![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dolu Dizgin
Bir varsın Bir yoksun Dolu misali; Boşlukta kocaman, Değdiğinde bir tene Can yakan, Toprağa düşer düşmez Unutulan.. Dolu misâli olmak Kaderin değil, Olamaz. Dolu dolu yaşa da Hiç olmazsa Düşüp bir çaya Bir damlacık İşe yara..... Nuray Kurban
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dost Yangını
Ellerim gidiyor telefonlara Aramak için eski dostları İçimdeki savcı,düşman herkese Diyor ki hışımla: “Bırak onları! ” Tek tek gelip geçiyor yaşanan günler Birlikte ağlayıp, sabahlayışlar Ne tuhaf o candan özge dediğim Kalmamış hiş kimse yürek köşemde. Vefasız ben miyim,yoksa yıllar mı? Sadece kendisi için yaşayanlar mı? Sarmaş dolaş olurum hayallerimle Yine de özlerim yaşananları. Sesime ses veren bir tek dostum yok Derdimi bir ben bir de Allah’ım bilir Bilirim yalnızlık kaderim evet Elbet bir gün sessiz,tükeniverir. Nuray Kurban
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dua
Dua Kalksın kafir, sökülsün Allahsızlık Ne olur ya ilahi bu günleri göster! İster şehid olarak, gazi olarak ister... Nuray Kurban
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duam
Hayat, üç beş damla gözyaşı,beş içten kahkaha, bir - iki göz ağrısı, en büyük bir iki sevdâ. Yaşamak için sürdürülen anlamsız kavga. Çalışıp didiniyoruz,önce bir lokma için, sonra ekleniyor lokmaya bir de hırka! Helâl ilk lokmayı haram lokmalar, ince bir hırkayı atlas kürkler takip ediyor. Hırs denen kâbus çöküyor, çöküyor, sarıp yutuyor... .................................................. .................................................. ........... Uyan insanlık uyan,uyan sen Türkün oğlu! Hani senin dürüstlüğün, hani senin sevgin merhametin? Sen böyle değildin gardaş,azdırdılar kurdun içindeki köpeği, Yıktılar, bozdular dört bin yıllık töreyi! ! ! Sevmeyi unutturdular bize, sevmeyi........................................... ......... Allah'ım kurtuluş ve bu millete Bölündüğü bin parçaya birlik ihsan eyle. Yıkılmaz bilirim Türk, oyun hîleyle Ufak farklarla, etniklik hkâyesiyle. Yüreğim yanıyor,bozulan düzene, yıkılan töreye Kuvvet, sabır ver Rabbim, bakıp da görenlere......................................... .... 1991 Nuray Kurban
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Define
Destanlar yazdırdık tarihe şânla Suladık her karış toprağı kanla. Allah'ın sevdiği kavmin torunu İmana gel ne olur,kendini anla! 21.07. 1998 Nuray Kurban
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ehliyet
Bir hamur şerefle, şanla yoğrulmuş Bir koza, ipliğe çile dedirtmiş. Bir millet kendine İslâm dedirtmiş.... 1992 Nuray Kurban
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eksilen-Çıkan= Fark
Kapılar vardır ömürde Çalınır çalınır açılmaz Nice gidenler vardır Çağrılır,söylenir Geriye dönmez Nice sevilen vardır Uzaklara ulaşmış. Nice seven kalp vardır Sevgiyi bekaya katmış. Ayrılık acısını öyle Çekenler var ki Dayayıp başını ağlayacak Bir tek omuz kalmamış. Kapıları örtülmüş,ocağı sönmüş Sesine ses veren bülbüller susmuş Sevgiyi yüreğe közle nakşetmiş Anadan uzakta çok canlar vardır. Nuray Kurban
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ektiğini Biçme Zamanı
Karanlık, Bir ışık Ve kabir işte: Kimine düğün bayram, Kimine künde..... Nuray Kurban
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda
Sen, benim vazgeçilmezim İlk göz ağrım,Kaf Dağı kadar benim, Anka kanadı kadar beklediğimdin. Cefanı nazın saydım, katlandım, Bir tek ânını bile ömre kâr saydım. Çocukluktan beri özlediğimdin sen Yaşamın kendisi,delice sevilen. Sana dair her sevda, büyüttü seni gözümde Her göreni kendine bağlayan efsun Sihriyle büyüledi beni de. Neydi sana böylesine bağlayan beni Neydi yüzümü güldüren duyduğumda İsmini. Nefes almakla eşdeğer tutmaklığımın Neydi bağlayan gizemi? Ama artık gidiyorum,olamayacağım seninle Severek ayrılmayı tadacağım belki de Sana dair her an tüllenirken bir bir Senle yaşanabilecekler yeşerecek hayalde. Bir sevdaydın geçilmez Bir şiirdin ebedi Ve bir şarkıydın dudaklarımda Yaşamamamın sebebi. Seviyorum seni güzel şehir Seviyorum yasak mı? Gitmek kahır olsa da gidiyorum Beraberimde götürüyorum anılarımı. Hoşça kal güzel şehir; Hoşça kal eşsiz gurup, Martı çığlıkları, tekneler Âb-ı hayatım, deniz Hepinize elveda. Artık Adalar bensiz Moda sadece resim Bostancı, Harem, Salacak Ilık esen bir rüzgar Tuzlu,ıslak ve sessiz. Daha yaşayacaklarımız vardı Bitiremedim ki senin sultanları bile Kendine aşık eden maceralar kitabını. Daha seni yazacaktım Daha beni bana bulduracaktın Yarım kaldık be İstanbul Hem de çok yarım. Her köşende ömrüm var Yüreğimse hep senin Bir sevdaydın kalbimde Tesiri yok gitmenin. Hala vurgunum sana Hala delice bağlı, Hayallerle resimle Avunmaya sığınan Bir İstanbul aşığı. Nuray Kurban
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Yâr
Özleme bürüyüp kara sevdamı Ne olur acıtma canımı ey yâr... Hep yarıda bırakıp deli hülyamı Yıkma bu küçük dünyamı ey yâr... Yüreğim bir tek sana çarparken sessiz Sensizliği kaderim eyleme ey yâr Gözümde tüterken o gülüşlerin Beni yokluğuna hapsetme ey yâr.... Beklerken sadece bir selamını Rüzgârı selamsız yollama ey yâr. Bilirsin çalamam senin kapını Sen yine de onu kapama ey yâr.... Nimet sayarım ben varlığını Beni bırakıp da gitme sakın yâr. Bilsem yeterli yaşadığını İstersen al ömrümü, kat ömrüne yâr... NURAY KURBAN Nuray Kurban
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|