![]() |
![]() |
#31 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Caddeler -I-
Bir garip mekandır bizim caddeler Kargayı kartalı sülünü taşır Harmanlanır çiğfe düşmüş maddeler Alnında atların nalını taşır Çekilmiş kaşları bin bir renk yüzü Avcıdan haindir kısılmış gözü Tatlıdır nağmesi bulanık sözü Ayaklı şeytanın dilini taşır O kadar geniş ki mezhebi gönlü Çirkef horon teper arkalı önlü Hay-huyun içinde kaybolur canlı Dirile yananın külünü taşır Ruhumu kıskıvrak saran urganın Pisliğin üstünü örten yorganın Gölgesi kirlenmiş koca gürgenin Tiksinen özünün zülünü taşır Uçuk beyinlerin çıplak zırını Ciğer kebap eden yüksek fırını Aç açık can veren zebun arını Kanatlanmış uçan gelini taşır Muhsin bu çıkmazda yolu yitirdi Vurguncu soyguncu malı götürdü Akşamın meltemi muştu getirdi Yollar yediveren gülünü taşır |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Caddeler –II-
Tebessümü sahte dişleri sivri Üç köpek yalasa doyar alını Yürüyorum diye salınır yavru Zehirle yoğurmuş oğul balını Azdıkça ateşi çevreyi sarar Ne bedene fayda ne ruha yarar Bu sürtük durmadan belâsın arar Huşu ile okur yıldız falını Saçılan çirkefe hiç isyan etmez Yolsa tüm kazları yine de yetmez Anladım ki artık hiç maya tutmaz Bu sefil caddeler içer folunu Mantığı bozulmuş dengesi kaçmış Ar haya berhava düğmeyi açmış Güvenle saygı da yuvadan uçmuş Kıçının üstüne sarmış şalını Dağılmış düzeni fırtmış çivisi Kargalar kıskanıp yolmuş tavusu Kokuşmuş kutsalı akmış sıvısı Caddeler şaşırmış bizde yolunu Muhsin’in kulağı altın küpeli Paketler cafcaflı eller kupalı Herkes tuttuğunu şap şup öpeli Namus ehli olan saklar kolunu |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ceylan
Seherde bir ceylan çıktı yoluma Usul usul geçti selâm vermeden Hayran oldum hilâl kaşla çalıma Seçemedim top kirpiği sürmeden Ela gözler kaş altından süzüyor Nokta virgül aşk masalı diziyor Yavru ceylan sular gibi sızıyor Beni benden alıp gitti sormadan Olgunlaşmış güller gibi salınır Nazlı baksa kara bağrım delinir Ciğerlerim bölük bölük bölünür Geliver güzelim gönül kırmadan Bu endamı bulamazsın kuğuda Kırk yılda bir fırsat düşer yiğide Yaz derdini birkaç sayfa kağıda At kemendi zâlim avcı vurmadan Şafak söküp tomurcuklar açmadan Gül dalına bülbül konup uçmadan Muhsin yetiş Bor pazarı geçmeden Kap kaç yâri bu yerlerde durmadan |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Özgürlüğün adıdır, ağzımızın tadıdır!
