![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Kahramanmaraş
Ey Kahramanmaraş, Sen neler gördün neler Savaşlarla, acılarla geçti seneler Hitit, Asur, İran, Roma, Bizans, Araplar Türkün damgası hepsini de birden paklar İlçendir Pazarcık, Elbistan, Nurhak, Afşin, Göksun, Türkoğlu, Çağlayancerit, Andırın, Ceyhan nehri bağrından çıkar, nazlı akar Aksu koynunda yatar, baygın baygın bakar Keşfedildiği günden bu yana, madenin Şekli verilir Maraş’ta, Bakır, çeliğin Elindeki silah, Kahraman yaptı seni Anadolu kaplanı, sen de al hisseni Tohumdan toprağa, topraktan da pamuğa Pamuktan ipliğe, iplik durdu kumaşa Binboğa, Hazanlı, Engizek, Ahır dağın Hala bin bir çeşit üzümler verir bağın Çam, kayın, sedir, gürgen ve meşe ağacın Keklik, üveyik, toy ve turaçsız en acın Göksun, Tekir, Fırnız ve Başkonuş dinlencen Pınarbaşı, Kapıçam ve Kırksu eğlencen Zeytin Ilıcan ise Ekinözü içmen Firik, Tarhana ile meşhurdur dondurman Bezdirme, sıkma, bükme ile hoştur yufkan Keçe, sırma, bakır, çelikle eştir burman Her üç kapının, ikisi şair bilinir Üçte bir Türk senin kumaşınla giyinir Sevdanın kıyısındandır sözün, destanın Seni Maraş’a Kahraman yapar, unvanın Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Sevgili
Ey Sevgili, Hangi tutkularla çağırsam seni Gözü yaşlı hayallerim geliyor karşıma… Serçelerin ürkek sesiyle bağırsam seni Bir yanımda dağ gibi bembeyaz sevdan, Diğer bir yanımda kılıç kesmez hasretin… … Ey Sevgili, Beni o geri dönüşü olmayan yollara düşüren Yüreğimden aşkını, dilinden adını, Büyütemedim, Gönül evimde yadını … Ey Sevgili, Otobüsler gönül terminalimden özlem taşırdı Gönlümde ak yelkenliler, umuda yelken açardı Ömür kitabımın yırtık sayfalarından Kotarılan hayallerim can pazarında satılırdı … Ey Sevgili, Gizli bir ince keder bölerdi uykularımı, Kaçardım içimde sakladığım gerçeklerden Dinlerdim rüzgarın getirdiği hüzünlü öyküleri Nefes nefese tırmandığım en yüksek tepelerden … Ey Sevgili, Beklerdim seni, sen yine de gelmezdin Yenik düşerdim en sancılı sevdalara Sana dokunmasınlar diye, gülmezdim İçimdeki hayvanları bağlardım tellerinden Kurtarırdım aşkımı kirli hayatın ellerinden … Ey Sevgili, Baharınla yeşillenir gönül topraklarım Varlığın bana huzur verir, neşe verir, Güzelliğin karşısında insan vuslattan erir Bağışla, yüreğimin talan olmuş dağınıklığını, Ancak beyazlara bulanmış bir sevda giderir. Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gardaşım
Zafere sevdalı yürek Tekbirler nefese kürek Hakikati anana börek Işıklı kardır gardaşım … Allah’ın ilinde varlık Âlemin dilinde yokluk Zamanın selinde tokluk Işıklı zardır gardaşım … Bir ol demektedir oluş Yoktan varlığadır doluş Arayıp O’nunla buluş Işıklı yardır gardaşım … Unut aklı nakle dayan Umut saklı muştu duyan Hak bir komut hakka ayan Işıklı vardır gardaşım Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel
Gel! Geç güzelim. Gel geç yiğidim, Bizim ömrümüz mor dağlarda geçiverdi. Bizi yapayalnız kayın ve gürgenler anlar Sızlayan yüreğe öfkelenmeyi nereden bileceksin? … Canını canla, varını yokla… Çoğunu azla, hiç değiştiğin oldu mu? Ölmeyenlerin yerine hiç öldün mü? Hadi öyleyse, …öl de gel. … Korkularını anlından öpebiliyor musun? Zor hizmetlere talip olabiliyor musun? Yorgunluklardan sonra gülebiliyor musun? Hadi, koş öyleyse yokuşları bitir, …gez de gel. … Hasreti öğrenmeye gücün yeter mi? Yüzyıllar oldu, duyup görmeyi bırakalı… Hakikatin yanında, bildiklerimiz pul eder mi? Hadi, istikamet ileri, …bil de gel. … Beş para etmez övündüğün sabrın, Üç kuruşluk gayretinle koş… Koşarken; başkalarını da koşturmayı unutma! Hadi, durma! …dol da gel. Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Kendin Söyle
Severim bilmezsin parçayım karda Gönülden süzülmüş hasçayım yarda Kederle dürülmüş bohçayım sırda Al şafak bakışlım gel kendin söyle … Ağlama istemem gözyaşı dökme Uzakta kalsam da ruhundan sökme Hiç olur olmaza boynunu bükme Al seher gülüşlüm gel kendin söyle … Nefsinle açıldın yüzüme güldün Dalında tomurcuk bir gonca güldün Tutmadın kendini sözüme güldün Al gonca ağızlım gel kendin söyle … Nefsine aldanıp günah emretme Geçip de karşıma yüzüm seyretme Dalıp ta hülyaya sözüm ret etme Ak şahin dalışlım gel kendin söyle Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giden Güzel
