![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cennet Meleği
dalmak günü geldi sevdanın mavi derinliklerine usulca sokulan tatlı bir rüya karışınca sarsıntılara ve yavaş yavaş eskiyince saçlarımı ağartan yıllarım... her köşe başında sen varsın dememek yalan olurdu tufanın kucağında gözbebeklerine sığınırken, kalbi, çırpıntıdan, durmayı bekleyen usulsüz nizamlarla yaşayan bir kaosum ben bir dökülse dilinden, dediğin kelimeler yok gülüm hangi mazimin esiriyim bilmiyorum sabahlar birbirini kovalar ama ben hala sayarım yerimde gördün ya, gidiyorum iz bırakmadan sen uyurken perdesini çekmediğin pencerene gül bıraktım ve aklının kabullenemeyeceği sevdamı rüyamı çelişkilerimi valizime basıp dönüyorum dünkü tertemiz aşklarıma, orda bana gözyaşından yapılmış ev verecekler -gönlü tükenenlerin yurdu orası- orda ruhuma aşk özlemime teselli verecekler... ben pak edilirken kaosumdan yine melek gibi kalacaksın yerinde yine saklı duracak kalbinde kapısından günah girmemiş bütün cennetler. (Perşembe,11.01.2001/01:05) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çilem
Sıkıntılarım Seni unutturmuyor bana, Aşklarım Yalandır, Anılarım Çıramdır, Umutlarım Susandır, Yollarım Yürüdükçe çıkıyor sana. Feryadım İçimde, Duyanım Köşemde, Varlığım Neşende, Arayışım Koştukça geliyor sana. Ey sevdiğim, dursana! Koşmam Yetişmiyor, Uçmam Erişmiyor, Yollar Kesişmiyor, Diller Konuşmuyor, Eller Getirmiyor Senin aşkını bana. Ağlayışım Tesellisiz, Bakınışım Çaresiz, Bahçem Çiçeksiz, Ağacım meyvesiz, İsteğim Geçersiz, Bekliyorum Ümitsiz; Çilem dolmamış daha... (1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar
doğuşları gün ışığı serinlik gurur neşe saçar ruhlara körpecik çocuklar sevgi yumakları dağlardan büyük şenlikleri bayramlardan kutsal çisil çisil güneş yağmurundan tatlı kabahatlerinde masumlukları saklı ay yüzlü çocuklar yüreğim alevlenir alevlenir külüm üstünde hep yangınlar çıkar kötülerin zulmü beni maziye salar bir kurşun yarası ikiye ikisi sonsuza katlanır kötüler yuvamı hiç durmadan yıkar ey cehennemin çocuk katili sakinleri çocuklarınız yaşasın ebedi! ve gül yüzlü çocuklarım, neredesiniz? Cennet'in hangi köşesindesiniz? yaşarken kurtulamazsınız onlardan, ölünce hiç! ... özümden kopup giden topraktaki çocuklar, melek çocuklar! (Cumartesi,17.07.1999/00:25) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çöl Şarkısı
Sessiz gemi vuramazsın limana, Susuz çölden ayrılırken kuraklık, Ruhum erse Ahiret'in çağına Reddedemem bu gerçeği bir anlık. Sabredemem kuşlardaki hürlüğe Sokaklarım sis içinde inlerken, Revasın sen, ey toprağım, düzlüğe! Rengi koyu bayrakların yanarken. Simsiyahtır görüntüsü gecenin, Sırlı mıdır her adımı bulutun? Rağbet etmem 'gel' sözüne ecelin, Rayihası 'gül' olamadan tabutun. Sıyrıl artık şu durduğun limandan, Serseri ki o kurşunlar utansın, Rıhtım rıhtım sonbaharın ardından Rüyamdaki çöl şarkısı susmasın! (Pazartesi,15.12.1997) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Gözlerin
Ve yine dalgalar sarsar bedenimi, rüzgarım sensin, ellerin nerede? Çisil çisil düşerken damlalar göklerden yüreğime Yerler kayıyor ayağımın altından, benim denizlere mahkum olan, Deniz gözlerine... Hani gül kokusuyla buğusunu bıraktığın tebessümün? Sen yoksun, ay canım, ellerin nerede? Ölüm kutsaldı bana, sensiz resimler de mat, Cihangirler fethi bıraktı, köpürmüyor artık kısrakların gövdesi, Şimdi kızıla boyandı gökyüzü, deniz kızıla, Renkler neden kararıyor gözümde? Neden gülmüyor bebekler? Bilemedim mi sandın adımlarının ayrılıkla nişanlandığını? Esirler özgürlüğü sarsın, Çiçekler rüzgarla açsın, Duyguların gemin olsun, sevda limanına sür beni, Ben tebessümü güllerde bir de dudaklarında, Bahar sandım, hayalinmiş çiçek çiçek açılan, Çocukların ıslıkları... Kızıl tanyeri... Mahzununum mevsiminde, İnci inci dişlerin sarar mahzun çehremi, hüznüm bahtiyar... Her yerde bahar... Çocukların ıslıkları... Kızıl tanyeri... Yerler kayar ayağımın altından, benim denizlere mahkum olan, Deniz gözlerine! Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devinim
