![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Turnanın Kanatlarında
Gözlerin geceydi karanlığına karıştığımda Yıldızların hep gözlerimde sabahladılar Masmavi bir dünyam vardı Ağına düşene kadar … Fırtınalar esiyordu şu körpecik yüreğimde Sulu bir yağmura kesmişti gözlerim Duyulmuyordu sözlerim Seni gördüğümde … Yandığımda çağla yeşili gözlerinde serinlerdim Sonsuza uzanan durgun okyanuslar gibiydin Gözlerinden korkar, kederlenirdim İçine yutacak gibiydin … Gülünce yanaklarında pembe çiçekler açardın Arasında şakıyan serçelere dönerdim Mutlu olurdum, sense hep kaçardın Şaşkınlara dönerdim. … Hüzünsüz yüreğim parlak dolunaya dönerdi Islak toprak kakardı vuslatımın tadında Hayallerim, düşlerim uçup giderdi Yeşilbaşlı bir turnanın kanatlarında Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bitirdin Sen Beni
Güzelliğin serdin Gözlerime verdin Yüreğimi gerdin Bitirdin sen beni * Şu gönlüme girdin Aşklarını serdin Hayatımı derdin Bitirdin sen beni * Tek amacım oldun Hep sevincim oldun İlk baharım oldun Bitirdin sen beni * Kaderine yazdın Sen sevdikçe azdın Azdıkça da sevdin Bitirdin sen beni Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gece
Bu gece tek başıma Kendimi dinleyeceğim Tutkusuz bir yürekle Baş başa... … Umutlu bakışlarınla Başladın aşktan konuşmaya Ayrılıksız kavuşmayı, Ben istemez miydim? … Gözlerim yüzlerinde dinlenirken, Al al kızarırdı kirazlar dalında… Dudakların ıslak ve tutkulu Bıraktı, kendini ölesiye alında… … Gözlerinin deniz yeşili düşer, Düşer, karışır mehtaba... Bir nar ağacı ağlar, yapayalnız Tenha gecenin serinleyen koynunda… … Kaygılı bir gölge düşer gözlerime, Soyunmuş, çıplak hatıralarda… Bir vedalık hükmü olur hayatın, Doğacak günlük umutlarda… … Çiğdemleri rüzgâr okşar seherde, Sarkar, söğütler ırmağa her seferde Ne sen uyudun, ne beni uyuttun, Mehtaplı şu serin *******de… … Güz elmasına benzerdi yanakların, Kızarırdı, soğuk havalarda… Rüzgâr eserdi hafiften gözlerinde, Ceylan yavrusuna benzerdin… … Ne ben kalabildim tek başıma, Yapayalnız bu gece… Ne sen rahat durdun, ne de uyudun, Sessizce bu gece… Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Ülkenin
Çoktur, bu ülkenin seveni… Bitip tükenir mi, hırpalayıp döveni… Dert ve davaları zedelemekti, Türkiye’ye olan güveni… … Gizli servisler çıkardı namludan cini Dün vurdular, ülkemizde renkli bir güvercini İhmal, ihlal ve hezeyan, biraz da feveran Görmeliydiniz cini çıkaranların sevincini… … Sıkılan her kurşun, bir gizli servisin buyruğu… Hiç fark eder mi onlara ölenin uyruğu… Dönen yangın yerinde Sıkışın istiyorlar Türkiye’nin kuyruğu … Çözüp salsalar de itlerinin ilmiğini Yine de ibretle seyrederiz itlerin birliğini Hazırız haddini bildirmeye biz, Bir bahaneyle onlara kimliğini … Olsa da onların kimi tellal, kimi bezirgân İçimizde öfkeyle büyümekte kin ve isyan Şu deyyus Amerikan’ın işleri yalan, dolan Dünya bilsin ki haritaları çizecek olan kan ... Talanda, yağmada, yangın yeri Kerkük Kana bulanmış her ten, her ten bir cana yük Hiçbir Türk ölümden korkmaz Olsa da düşman ne kadar büyük… … Tüm itler ürse de bu kervan yürüyecek Düşmanın yaptığını, her dost görecek Her şeye rağmen, konuğunu bu topraklar Yine de şefkatle bağrında koruyacak… … Artık, bitsin bu pis yalanınız, bu pis hileniz Topyekûn canı cehenneme gide kafileniz Dinlesin hem dirileriniz, duysun ölüleriniz Dünyayı nizama geldiğimizi bilesiniz Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çanakkale
Ya Rap Celal’inin kahrını tez elden aşır Şu Çanakkale yenilmez ibretini taşır Kutsal ruhların ayakları da ağırlaşır Şu topraklar ezelden ebede sırlar taşır Gelir, yedi düvelin kan kusan gemileri Yiğitler dönmek nedir bilmez, hedef ileri Zulüm kılıcı yakıp yıkar genç bedenleri Çanakkale alır vermez, harbe gidenleri Ateş kusardı zırhlılar hep mavi sulardan Yardıma gelirdi ruhlar, kavi ululardan En samimi dualar ulaşır analardan İbret levhası tarihe Anafartalar’dan Gelibolu’da yılmaz yiğitler göğüs gerer İçer ecel şerbetini, şehitliğe erer Şu türbeleri, şu uyanık yıldızlar bekler Gök kubbenin altından saçılan nurlar ekler Çanakkale hakikat ışıklarıyla dolardı Binlerce canlar bu vatan uğrunda solardı Şu âlem Türkün yüceliğini kucaklardı Şehitlik şerbetiyle mutlu olacaklardı Emelleri de gömülmüş, her yer mezar olmuş Vahdet bahçesinde şu yatanlar şehit olmuş Düşman emeli suya gömülmüş, hayal olmuş Deniz, gök ve yer susmuş, yatanlar çok mesutmuş Güllere sinmiş şehitliğin, senin kokundur Çanakkale geçilmez, düşmana korkundur Çanakkale hürriyetin ve özgürlüğündür Tarihe şan ve şerefle yazılan gücündür Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çankaya Rüzgarları