Gam ve keder temel tutsun gönlüne Kar ve kışlar mekân tutsun gülüne Yatsın kuru yerde, hasır üstüne Beni terk edip; sana giden güzel * Kapına varlıktan yokluk sağdırsın Oluk oluk dert ve bela yağdırsın Zalim ve namerde boyun eğdirsin Beni terk edip; sana giden güzel * Alacaklılar yakasından tutsun Gülmesin yüzü, huzuru unutsun Altın kâselerde zehirler sunsun Beni terk edip; sana giden güzel * Sobası yanmasın, kalsın ayaza Benzi de sararsın, dönsün beyaza Bin tövbeler etsin, dursun niyaza Beni terk edip; sana giden güzel * Bilirim, ben ağlarken o gülemez Zaman geri gelmez, artık dönemez Dünya ahiret yüzleri gülemez Beni terk edip; sana giden güzel Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git Gidebilirsen
Güzelliğine vurulduğum Hatırına yorulduğum Kurban olduğum Git gidebilirsen … Kadife gülüşlüm, Keten helvam Kolum, kanadım Git gidebilirsen … Büyüsüne kapıldığım Bir buseye satıldığım Rüzgârlarına kapıldığım Git gidebilirsen … Anına asırları döşediğim Yoluna beş kıta gezdiğim Gülüşüne sevgi beslediğim Git gidebilirsen … Yolunda dağlar aştığım Nehirler gibi taştığım Yürek yakıp şaştığım Git gidebilirsen Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Golden Horn
Sirkeci’de Golden Horn’un teras katı Eylülde bir sabah kavatlısı Fon müziği dolduruyor kulakları Sis basmış Tarabya, Boğaziçi kaskatı Cam önünde bir beyaz martı Bakıyor içerdekilere Arada bir camı tıklatıyor, artı Bakarak insanların yediklerine Dayanamadım Kalktım ve bir ekmek parçası verdim Dönüp bakmadı bile yüzüme… “Canın isterse ye! Ne ki derdim? ” Yaklaştı martının ikincisi Uzattığım ekmeği aldı ve yedi İsyan etti yaptıklarına martının birincisi Bağırarak kendi diliyle bir şeyler söyledi… Beklemeye devam ederken beyaz martı Israrla cama vurdu gagasıyla Arkamda oturan kızıl saçlı kıza Seslendi bir gurur edasıyla Salonda birkaç Türk, birkaç Azeri, Birkaç Fransız, birkaç Japon Arada dolanmakta birkaç hizmet eri Sabah kahvaltısından bir an Bir yanda Boğaziçi, yanda Topkapı Direnir asırlara inat bu yapı Her kim olursa olsun Dosttur burada insana her bir kapı… Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gördüm
Gülünü açarken gördüm Sevdanı kaçarken gördüm Saçını saçarken gördüm Gözümü kayarken gördüm … Dudağımda aşk ateşin Gönlümü de yakar gördüm Rüzgârda ipek saçların Ceylan gibi uçar gördüm … Sevda pınarından içtim İçtim de kendimden geçtim El bana ne derse desin Güzellerden seni seçtim … Yağmur taneleri düşer Düşer, düşer de ağlarım Bahçede çiçekler açar Koklar, koklar da ağlarım … Hazan oldu, bitti ömrüm Varsın gelsin bana ölüm Bu son yazım, bu son sözüm Ömrüm boşa geçer gördüm Hasan Kocamanoğlu
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül Bakalım!
Gönül hoşluğuyla katlansa kişi, Allah’tan gelen bela ve acıya… Günahlardan arınır, doğduğu gün gibi, Emin olur, ahirette düşmez sancıya… … Umut içinde Allah’tan kork, O her yaptığından haberdardır. Nefsini öldüren rahmet kefeniyle, Gömülür merhamet toprağına… Kalbini öldüren lanet kefeniyle, Götürülür azap toprağına… … Dünya nimetiyle tıka basa doyanlar, İbadet lezzetine nasıl erer? İbadet lezzetini kaybedenler, Melekût âlemine nasıl girer? … Çok yiyip çok içerek kalbi öldürme, Çok sulanan bitkiler bile kurur… Arzularına uyarak nefsini güldürme, Geçer karşına taşkınlıkla kudurur… … Kişi nefsinin kontrolüne girse, Azgın arzulara mahkûm olur. Pişmanlık ağacını görmez körse, Arzuların azgın sularında boğulur. … Aşırı arzular padişahları köle, Sabır ise köleleri padişah yapar. Allah’la işi olmayanlara söyle; Sonunda döner dolaşır ateşe tapar. … Sen dalmışsın dünyaya, gül bakalım! Gözyaşında sandalla geçenlere bakarak… Geçerken sırat köprüsünden, dökül bakalım! Feryat içinde veyl deresine sallanarak… Hasan Kocamanoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|