![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Beni Kabul Edermisin?
Yabancılığımla, Benide alırmısın koynuna? Boğazından geçirip, Ciğerlerinde soluturmusun beni? Nefesimi kesip engin güzelliğinle, Ellerimden tutup sahillerine çekermisin? Sana geleceğim,bekle beni, Ey nadide-i İstanbul........ 21.03.06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Benzeriz.................
Senin derdin derdimdir, ağlarım ben susamam İçimden geçenleri, kötülükle kusamam Savrulup tufanlarda, ezilene basamam Dünyalar elin olsun, biz bir câna benzeriz. Fesat yoktur kalbinde, herkes bunu biliyor Yeter ki sen konuşsan, yer gök seni dinliyor Hâk’tandır doğruluğun, böyle gelmiş gidiyor Dünyalar elin olsun, biz bir kana benzeriz. Vermiştir Yüce Mevlâ’m, içimizde tutulmaz Şerdendir kötülükler, boğazlardan yutulmaz Namustur saklanılan, hiçbir yerde satılmaz Dünyalar elin olsun, biz bir nana benzeriz. Yüreğinden kov acın, volkan gibi patlayan Gir sulara onlardır, meftâları aklayan Yaşanılan yerlerdir insanları saklayan Dünyalar elin olsun, biz bir Van’a benzeriz. Bizde kalır sırların, acıların saklarız Kitleriz beynimize, suçlu gibi haklarız Soran olur ardından, inci gibi paklarız Dünyalar elin olsun, biz bir Han’a benzeriz. Bilmez beni kimseler, dostum bilir yaş ile Tanır beni derdimden, gönlündeki taş ile Ne ben kendim anlattım, ne o kendin kaş ile Dünyalar elin olsun, biz bir zana benzeriz. Kızarız dağıtırız, yanarız sabır biçer Tanır bizi insanlar, sırra kademden seçer Yel olur eseriz de, içimizden ne geçer Dünyalar elin olsun, biz bu yana benzeriz. Katlanırım acımla, bir damlacık bedenim Kimseyi gözüm görmez, yüreğim yanar benim Ağzımdan dökülenler, olmuş suçum nedenim Dünyalar elin olsun, biz bir gâma benzeriz. Dökmez hiç iğnelerin, kimselere yakılmaz Ayaktadır yıllardır, bin yıl daha yıkılmaz Kötülük ederler de, of deyip de sıkılmaz Dünyalar elin olsun, biz bir çama benzeriz. Pek engindir bu kalbin, dostlarla dolup taşar Çağlayan nağmelerle, gönüller bendin aşar Bedenin yok olsa da, hatıralarda yaşar Dünyalar elin olsun, biz bir hâma benzeriz. (26.04.2006) Pınar Koç |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Güvercinim.....
Semadır insana verdiren hazı, Beyaz güvercinim del etme beni. Unutup ta serçeyi gel etme nazı Beyaz güvercinim del etme beni.. Hücremde kapanıp gün yüz göremem, Tutmaz elim kolum gayrı gülemem, Sen gittin gözüme uyku süremem, Beyaz güvercinim del etme beni…. Nerden buldun beni,nerde bıraktın, Sen ölüme her gün acem çıraktın, Serçe yüreğime bin kat ıraktın, Beyaz güvercinim del etme beni……… 30.04.06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bin yıllık aşk....
Bin yıllık bir aşkın izlerini taşırdı Kocaman caddelerindeki Daracık sokakların sessiz gürültüleri….. Neydi sürükleyen beni sana, Bilinmez bir memleketteki tanıdık sokaklar mı? Yürek acıtır mıydı derinden Hiç görülmeyen gözlerdeki Binlerce yıl öncesine ait tanıdık bakışlar…. İçini titretir miydi insanın Yankısı asırlar öncesine dayanan İlk kez duyulan buruk bir ses… Ya küçücük bir köyde yaşanmıştı Yada bir masal diyarında Garip bir çiftçi ile bir köylü kızının Asırlık bir aşkı… Kim ispat edebilirdi ki Duyulan hislerin bilmem kaç asır öncesine dayandığını… Veya kim anlayabilirdi bin yıl sonra yaşananların Geçmişe yaslandığını… Gerçekten bin yıllık bir aşk mıydı Yüreğin derinliğinden gelen ses Yoksa derinden hissedilenlerin sesimiydi Yürekteki verilen son bir nefes…. Bin yıllık bir aşkın izlerini taşırdı Kocaman yüreklerdeki Minicik ümitlerin acı iniltileri…. 09.06.06 22:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bipolar Düşüncelerim...