-Bir nefes mutluluk, gülüşün, Ruhumu mest eden sıvazlama.- yalnız, beni bu ıssızlık sıkar karanlığımda kaybolmanla... bir iğne batar tenime vücudum büsbütün titrer sazlıkların kuş konan bucağında mısın fakat benimle tebessümün terazideki ağırlığım hüznümden değil gülüşünden ben senle örgülüyüm her karmaşıklık gözlerinde biter başımı çevirince hislerim dağınıklık şekillerin kirlendiği devinimdir hiçbir manası keşfedilemeyen hayat hayat/benim gibiyse anlamsızdır/ seninkilerden gülüşlere muhtaç şiirlerim kadar sessiz ve isyan dolu bulanık ve somurtmuş diğer yandan mutluluğuna köle olmaya umutlu (Cumartesi,18.09.1999/00:45) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilin Yıkar
dur, yapma! orda güzellik var, dilin o duvarı yıkar kristal yataklı gönlüm tuz buz ve tuhaf tutsan elimi ne yazar ki af dilemek için harabende eriyen toprağım... kalbimin direği söküldü yerinden parçalandı kayboldu insafsız mı desem çok mu ağır ruhum sırtını ne duvarlara dayamış derdimin taşları kabarır ta derinden masal bitti çocuk uyandı ve masum çiğnenen toprağın ne anlamı var kaç dilenci çaldı da kapını bana benzer savruldu nefesinle tüyden gönülleri dur dedim yapma orda güzellik var var olan her şeye senin kinin mi var ağzından zehir akıyordu gözlerin mezar taşı gövdemi kaskatı ve bir esir hissettim ben sevginin elindeki sevgiden bir çiçektim sildin tutsan elimi ne yazar ki af dilemek için insafsız mı desem çok mu ağır dilin o duvarı yıkar (Salı,21.09.1999/01:56) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doremifasol
OMK-RMK -Kalk da gidelim bu yerden Bizi tutacak el kalmamış- uykuyu unutan gözlerinle çıkınca sabah karşıma benim gibi bitap ve umutsuz güller varmış bahçelerde solmayı unutmuş güler açarmış bülbüle bülbül sarhoşmuş gün geçer bülbül öter sonsuz bahara gün geçer bülbül öter sonsuz bahara her gül bülbülü öldürür sonbaharda her bahar acı çeker bülbül art arda masallar vardı ya arkadaşım hani ölümle biten biz de öldük deniz mavisi gözlerin nerde ayakların yerdeydi başın gökte hayır bu bizim masalımız değil bizim masalımız olmasın biliyorum beraber yaşadık tufanı sevincimiz alıp başını götürürken birden akıttık kanımızı yüreğimizden şimdi sen niye bana bakar durursun vakit geldi solma bir daha bu baharda anbean gözlerin fırtına bedbin mutluluğu istiyorsan yolun başına geldin bilmiyorum bilemem beni unutur musun artık beni ağlatmadan hemen yola çık ölemedim bari sen gül en yakın zamanda al beni de götür uykuyu unutan gözlerinle çıkınca sabah karşıma benim gibi bitap ve umutsuz ve gülünü kaybetmiş (Mayıs-Eylül 1999) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Döngü
dünyanın sonunda ince sesleri biter aşk şarkıları söyleyen kızların, yıldızlara koşa koşa, silik varlığımı terk edip kainata karışırım. yüklü, ağır ve masum, evren dolusu aşklarla yaşarım. her bir nağmesidir dünyaya gelişim, ince sesli kızların. (Çarşamba,22.12.1999/01:35) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Ruhumda Değil
seni özlüyorum deli rüzgarlar eser de yüreğimden derdimi kimseye söyleyemem kurşun dökülmüş kalbimin ve gasp edilmiş emellerimin soğukluğuyla bir böcek gibi ezilmiş umutlarımla özlüyorum çocuk bahçesi gözlerini dünya ruhumda değil zehirlenmiş sığınaklarım tutsaklığında kirası ödenmemiş aşkların hacziyle karşı karşıyayım zaman paspas olmuş ayaklarımın altında ben onu çiğniyorum o beni çiğniyor bodrumdan çatıya kadar moloz dolu evim ve çöp bidonumda saygısız kelimelerim şiirlerim dünya ruhumda değil sen yoksan yoksan eğer fani vitrinlerde keçi kıran iklimlerinde namus zimmetlerinde ben var mıyım acep güzel resimlerde ben kayboldum gözlerindeki alemde ve adressiz denizlerde dünya ruhumda değil başımdan belime değin seninim al al; gözlerim sözlerim ve kalbim sana emanet aşkın ateşiyle devrildiğinde yasaların o anda al beni ruhunun kapısından maddem senin manam senin dünya ruhumda değil (Cuma,02.07.1999/16:06) Rıfat İlkaya |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|