![]() |
![]() |
#51 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2838
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanınıStresi oluşturan-vardır çeşitli etken
Önlemi almalıyız-bu zorluğu hemen yen Ilık ve nemli bahar-verir insana huzur Isıyla nem oranı-karşısında sağlam dur Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını Yukarda sayılanlar-fazladan yükselirse Bitkinlik ve halsizlik-gelir dikkat et sese Sarsıntı korku panik-görülmekte arıza Gerçekten çıkamayız-ne kışa ne de yaza Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını Çevre hava faktörü-tozlar kimyasal madde Zararlı etkenlerdir-canda kısalır vade Her mikrop ve pislikten-korunmamız gerekir Önlem alınmaz ise-ortalara çıkar kir Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını Korkular artar ise-ruhu kaplar hep acı İnsan yere yıkılır-başlar o anda sancı Birden ortaya çıkan-beklenmeyen duygular Zararları görülür-içimizi yapar dar Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını İnsan büyük düşünür-çalışır gece gündüz Kat üstüne kat atar-çoğu yolu yapar düz Başkasıyla yarışır-onları geçmek için Çabasını artırır-sorar nasıl ve niçin Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını Süre uzarsa eğer-kaygı ile endişe Bilin vücudu kaplar-hemen girişin işe Ekonomik politik-değişirse hep yapı İnsanı fena yapar-ruhlara atar çarpı Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını Zararlı iletişim-verir içlere zarar Ellerde ve kollarda-ateş o anda yanar Öğretmen Hasan söyler-şiirleri yazarak Geçmişten geleceğe-haydi durma ışık yak Strese tutulursan-üzersin o canını Kötü düşüncelere-sokarsın her yanını
![]() |
![]() |
#52 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldururStres ruhları sardı-bilelim önemini
Ortaya koymak gerek-hem bedeni hem teni Sözcük Estrictia-Latince fiilinden Bilin türetilmiştir-acı sıkıntıyı yen Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldurur Anlamı baskı yapmak-bastırmak ile germek Önem vermek yüklemek-öğren zorlama demek İsim olarak ise-baskı basınç gerilim Vurgu yük zarar ve zor-güç kuvvet şiddet önlem Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldurur Tıp alanında stres-X1X yüzyıl İkinci yarısında-kullanıldı bunu bil Stresin tanımları-biliniz epey fazla İnsanların içinde-yayılmaktadır hızla Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldurur Organizma içinde-sağlığı bozan durum Kısa tarifi budur-dikkat etmeli kurum Türkçe anlamı ise-denir buna zorlanma Uyumsuzluk gösterir-görülür içte yanma Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldurur Kurtulmamız gerekir-bu hastalık illetten Dikkat etmek gerekir-solup gider bir çok ten Kalbimiz bedenimiz-ruhu sarmasın acı Sözüme dikkat etsin-anne baba ve bacı Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldurur Hastaneler doludur-böyle kişiler ile Bunun için artıyor-yurdumda çoktur çile Öğretmen Hasan söyler-önemli saymaktadır İnsanlar teker teker-ayağı kaymaktadır Stresten korunmalı-insanları soldurur Keder ve üzüntüyü-içimize doldurur
![]() |
![]() |
#53 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu
Depresyon hastalığı-tamamen farklı farklı İyi tespit gerekir-ruha batmasın çalı Daha hafif uzunsa-denir buna Distimi Bilmeli anlamalı-canları saran nemi Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu İnsanın hayatını-hep olumsuz etkiler Başa gelirse eğer-gerekmekte tepkiler Canlının vücudunda-olmakta değişiklik Yakalanırsak bir kez-suratımız olur tik Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu Böyle kötü duygular-iştah değişiklikleri Uyku ile yorgunluk-önemle tutar yeri Değersiz hissetmekle-düşünce toplanamaz Ümitsizlik görülür-bir şeyden duymayız haz Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu Majon depresyon ise-tekrarlanan hastalık Belirli süre için-görünmekte apaçık Bir kez yakalanırsak-eski hâle dönmüyor Sıkma sakın kendini-sebebi nedir bir sor Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu İntihar eğilimi-gerçekten görülmekte Hasta yakını dikkat-sakın gitmesin öte Bütün davranışları-kontrol etmek gerekir Halledilmesi gerek-sözü söyleyin bir bir Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu Sonra vakit geç olur-acılarla dolarız İçimiz kavrularak-bütünüyle solarız Yarına çıkmak için-tedbir diyorum tedbir Öğretmen Hasan söyler-yok edilmeli bu kir Şu hastalık gelemeden-koru beden ruhunu Vücudundan uzak tut-barındırmayın onu
![]() |
![]() |
#54 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar vermeDünyada insanlıktan-bilmek ve yaşamaktan