Cumhuriyet canımsın, damarımda kanımsın! Dünümsün, günümsün, ünümsün, şerefimsin şanımsın! Ey hürriyet! Evvet! Etmişim şahlığı ret! Cumhuriyet! Evet! Ederim zümreyi ret! Milletimin malısın, canımız cumhuriyet! Geldin diye gönenir sana türkü yakarız! Aşkından deli olur, şimşek gibi çakarız, Dağlardan tepelerden seller gibi akarız! Küçücük yavrumuza bakar gibi bakarız! Bu bize armağan der, her beyine ekeriz! Yirmi dokuz ekimde meydanlara çıkarız! Bayram edip yakaya al bayrağı takarız! Süslüdür gelin gibi serenlere çekeriz! Engelleri aşarak doruklara dikeriz! Güreşir, horon teper, alanlarda sekeriz! Seni seven herkese, güller gibi kokarız! Sana düşman olanın al kanını dökeriz! Milletimin malısın, canımız cumhuriyet! Kimse etmesin cüret, soygunlara ret, ret, ret! vurgunlara ret, ret, ret! Milletim değer üret, yoksulluğa ret, ret, ret! Yolsuzluğa ret, ret, ret! Yoksa örnekten türet, işsizliğe ret, ret, ret! Aşsızlığa ret, ret, ret! Kimse asmasın surat, keyfiliğe ret, ret, ret! Seyfiliğe ret, ret, ret! Susma zalime diret, zorbalığa ret, ret, ret! Çorbalığa ret, ret, ret! Milletimin malısın, canımız cumhuriyet! Özgürlüğün adıdır, ağzımızın tadıdır! Cumhuriyet canımsın, damarımda kanımsın! Dünümsün, günümsün, ünümsün, şerefimsin şanımsın! Ey hürriyet! Evvet! Etmişim şahlığı ret! Cumhuriyet! Evvet! Ederim zümreyi ret! Milletimin malısın, canımız cumhuriyet! Sevincimden coşarım, hedefime koşarım! Kaynayarak taşarım, hep ardına düşerim! Ateşinde pişerim, senden gelir başarım! Sen yaşarsan yaşarım, her engeli aşarım! Anadolu baştan başa Hakkari’den, Kars’tan, Kaş’a Aldırmadan yaza kışa, parmağım vuracak tuşa! Yazıyoruz dağa taşa, cumhuriyet sen çok yaşa! Ali, Ahmet, Ayşe, Neşe sevinçten dönerek kuşa! Düşman peşimden koşsa da derdim başımdan aşsa da, Gökten yıldırım düşse de gören bu aşka şaşsa da, Zehir katsalar aşıma, bakmadan yetmiş yaşıma, Gelmese kimse peşime, gelirim yalnız başıma! Seninle cumhuriyet, seninle cumhuriyet! Milletimin malısın, canımız cumhuriyet! Kimse etmesin cüret, soygunlara ret, ret, ret! vurgunlara ret, ret, ret! Milletim değer üret, yoksulluğa ret, ret, ret! Yolsuzluğa ret, ret, ret! Yoksa örnekten türet, işsizliğe ret, ret, ret! Aşsızlığa ret, ret, ret! Kimse asmasın surat, keyfiliğe ret, ret, ret! Seyfiliğe ret, ret, ret! Susma zalime diret, zorbalığa ret, ret, ret! Çorbalığa ret, ret, ret! Milletimin malısın, canımız cumhuriyet! Kanımız cumhuriyet! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çeçen Düğünü
Borazanlar hücum emri çalıyor, Yurda dalga dalga yağı dalıyor, Özgürlük gülünü yaban çalıyor, Vuralım Çeçenler, düğün günüdür! .. Vur davulcu, gümbürdesin davullar! .. Toy düğün var, koşup gelsin avullar! .. Düşmanı görünce kanım depreşti, Aslan kaplan aşkla coşup kükreşti, Tekbirler yükseldi, Kafkas titreşti, Görelim Çeçenler, düğün günüdür! .. Vur davulcu, gümbürdesin davullar! .. Toy düğün var, koşup gelsin avullar! .. Kafkas Dağı kaya kaya korunsun, Arpacıktan Moskova’sı görünsün, Dört taraftan cephelere yürünsün, Varalım Çeçenler, düğün günüdür! .. Vur davulcu, gümbürdesin davullar! .. Toy düğün var, koşup gelsin avullar! .. Muhsin silâhları çekip yağlarız Dere tepe Allah der de çağlarız Zâlimin yüreğin yakıp dağlarız Girelim çeçenler, düğün günüdür! .. Vur davulcu, gümbürdesin davullar! .. Toy düğün var, koşup gelsin avullar! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çırak
./... Çırak! Çöller çok kurak! Arazi çorak! İnadı bırak, bırak! İnadı bırak, rak, rak! Cennet çok ırak. Sana verilmez burak! İnadı bırak, bırak! İnadı bırak, rak, rak! Çırak, çırak, rak, rak! Muktedir iktidar olmak mı gerek, gerek! Gerekir yürek, yürek! Gerekir yürek, rek, rek! İnadı bırak, bırak! İnadı bırak, rak, rak! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçek Köyü