Yağmur bulutları gibiydi, Gözlerindeki gecikmiş hüznün… Yıllar öncesindendi belki içindeki yarım sızı… Yarım hissettin belki yıllar öncesini, Ama yarım kalmamalı yıllar sonrası… Karanlık bir gecede, Kim bilir nerde,nasıl,kaç yaşındaydın? İçindeki çocuğun kaç yaşındaydı? Ve sen kaçıncı’yas’ındaydın? Yağmur bulutları gibiydi Yüzündeki geçici gülüşün! ! ! Ve yıllar sonrasıydı belki Gözlerimdeki gelincik süzülüşün…. 28.12.05 05:40 (bipolar=duygu durum bozukluğu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Aralıklar...
Bir aralık kapı buldu benliğim. Dışarı çıkıp kedimi mi aşmalıydım, Yoksa içeride kalıp kendimi mi asmalıydım… Bir aralık kapı buldu bencilliğim. Kapıları arkamdan mı kapatmalıydım, Yoksa kapıları yüzüme mi kapattırmalıydım… Bir aralık bencil benliğimi sordum! ! Önce kapıları kırdım, Sonra kendimi buldum… 1 Aralık! ta iyi bir kul oldum… 19.10.05 04:48 KDH |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir birikmiş ömrü vardı,
Bir birikmiş ömrü vardı, Birde sigarasının külü… Bir birikmiş ömrü vardı Yaklaşık otuz bir sene… Bir kül tablası kadar dolumu geçmişti Yoksa bir boş sigara paketi gibimiydi…. Bir birikmiş sevdası vardı, Bir de yürek yakan sözleri! Her adımını dolu yaşar Her dakikasında harcardı kendini, Bir birikmiş sevdası vardı, Birde ela gözleri…. 01.09.05 yuva sevgili Aysun’a |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Garip Memleket...
Mutluluk dağ başındaki yalnız çiçek, sevinçler masum çocukların minik gülücükleri ve güzel günler,ve güzel günler çok yakın… seni terk ediyorum … dağ başındaki yalnız kasaba, dağ başındaki kalabalık ama ıssız memleket; seni terk ediyorum… mutluluğumun gözlerimden okunduğunu biliyorum. Sevinçlerim simli göz yaşlarım, Ve güzel günler,ve güzel günler çok yakın… Seni terk ediyorum Sizi terk ediyorum… Mutsuzluğumun arkasındaki Umutsuzluğumsunuz… Umutsuzluğumun peşindeki kara gölgemsiniz siz! Seni,sizi,bu memleketi terk ediyorum… Artık mutluyum… Artık umutsuzluğumun son bulmasından umutluyum Ve güzel günler,ve güzel günler çok yakın… 22.8.2001 Çarşamba |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir gün batımı karalaması.......
Farklı kimliklere bürünmüş derin bir ruh karmaşasından geriye kalmıştı içimdeki iyileşmeyen yaralar… Gel-git leri yaşayan ve ay tutulmasına karşı koyamayan açık denizler misali engin yüreğimin sesini dinlemeden, sahildeki kayalara çarpıyordum kendimi… Bir gül yaprağı kadar hafif,bir mum alevi kadar narin ve bir ölü misali sesiz yüreğimin,çırpınışlarını duyuyordum hazin bir gün batımının yavaşça terk edişlerinde… Akşam kızıllıklarında bir yudum güneş daha, diye pervasızca çırpınan yaseminlerin yakarışlarını duyuyordum en derin terk edilişlerimde… Kayboluşlarımı mı arıyordum bir şiirin katran karası derinliklerinde, yoksa bilinmezliklere derin bir özlemiydi yazdığım her harfin çığlık çığlık hayatımdaki sesi… Sessizliğin en derin çığlıklarında,menekşelerin solmasını seyrediyordum…. Ve artık bir gece, gökteki sönük bir yıldızın ha kaydı kayacak hayatına bağlamıştım en derin hayallerimi…….. Acıyor muydum kendime yoksa hepsi birer gerçek miydi ………… Pınar Koç |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitmeyen aşk....
Bugün, Bu aralık ayında, Aşkımı diktim toprağa…. Sonra suladım onu bütün hasretimle.. Donmasın diye ısıttım onu bütün sevgimle… Sonra ona gün ışığı verdim gözlerimle.. Ve sonra büyümesini, Filizlenmesini bekledim bütün sabrımla… Ve Ve toprağı delen minicik bir yaprak… Yanına senin aşkını diktim sonra, Sonra, Sonra her şeyimi verdim ona.. Her şeyi yaptım,denedim…. Bir türlü, Bir türlü bitmedi aşkın… Ve üzerinden kaç bahar geçti bilmiyorum…. 02.12.2001 23:00 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|