Daha doğru iş yoktur-ayrılma sakın haktan Anla öğren uygula-en önemli problem Kimseye zulüm etme-içimizi kaplar sem Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme Hastalıklarımızın-öğren en belalısı Vücudu hor kullanmak-kalpte bırakır yası Ruh bedenden ayrılmaz-işbirliği önemli Yola çıktığımızda-kalpler olmasın nemli Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme Kibrine yenik düşmek-insanlığı yok eder Gerçekten çılgınlıktır-insan canı mahveder Böyle yapan kişiler-alçalırlar devamlı Büsbütün hayvanlaşır-ruhları olur gamlı Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme Sabır her şeye ilaç-anla ve düzgün konuş Bu işi anlamazsan-acı hepten eder tuş Vurursan öldürürsen-çekersin türlü çile Gerçek sahip çıkmalı-hem akıla hem dile Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme Söylenen doğru sözün-anlamını bilmeli Saygı sevgi duyarak-ön tarafa gelmeli Burun koklar dil tadar-kulağımız işitir Göz görür ayak yürür-eller kavrar ve tutar Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme Kendimizden kaçmamız-bilmediğimiz için Sor soruştur ve anla-soralım nasıl niçin İstediğimiz kadar-yüksek sırık üstüne Çıksak bile fark etmez-ayaklar yürür yine Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme Ne yana dönsek çıksak-bilinmeli biz biziz Anlamını bilmezsek-kopar gider ayak diz Sev sevil ve hürmet et-vatanımız gürleşsin Öğretmen Hasan söyler-içe huzur yerleşsin Yaşamak güzel sanat-o sanatı hor görme Ben deyip üstü çıkma-kimseye zarar verme
![]() |
![]() |
#55 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin
Anlatılsın dünyaya-bütün yapılan şeyler Uykusundan uyansın-uyuklayan o beyler Asla unutulamaz-akan kan Türk’ün kanı Toprağa gömüldüler-kaybetti binler canı Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin Amerika yaptığın-maskaralık rezillik Çoluk çocuk evleri-yaptın sen delik deşik Rabb’im o yaptığını- görmekte bilin sizin Yüzyıllar boyu sürsün-eksilmesin krizin Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin Sen dost devlet değilsin-anlasın Türk Milleti Uyandırmak gerekir-topluca cemiyeti Ne işin var Irak’ta-Amerika Irak ne Öldürdün çocukları-bulamazsın bahane Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin Ne yana dönersen dön-hepten kırıtıyorsun Hem suçlu hem güçlüsün-bizlere çatıyorsun Verdiğin o acılar-aştı bak milyarları Bizlerin nazarında-kaybettin itibarı Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin Telafer’ de işin ne-nerede teröristler Yanında barındırdın-hem pire hem de itler Ondan sana fayda yok-bir gün anlayacaksın Gerçekten söylüyorum-o tarih sana baksın Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin Çoluk çocuk demedin-sen attın bombaları Oda karanlık kaldı-söndürdün lambaları Sana güvenemeyiz-özürün çok özürün Bundan sonra alınmaz-senden verim ve ürün Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin Yaptığın rezaleti-evet anlatacağım Bu yıldan yüzyıllara-göğü çınlatacağım Söylüyor Hasan Sancak-yazacak yazısını Kopartmak gerekiyor-ağızda azısını Telafer’ i unutma-ordaki Türkmen senin Öz be öz kardeşindir-yüzüne değsin tenin
![]() |
![]() |
#56 |
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
![]() Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetimOynanıyor bir oyun-katliam var topluca
Çocuk genç anne baba-tütmez evlerde baca Ellerde bomba tüfek-atıyorlar kahpece Yükseltelim sesleri-hem gündüzü hem gece Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim Akan kan Türk’ün kanı-apartmanlar üst üste Cevabı vermek gerek-ordaki ayı ite Telafer yardım ister-uzatalım elleri İnan bize yakışmaz-kalma sakın hiç geri Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim Nüfus dengelerimiz-bak değiştiriliyor Bu durumlar bizleri-acı sıkıntıya kor Sözde barış hürriyet-tattırdın esareti Ortalara çıkardın-kötülüğü illeti Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim Allah seni kahretsin-aynı akıbeti gör Dertten kurtulmayasın-kötürüm ol bir de kör Bütün Peşmergelerle-işbirliğini yaptın Gerçek adi imişsin-değişiyor suratın Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim Yaptığın saldırılar-korkunçtur boyutları Ordaki insanımın-işleri oldu yarı Çevre köy ve çöllerde-kurulan çadırlarda Aç susuz ve ekmeksiz-karanlık bütün oda Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim Bilin bu soykırımdır-nerde insan hakları Müdahale etsene-görürsün itibarı Uçak helikopterler-bombaları atıyor El avuçta bir şey yok-onların hâlini sor Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim Hassasiyet gerekli-davranmalı topyekûn Aynı sahne proje-bize oynanmıştı dün Öğretmen Hasan söyler-bu acıya ortak ol Vücut beyin ve kafa-ileriye uzat kol Telafer’ e yardımı-yapmalıyız milletim Eğer sahip çıkmazsak-o canlar kalır yetim
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
L2 Sancak-Yeni Lineage2 Serverı | sagopa57 | Oyun Muhabbetleri | 0 | 04-21-2010 12:30 AM |
Hasan Sancak | GooD aNd EvıL | Edebiyat | 155 | 04-14-2009 04:33 PM |
08/14/07 - Komando Tugayı'nda sancak devir-teslim töreni | Seager | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-14-2007 10:41 AM |
Hasan Şaş'ın doğum günü | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-01-2007 01:13 PM |
Hasan ŞaŞ GÖz KamaŞtirdi | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 1 | 09-11-2006 12:59 PM |