![]() |
![]() |
#41 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Densiz Taşlar
Emelim isteğim olmasa bile Sıçrayıp elime geliyor taşlar Kıstırır dar yere bastırır dile Suçluyu adıyla biliyor taşlar Saraya çağrılsa bu densiz taşlar Şahlara kızarsa sekmeye başlar Yakalar yılanı hamamda haşlar Soysuza vurunca gülüyor taşlar Dostluğa barışa özünü bağlar Güzelle iyinin peşinde çağlar Âdil hükümleri hayata yeğler Doğruyu elekten eliyor taşlar Fildişi tarakla devamlı tarar Kıyıda köşede sahtekâr arar Sarıca sevdaya kapılır sarar Çürüğü beşiğe beliyor taşlar Eğer ki bu güzel şiir olmasa Arsıza hırsıza cephe almasa Enseleyip saçlarını yolmasa Orada çatlayıp ölüyor taşlar Uyuyanlar yeter gayrı uyanın Duralım önüne hakkı yiyenin Muhsin kes ipini bize kıyanın Köleyi defterden siliyor taşlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dil Yarası
Beni yakan dil yârası Kuzu gibi meliyorum İstersen başlık parası Peşin koyup alıyorum Sürekli seni gözlerim Nereye gitsen izlerim Gölgeni dâhi özlerim Arkan sıra yeliyorum Başımdaki sarı yazma İki gözüm bana kızma Beri gel öteden süzme İçtim sarhoş oluyorum Sinemde yanar bir ocak Köze döndü köşe bucak Dert yığını kucak kucak Hepsin sana buluyorum Dünürcümü salacağım Seymen alıp geleceğim Zorla düğün çalacağım Hiç naz etme ölüyorum Muhsin örülüp yığılma Bir avuç suda boğulma Yeter bozulup dağılma Akşam olsun geliyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dilerim Sen’den
Sensin gönlümüzde ece Allah’ım Yardım isteğiyle melerim candan Ben âciz bir kulun yüce Allah’ım Çağrına uyarak yelerim önden Rahmeti ihsânı dilerim senden Sonsuz âlemleri yoktan var eden Nemrut’a hayatı kından dar eden Közü İbrahim’e dost ve yâr eden Gayrı sevgileri silerim dünden Rahmeti ihsânı dilerim senden Aşkına adayıp verdim özümü Atarak ilmeği kestim sözümü Ölesiye andın yoktur çözümü Aklımı fikrimi çelerim zandan Rahmeti ihsânı dilerim senden Kerem et sözlerim söylensin dilden Kurduğum kurgular düşmesin elden Yemyeşil ormanlar yükselsin çölden Emrinle ocağa dalarım handan Rahmeti ihsânı dilerim senden Diller dileğini seçer övünür Emrinizde aralıksız devinir Huzura varınca mûti sevinir Aşığın bağını sularım Ren’den Rahmeti ihsânı dilerim senden Muhsin ekin derer harman yığılır Gönlümüz gülerse zulmet dağılır Rahmet sel olursa zulüm boğulur Sevgiyle şefkâti elerim kinden Rahmeti ihsânı dilerim senden |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dua II
Fitneden fücûrdan aldatan sözden Ar damarı çatlak utanmaz yüzden Düştüğü meskeni kavuran közden Rabim buğu muska gözden esirge |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dua I
Çilekeş tâlipler bezip bıkmasın Bunalıp sığınan çoktur ya rabbi Daralıp sıkışıp yoldan çıkmasın Rahmetine sınır yoktur ya rabbi Zâlimle câniye boyun büktürme Düşmana yenilip yere çöktürme Korkuyla geriye doğru baktırma Zilletle yaşamak yüktür ya rabbi Bağlanan umutlar boşa gitmesin Yurdumda yabâni incir bitmesin Zikr olan ocakta baykuş ötmesin Özgürlük bayrağı çektir ya rabbi Severek gönülden teslim olurum Yönelip yakarır huzur bulurum Semâvi fermânı derman bilirim Bizim şafağı da söktür ya rabbi Muhsin sıkı tutun kaygıyı bırak Hak’tan gayrısına saygıyı bırak Vesvese verecek duyguyu bırak Emriniz elbette haktır ya rabbi Nefsimle şeytanı yıktır ya rabbi |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünüyorum
Düşünüyorum! Bir insan, bir toplum düşünüyorum! Duyguları dumura uğramış Kaskatı madde, obur bir iştah! Dizginleri azıya almış değirmen, biteviye öğütür! Doyumsuz ve saldırgan bir vampir! Nasıl insanlıksa, anlamadım birtürlü. Ne fakirlik vergi, Ne zayıflık kaderdir. Vampirler âleminde çift anahtar çalışır. Yasanın yamuğuna zorba çabuk alışır! Ne ilimle ilgimiz, Ne mânevi bilgimiz var. İnatla kapıyoruz dünyaya gözümüzü, Hırslarımız sürükler ardından özümüzü. Aklımız allâme, hinlik içinde yüzer. Fikrimiz dessaslık peşinde gezer. Kandırarak biz bizi, ucuz zevkten uçarız. Ağır gelir sevdalar, hep gerçekten kaçarız. Toplumu ateş basmış, çocuk yaşlı hastayız. Derdi dert bilmemekte, gerçekten de ustayız. Doktor diye ortada bahçıvanlar geziyor Kaş yapması bir yana, sirkte beyin eziyor Kişisel