![]() |
![]() |
#51 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Buzdan ve Sigaradan
Boşlukta Dans eder düşünceler Çırıltılar eşliğinde Yapraklar havadayken hep Yıldızlar misali Darmadağın Aralarından geçip Dokunmadan Miskin köpekler Havlar Yerlerinden kalkmadan Çöpçüler Güneş umar Eğreti sokak ışıklarından Arada rüzgar Yoklar etrafı Ağaçlar Nefesini tutmuş Nöbette kımıldamadan Bir kedi Siyahtan gecelikli Komşu balkondan Sessiz silahlar Patlar Kan durur uzaktan Bu gece Yine kısa olacak Düşünceler Hızlı geçiyor uykudan Sarhoş olmak da varmış Buzdan ve sigaradan Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Büyüdün Mü Oğlum...
Sordun mu hiç Oğlum Nasılsın dedin mi Küçükken daha... Sen küçükken umurunda mıydı Baban Düşündün mü hiç İsteklerinden başkasını Şimdi Büyüdün mü Oğlum Benim için Beni mi düşündün Babam nasıl mı dedin Ben hep iyiyim be oğlum Budur babalık Anlarsın bir gün sende İyi olmaktır hep Çocukları için... Simurg_b (P.D.) Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyüsün Kelebekler Sen'de...
Büyüsün Kelebekler Sen’de Sürekli sessizlik bağrında Ve güneşin çaresiz gölgesi Benliğim’de Can katar ölüme Hasret Seçili sözlerde medet! Deliler de ağlar Her doğan günle Gelen bayramda Yokluğunla gel vuslatım Varlığın masal gibi Hayallerim’de Dünyalar ayrılırken Anlam bulur Özlem Savaşa durur rüyalarda Bulmaktan korkanlar da Arar seni bayramlar da Yoksun bu dünyanın hayatında Giderken geçmişini götürme Geleceğe Sevdalarınla git Öylece sessiz... Büyüsün kelebekler sen’de Renkler doğsun bahar’da Kızıl kana buladığım Aşk şimdi Yakacak ateşini Gecemin kışında Gölgeleri aşıp gel Delilerden geçip Hayalleri ayır da gel... Bazen bir yediveren açar yakılan hatıraların külünden Bazen de yanar güller unutulmuş bülbülün elinden Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Büyüyüp Yürüyecek Dağlara! ..
Sevgi ruhun minnettarlığını taşır bedende... Büyükten küçüğe ve nesilden nesile... Sabır büyütür nasırlı eller toprakta. Gelinciklere borç verir hayatını bir kadın.. Yıllar önce aldığı borcun yerine minicik bir diyet olsun diye... Sonra bir adım daha öteye; büyüyüp yürüyecek dağlara yol verir sırtından... Sevgiyle yücelen ruhundan... Kendi başarılarımı kıskanmamalıyım... Giyindiğim çuvallar yakışmaz sonra, korkuyorum... Zamanın donduğu anlar da olmasa peri bacalarından ibret almazdım sabır adına... Yüzyıllara meydan okurcasına ayakta kalmak, tüm darbelerden sonra var olabilmek ve oldum diyebilmek... Riyakarlık değil bu, heder etmedim sevgiyi... Ölsem bile ölmemeliyim şimdi. Yalnızlığa kurduğum bulutlardan inmeliyim, dondurulmuş zamanlara bir şimşek gibi çığlıklar eşliğinde sessizce... Çözülsün artık zamanı hapseden buzlar... Unutmadan devretmeliyim borçlarımı gelecek neslime... Yorgun bedenlerden almalıyım ruha can katan ağır sevgiyi kendi sırtıma... Oğul beni değil; torununu al sırtına... Sen de yol ver büyüyüp yürüyecek dağlara... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Canıma...
yağmur elleriyle toplamıştı çiçekleri gözyaşlarıyla yıkamıştı birde tertemiz olsunlar diye yakışmazdı ellerine kanlı çiçekler ne yağmurun ne senin ölüm kokmamalıydı birde yıkamayla geçmeyen ceset kokusu sinmemeliydi güneş oldum kuruttum herşeyi senin için canım... Simurg_b Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ceza Evimi Dünya Mı...
