı canımı ama
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Analar ve Oğulları
Ellerini sızılar içindeki dizlerine Düzgün aralıklarla vurarak İlahi müzikler bestelemekteler Pişkin yüzlere karşı sesiz, ümitsiz Çığlıklarla okunsun diyerek Anacıklarım hey anacıklarım Körpe bir fidanın baltayla kesilmesinden Titremesi gibidir ormanın… İnlemeleri Ses tellerinin ev sahibidir kara haberler Yürekler ah yürekler ne kadar harabeler Sırf bir evlat musallaya konulmuş diyedir Böyle içtenlikle ezan dinlemeler Anacıklarım hey anacıklarım Başlarında yuva yapıp durmada Zulmün alıcı kuşları Bütün saatler eceli vurmada Bundandır telaşları “Ölüler hey ölüler Doyulmaz sevgililer “ Diyerek ağıtlar yakmada yine Anacıklarım hey anacıklarım Bir daha gelmemenin adı burada sevda Bir daha sessiz yürek vuruşlarıyla Selam vermemenin yani Bir daha gülümsememenin adı burada ölüm Bir daha ana diyememenin yani Bir daha oğul diyememenin Anacıklarım hey anacıklarım…
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Ansızın
ansızın müjdeciler göründü ufuklarda gül kokuları sardı etrafı ansızın nasıl olmuşsa kurtarıp yüzünü aynalardan güzelim dayandı kapımıza ansızın yollar imana geldi ansızın vazgeçti ayrılıklar ısrarından dağlar geçit verdi sevgiliye ansızın ansızın cana bir sevinç düştü ki sorma kanatlar armağan etti kuşlar gönlümüze bulutlarla saklambaç başladı ansızın badeleri çift koydu saki önümüze al dudaklar imdada geldi ansızın göğüsler yastık kılındı başa düşlere hücum etti alem ansızın meclis ab-ı hayat müjdesiyle çınladı diz vurmaya başladı yarimiz ansızın ricamızı galiba yanlış anladı gönlüne nice yaşmak çekti ansızın bir velvele sardı şehri ansızın bir feryada bin orkestra eşlikte israfil el koydu kulaklara ansızın sonra gergin dudağında müşvik bir tebessüm gamzelerde sonsuz bir merhamet ansızın seher gelir gelmez okundu hüküm her suça bin beraat verildi ansızın ard ardına uyanmalar ansızın aşk su döktü sarhoşların başına şaraplar sirkeye döndü ansızın ansızın müjdeciler göründü ufuklarda gül kokuları sardı etrafı ansızın nasıl olmuşsa kurtarıp yüzünü aynalardan güzelim dayandı kapımıza ansızın
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Aramanın Şiiri
Göz gözeliği özlemiştim zahir Efsunkâr bakışlar arıyordum Her hangi bir akşamın Her hangi bir vaktinde Yeşil ışıkları yakan sendin Hayatın en kasvetli kavşağında İliklerimde kutup rüzgârı… Sımsıcak nefesler arıyordum Her hangi bir gecenin Her hangi bir vaktinde Her zerresi buz tutmuş bir şehri Isıtan sendin soluklarınla Kirlenmemiş aydınlıklar arıyordum Her hangi bir seherin Her hangi bir vaktinde Titrek nurlar düşüren sendin Yağmur yerine gökyüzünden Duymak için bir ses arıyordum Her hangi bir şafağın Her hangi bir deminde Orkestralara notalar dağıtan Sendin dağarcığından Tutmak için eller arıyordum Her hangi bir günün Her hangi bir vaktinde Omzuma bir gölge düştü Buldum kendimi kollarında Bir koyu bensizlik arıyordum Her hangi bir zamanın Her hangi bir anında Sensizlikti menzil Sevda aynalarında
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -Aşkolmak!
hasretin sımsıcak kollarında derin uykular hayal ededursun gönül yüreğimde çifte kanatlar çırpmada sevda aşk otağlar kurmuş ruhumun yücelerine gözümün nurunu yeşile boyadı bahar dağlar rüzgar beklemede nefesimden sesimden orkestralar medet ummmada hey hey gidi ses tellerimi dudaklarıyla sulayan sevgili heyyy tövbelerimi bozduran işvene ne deyim ne ne söyleyim ferman dinlemeyen parmaklarıma dudaklarıma zemzemler ikram etmede saki günahkar niyetlerimi alkışlamada tövbe nur topu bebekler koşmada kucağıma gölgeni salsan ne zaman menzile gel demelere niyetlensen usuldan dağalar bir bir çekilmede yollardan uçaklar imrenmede ayaklarıma hele bir göz at şehre bir göz at aşıklar halkalanmış köşe başlarında aman neylere bir bak, aman tefleri dinle diz vurup sarsmada dansçılar yerleri her nefeste bir düğün, her nefeste bayram yüreğimde çifte kanatlar çırpmada sevda aşk otağlar kurmuş ruhumun yücelerine aşık zincirlere vurulmuş bir koca sarayda gel bir and içelim bir and içelim gel ne tasamız olsun ayrılıklardan ne buluşmalardan umudumuz aşkolsun sevdanıza aşkolsun denmiş aşkolmuşuz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|