çıkarlarda arıyoruz ilacı, Güneşi param parça ediyor hoca, hacı(!) Parçalanan doğrudan, çıkar binbir kırıntı. İşe yaramaz elbet, içi kovuk kuruntu. Kuruntuyla mikrobu, ederiz başlar tacı, Ezildikçe çırpınır, inleriz acı acı! Soyunmuşuz büsbütün insânî hasletlerden. Bencil, amaçsız yaşıyoruz. Başa gelen işe şaşıyoruz. Bakın! Bir poyraz esintisi, nasıl da donduruyor. Yemyeşil can denizi, ölüyü andırıyor! Korkun, korkacağınız şeyden. Bırakın! Bencillikleri, sığlıkları, Duyun gayrı gökleri yırtan, canhıraş çığlıkları! Nerede ektikleriniz? Güneş karardı, denizler kabardı, kudurdu fırtınalar! Kara bulutlar sardı ufku, Yollara çöktü duman, Köşeleri tuttu çakallar, sürüye daldı kurtlar! Mahşerde fayda vermez aklınız. Duyun gayrı sesimi. Güneşi parçalayıp bölenler! Ben güneşi arıyorum. Yaşamak, gelişmek, ayağa kalkmak istiyorum. Yalvarıyorum size, Sizin için, bizim için nolur! Ayrıcalıklarınız size kalsın, tepe tepe kullanın! Birlikteliğiniz gerek bize. Toplanın, el ele, gönül gönüle Ateşleyin güneşi, yaşayabilmek için! |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Edep
Cenneti Âlâda inci konağın, Yolunu ararsan edeptir edep. Oralara giden güzel bineğin; Adını sorarsan edeptir edep. Çirkefin içinde heder insanı, Gittiği yerlerde güder insanı, Eşref-i mahlű kat eder insanı; Nimeti derersen edeptir edep. Anlamı incelik, zerâfet hem de; Yüceltir insanı bulduğu demde; Cennetin yerini ararsan nam da, Gönülden sararsan edeptir edep. Muhsin iyi binek diriye edep, En tatlı, en güzel seciye edep; Pırlanta yüzüktür periye edep, Ziyneti serersen edeptir edep... |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğer IV
Soluğu sayârak alıyom ancak Gelip boğazımı sıkmazsa eğer İşlerime el kor kalırım doncak Yuvamı başıma yıkmazsa eğer Tuzakla kızakla havayı gerer İzansız baskınla hareme girer Sorgusuz suâlsiz defteri dürer Kızıl yılan gibi sokmazsa eğer Özel toplantıda tavrını koyar Bilumum haşarat emrine uyar Yandaşla birlikte sırtımı soyar Dişlerimi toptan sökmezse eğer Davam başlamadan karar verilir Göstermelik yüce divan kurulur Başımı eğmezsen tasma vurulur Balyozla kanımı dökmezse eğer Uzundur gagası gözüme batar Motorun çarkına îmân da katar Şaşırmış bu densiz ülkeyi satar Ateşle oynarken yakmazsa eğer Uçan fabrikayı vurup yatırır Hazineyi bir darbede batırır Muhsin’leri ezip dize getirir Ocağına incir dikmezse eğer |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğer I
Eşitlik hayâldir rûyi zeminde Zâlimler dersini almazsa eğer Tabibin neşteri o ilk deminde Hâinin kâlbini bulmazsa eğer Zamanla közlerin üstü küllenir Nâmert her fırsatı iyi kullanır Ansızın arkadan gelip çullanır Yahşi adâletten yılmazsa eğer Görünür herkese sureti haktan En girift çorabı örer hiç yoktan Zor ayıkır insan girdiği şoktan Kâlp sektesi gelip ölmezse eğer Çirkef sıçrayârak kirler temizi Aptala koç diye satar domuzu Esriyen helâlden sayar kımızı Sarhoşun hâlini bilmezse eğer Aletle geriden güdülür zilli Amacı ap açık kimliği belli Öp dersen ısırır o sivri dilli Ezilip çaresiz kalmazsa eğer Muhsin tak gemini topla dizgini Döndür doğru yola bağla azgını Sakın gâfil kalma verir bozgunu Yurdu parçalayıp bölmezse eğer |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğer IX
Özü doğru sözü fikir olanlar Görürse baskıyı saldırır oğul Yolu hak işlevi zikir olanlar Mağduru ayağa kaldırır oğul Sahteyse çok sever bayat sözleri Hakkı görmez çıkarcının gözleri Hâlden hâle döner yavşak özleri Unsuz evden kepek çaldırır oğul Beyler hasım oldu gârip millete Hemen destek olur her bir illete Özünden bağlanmış sefil zillete Kan gölünde testi doldurur oğul Soyguna vurguna bakıp avunan Talancıyla hortumcuyu savunan Hazine çökünce candan sevinen Tek suça çok kılıf buldurur oğul Hodbinler konuşup haddini aşsa Bir rezil toplumdan aykırı koşsa Sevinir ocağa damdan taş düşse Halkıma düşmanı güldürür oğul Adâlet kokuşup huzur bozulsa Bağları koparak birlik çözülse Gârip kul bayılıp gözü süzülse Bedenin severek böldürür oğul Muhsin yasaların böyleyse eğer Gebeden gönüllü bir köle doğar Yağıyı kınamak ayıpmış meğer Bunlar fırsat bulsa öldürür oğul |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|