Kavgada bile söylenmez Eğer söyleyen insan ise Karşıdakinin kutsalına Dil uzatıp söverek eğlenmez… … Kastı ortada… Belli! Tasarlanmış hem de planlı Çocuk değil, yaşı en azından elli Söylerken de çok heyecanlı … En insafsızından hakarete uğruyor Bağır Kal’ın dudaklarında Koca bir toplum, koca bir ülke, Koca bir inanç, koca bir ilke… … Bağır Kal, Dil uzatıyor Harem-i İsmete! Tek başına aşağıya çekiyor Seviyesini siyasetin İnanların payına düşen Bakın şu kısmete… … Tecavüz var, Hem inanca hem de mahreme Çankaya Rüzgârları eserken, Söylenen küfürdür, Söylense bile namahreme… … Biliriz ki, rahatlık yoktur Bu dünyada Müslüman’a Eğer, rahatsa bu insan Şüphe ederiz onun insanlığından … Ufukta görünen fecir midir? Bin bir çileden sonra Gamzeli Şafak’la gelen ecir midir? … Ciğerlerine kadar çürüyen düzenin Bu milleti kendi vatanında parya görüp üzenin Allah belasını versin Müslüman’ın ağlayan haline gülenin … Gurur ve kibir ehramları altında Ezilen tağutlara acımayın Gündemde kalmak için Kendi kalesine gol atanlara Dönüp bile bakmayın… … Bir yanda ekmeğe muhtaç insan, Diğer yanda parayla şaşıran şişman Bir yanda sistemin kodladığı aydın “Ey Müslümanlar, işgal edildiniz” “Günaydın…! ” Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çeker Giderim
Yüreğimi yaralama Gönlünden ıralama Ele güne karalama Usanır çeker giderim … Kar yağar *******ime Ben ayazında üşürüm Sevda düştü güllerime Sever de çeker giderim … Dünyada gülmedi yüzüm Çeşme gibi akar gözüm Sızar yaram, ağlar özüm Küser de çeker giderim … Çağrına koşar giderim Hem de uçar giderim Varımı satar giderim Coşar da çeker giderim … Merhem olsan şu yarama Girmesin gurbet arama Daha çok söz var ama Susar da çeker giderim … Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çevrenin En Sevilen Gülü
Sıkıntı, bunalım, çaresizlik ve stres Sen bul bir yolunu, al rahat bir nefes Şöyle adam gibi al karşına kendini, Konuş, ikaz et ve hesaplaş bir heves Yalnızlık hissinden kurtar kendini Koru sağlığını yaşayarak hak dini Korkularını yen, güvenin tam olsun Asla eksik etme yüzünden sevgini Yapacaklarına müsait zaman ayır Ziyaret ederek sevdiklerini kayır Nasıl dinlendirebilirsin ruhunu Her önüne gelene diyemezsen, hayır Senin helalinden gelir temin etmen Hayatına renk katar, aksi inkâr Mutlaka ailenle beraber olmalısın Yaşamalısın hem mesut hem tatminkâr Haftada bir de olsa çık kır, bayırlara Tıkayarak kulaklarını benze sağırlara Şükürle yönel ki kalbin pas tutmasın Hiç uzak kalmasın elin fakirlere Kır kabuğunu başkalarına fırsat tanı İçindekileri keşfederek yaşa her anı Hayatı bir bütün olarak kabul et Elbette mazhar kılar iltifat ihsanı Her zaman geniş tutmalısın gönlü Budur huzurlu yaşamanın formülü Ki hele bir de affetmeyi biliyorsan Sen olursun çevrenin en sevilen gülü Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çilelerine Ektin Beni
Kayalarımda ceylanımsın Ak sularımda mercanımsın Yüreğimde ki hey canımsın Çilelerine ektin beni * Ne bulanır, ne durulursun Övünerek de, kurulursun, Bir görünür, bir kaybolursun Çilelerine ektin beni * Yüreğimi yaralamasan Gönlünden ıralamasan Boş yere de karalamasan Çilelerine ektin beni * Elemlerdendi nakışların Cefalardandı bakışların Keklik gibiydi sekişlerin Çilelerine ektin beni * Kar beyazıydı bileklerin Kıpır kıpırdı yüreklerin Gönüllerimi kandırırsın Çilelerine çektin beni Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daşkend
Daşkend, Daşşeheri Türkün gadim Daşşeheri İpek yolunun üzerinde ki En güzel medeniyet şeheri Daş dövürine gadar inilen İnsanın dünyaya gelişi gadar var yaşı Ozbekisdan’ın şimal şargında Tiyanşan vahasında Çirçik nehrinin sahilinde Möhkem şeher: Daşkend Defelerce döşman hücumuna maruz galıp Dagılıp, yeniden dirilebilen şeher Goynunda mugaddes şahslara yer verir Gızgın dövüşlerle Ruslar seheri aldı Sehere su yerine gan galdı Ruslar Türkün izini ittirmeye Abideleri, mescidleri yerle yeksan etdi Daşkend ölü sehere döndü Daskend türk halglarının gelbiydi Daskend ayaga galgarak güç tabdı Şeher türkün hoş geleceyinden haber verir Özüne gayıdışı, dirçeliş şeheridir. Başın üstünden güneş heç vaht eskik olmasın, Daşkend! Daşkend! Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|