Dağları taşları yüzüme güldü Neler de yapılmış yurdum Çiçek’te Göğsümü kabarttı gözlerim doldu Sandım ki Cennet’e girdim Çiçek’te Eski köy dağılıp çevreye taşmış Çıkıp yatağından sınırı aşmış İlerleme değil dörtnala koşmuş Çok güzel eserler gördüm Çiçek’te Caminin çevresi gülşene dönmüş Bahçesine hizmet binası konmuş Ahmet’le ekibi hizmeti sunmuş Yapılır gönüllü yârdım Çiçek’te Mamur olmuş mezarlıkla okulu Yetişmiş çiçekler güzel kokulu Hayri’yle birlikte her bir çakılı Yerine koyanı sordum Çiçek’te Dolaşıp her yeri ziyâret ettim Gözümü kapayıp mâziye gittim Acı tatlı birçok duygular tattım Ektiğim ekini derdim Çiçek’te Eskiden odada sohbet ederdik Çift sürer otlakta öküz güderdik Şimdi dostlarımla hasret giderdik Gençliğe bir daha erdim Çiçek’te Ovaya kurulmuş yeri çok özel Muhsin’in köylüsü köyünden güzel Kimi türkü söyler kimisi gazel Uçan kuşa gönül verdim Çiçek’te |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() D a v e t
Davul gümbür gümbür vurur, Gönlü bize yanan gelsin. Hizmet ehli saf saf durur, Kırk kapıdan dönen gelsin. Halk aşkıyla alev alev, Yanıp yanıp sönen gelsin... Adem Ata’dan kardeşiz, Bin yıldan beri sırdaşız, Mezara kadar yoldaşız, Can burada canan gelsin. Halk aşkıyla alev alev, Yanıp yanıp sönen gelsin... Adalet hoşgörü barış, Gayret ister gerçek yarış, Süsle yurdu karış karış, Miskinliği yenen gelsin. Halk aşkıyla alev alev, Yanıp yanıp sönen gelsin... Tut el ele, birliği sev; Hürriyetle dirliği sev, Zulme karşı erliği sev, Kanı canı sunan gelsin. Halk aşkıyla alev alev, Yanıp yanıp sönen gelsin... Bağımsızlık şanımızdır, Demokrasi kanımızdır, Cumhuriyet canımızdır, Kır atına binen gelsin. Halk aşkıyla alev alev, Yanıp yanıp sönen gelsin... Sevgi fırtına dindirir, Sevgi volkanı söndürür, Sevgi âlemi döndürür, Sevgi ile yunan gelsin. Halk aşkıyla alev alev, Yanıp yanıp sönen gelsin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dam Başında Saksağan
Sevimli mor sümbülü; dün gördüm, yaban gülü! .. Dedim ona ey soğan, neden seçtin azmayı? .. Ünlem sanmış virgülü, uçmuş çalı bülbülü! .. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı! ” Güller niye bağlar ki, dili kanlı yazmayı? ! .. Beyinde gezer elim, çizgi nokta temelim... Dağlara yaslı belim, gönül dermek emelim... Doyulmaz bir güzelim, başımda eser yelim! .. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı! ..” Güller niye bağlar ki, dili kanlı yazmayı? ! .. Yavru kuşu uçmadan, kırk yerinden bağlarım! Kanadını açmadan, güzelce pukağlarım! Daha gözün açmadan, yüreğinden dağlarım! .. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı! ..” Güller niye bağlar ki, dili kanlı yazmayı? ! .. Kazlar suya yürüdü, kan gördüm izlerinde! .. Ahu yüzün bürüdü, kin sezdim gizlerinde... Tüm omurgam çürüdü, salgın var özlerinde! .. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı! ..” Güller niye bağlar ki, dili kanlı yazmayı? ! .. Bir baloncuk uçurduk, parladı namlu gözler! .. Kulak kabartıp durduk, fırladı mermi sözler! .. Bam tellerine vurduk, püskürdü volkan özler! .. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı! ..” Güller niye bağlar ki, dili kanlı yazmayı? ! .. Maşrığa bağlı serim, ince bir ağ örerim... Orduda bir neferim, yerküreye seferim... Asileri süzerim, kıl ipliğe dizerim! .. “Dam başında saksağan, vur beline kazmayı! ..” Güller niye bağlar ki, dili kanlı yazmayı? ! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Gönlüm
Gürül gürül rahmet yeli, eser gelir ilk şafakta, Taşkın sular gibi seli, basar gelir ilk şafakta. Yanık yanık bülbül sesi, gönle vurur ilk şafakta, Ağzına sığmaz nefesi, çeker durur ilk şafakta! Mümin çöle bostan eker, sular çeker ilk şafakta, Gözlerin semaya diker, bir bir döker ilk şafakta! De ha deli gönlüm de ha, ağar gider ilk şafakta, Şah’a deli gönlüm şaha, yağar gider ilk şafakta! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|