adına yaşam mı diyorsunuz ne diyorsunuz bu dünyada varolma savaşının bilmiyorum ama öylesine ağır geliyor ki taraf olmak öyle ya da böyle... her taraftan kıskaca alınmış bir ateş çemberi içerisinde birbiriyle adı ne olursa olsun bu savaştan bıktım ve yoruldum ben artık.. sevgi savaşı, aşk savaşı, iktidar savaşı, para savaşı kimsenin çemberden çıkma şansı yokken kimse birbirinden bir eksik ya da fazla değilken bu savaşın farkında olarak anlamsızlığını düşünerek sizinle bu çemberde kalmaktan bıktım artık... bıkmakla kurtulunmuyor onunda farkındayım, çıkmak isteyince çıkamadığım bu çemberin içinde sadece ateşin azabını artırıyor... çemberi daha da daraltıyor... daraldıkça daha çok yaklaşıyorum size, siz bıktığım insanlarıma... bunaldım... hemde çoookkk bunaldım... gitmeliyim artık... doğduğu cezaevinin bahçesine diktiği fidanla büyüyen bir çocuk gibi gökyüzünü özgürlük özlemiyle seyrettiğini biliyorum boşa heveslenme gönlüm ölüm sana yaklaştırılana kadar bu cezaevinden çıkış yok... Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çağırınca Gelmezse Ölüm...
Gidemeyeceğini anlayınca kalmak Dönemeyeceğini biliyorsan gitmek zor Alamayacağını istemek Veremeyeceğine sahip olmak zor İmkansızsa tatlı aşk Seve seve yanmak zor Yorulmuşsa zaman kabirde Geçmişte gelecekte zor Hayalini seçmişse ruh Yokluğunda varlığında zor Çağırınca gelmezse ölüm Bekleyerek yaşamak zor... Simurg_b Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çamur Çekmek Gerek...
Çamur çekmek gerek Cennetten bu dünyaya Gerçeklere ve rüyalara Yapılmayan yardımlardan Artakalan kaşık saplarına Bembeyaz çamur Leke yapmayan İz bırakmayan Cennet çamuru Sonra burada boyarız siyaha Biz dünyalılar Aldanan yerliler Bitirim karıncalar Eyyamcı böcekler... Yada hiç bulaşmamalıyız Bulaştıkça çoğalıyor çamur Bu dünyanın çamuru Ruhsuz Sade çamur Bildiğin yerde Bedensiz Birde çamur çekmeye yürek gerek Cennetten bu dünyaya Sabır dileyip Temizliğini kıskanmayan Beyazı paylaşıp Siyaha dalmadan Ardına bakmadan Kaşıkları sayıp göz çıkarmadan... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresiz İsyandan Dönelim...
Durmadan dönelim Hayatım Güneşe aya Yıldızlara dönelim Onları da alıp İçimize Bir kez daha dönelim Doğmadan önce Ölümden sonra Yer gök ortasında dönelim Büyüyüp küçülmeden Çamur ile ruh İki dünya arasında Dönelim Varolanı yitirmeden Almadan verip Kıskanmadan dönelim Bulmaktan Korkmadan imkansızı Özleyip aşktan dönelim Günah için cennetten Cehennemse canan Yanan ateşten dönelim İş güç hayat dolap misali Gidip gelen Beygirden dönelim... Kader çember olmuş Apansız Uyuşmadan sınırdan dönelim Künhüne varıp imtihanın Son kez bir de Candan dönelim Bir döngüdür hayat ilk insandan beri Sürekli aynı yerdeyiz ama Çaresiz isyandan dönelim... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar Ayakta Tutuyor Kalemi...
Eski günahlarına yanan cehennem gibisin Gülümseme Hissettirme ölümü Özledim deme... Şimdi firavun secdede Büyülerini yutkunuyor âsâm Diyetini ödüyor hayallerim İmkansıza yakın ruhum Kendimle bile konuşmuyorum Bu aralar ceset torbası dikiyor dilim Varmıyor attığım taşlar denize Baksam da göremiyorum bir kez daha Yarılmıyor ikiye Bölünmüyor ömür... Çocuklar ayakta tutuyor kalemi... Dimdik yazsın diye... Saygıdan Ve yıkılmasın diye... Kırılmasın diye... Güneşin gölgesini özlemiyorlar... Her şeyi onlar hissediyor Ama söylemiyorlar... Sebepsiz ayrılıkların ardındaki gerçek gibisin... Bekliyorsun Geçen rüyanın cezası bitmedi henüz Sevda bahçesi imtihanı da Yalnızlık yetmedi Gönlüme... Yalnız ölüm yetmedi... Taşların üzerini okusam unutur muyum İsimleri... Yaşanmayan hayaller mezarlığında... Mezarlar ayakta tutuyor kalemi... Dimdik yazsın diye... Saygıdan Ve yıkılmasın diye... Kırılmasın diye... Güneşin gölgesini özlemiyorlar... Her şeyi onlar hissediyor Ama söylemiyorlar... Bülent Özdemir Bülent Özdemir |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|