![]() |
![]() |
#61 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çiçekler getirdim
Demet, demet kır çiçekleri getirdim Bak bu papatyaların beyazı tenin, Şu kırmızı gelincikler Yanaklarında ki renkler Al bak Bu hercai menekşeler,gözlerin gibi Arada ki üç bağ ballıbaba İnan ki bal dudakların Adını bilemediğim yaban çiçekleri Bana uzak duruşun gibi Gizemli bir rayiha yayar demetler San ki sen kokar çiçek dolu sepetler Bahar biter, solarken bütün çiçekler Bir başka bahara kalır,benim ümitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çocuk
Sen bunları bilirmisin çocuk? Mesela şeytan uçurtması, İçtin mi hiç hindiba üzüm şırası Misket oynarmısın, çukur işte şurası, Yaptın mı gazoz kapağından madalya Varmısın ceviz oynamaya? Kiremitten dokuz taş dizdin mi Birim.. Yere kireçle seksek çizdin mi Peki topacın nerede senin? Ya da tahtadan yapılmış tornetin Kanayıp, kabuk bağladı mı dizlerin Nerede telden araban, demirden çemberin? Sigara kapakları da toplamamışsındır sen Duvara yapıştırırsın, bir sen, bir ben, Geldi mi birbiri üzerine kaparsın hemen Paslı tenekeler de karpit patlattın mı Dereler de yüzüp anneni atlattın mı Camı kırılınca amcalar topunu patlattı mı Biliyorum, yapamadın bunları sen, çok yazık, Suç bizler de seni beton evlere kapattık. |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukça Bir Hayal
Harika hayallerim vardı, Çocukken, Gökyüzünü pamuk helvası, Yer yüzünü güllü lokum, Ağaçları horoz şekeri, Denizleri şurup yapacaktım. Kan içici amcalar, Hayallerimi yıktılar, Gökyüzünde ateş topları, Yeryüzünde bombalar, Döktükleri kanları, Göz yaşı ile yıkattılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dedikodu
Çatı'da iki güzel kuş, Kiremitlere konmuş, Bir kara karga, Bir saksağan, Kıyamet kopmuş, Umurlarında değil, Mevzuları Tekir, Bir dedikodu, bir dedikodu, Konu, Kedikodu, kedikodu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dellenme Gönül
********* be gönül, dellenirsin, Gece gündüz söylenirsin, Kime dersin, kime yazarsın, Nere de güzel görsen yanarsın Aradığın nedir, söyle de bileyim Yeni birşeyse, eski anıları sileyim, Anlayamadım, bir türlü derdini, Aç, dök ortaya, bohçanı, sepetini. ********* be gönül, dellenirsin, Kış demez, yaz demez, filizlenirsin, Gövdemi rahat bırak, yaşlandım artık, Rezili rüsva olduk, arlandık, utandık. İstediğin nedir, söyle de bileyim Bayram değil, seyran hiç değil ki güleyim Bırak artık yakamı, rahat ver, Seveceksem doğru kişi seveyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz ve Kara
Bir ses gelir uzaklardan, sahilden Fısıldaşır bir istiridye Sevdiğiyle Buluşur sevişir dalgalarla, kara Ulaşır sevdalı ak köpükler Uzaklarda bozkıra. Bir ses gelir uzaklardan sahilden Ürpertir içini aniden Hatırlarsın unutulmuş ne kalmışsa maziden Tatlı bir hüzün sarar benliğini Zaptolunmaz heyecanlara kapılırsın birden. Neler oluyor Neden bu yürek böylesine hızlı derken Bir denizatı terkisinde Minik tebessümler yollanır sahilden. Çarpar yürek oltaya vuran balık gibi Şaşırır kalırsın el ayak buz tutar Kapanır dudakların, lal olur dilin. Medet umarsın Beyaz posta güvercininden Ulaştırsın diye senin haberini Bir şahine av olmazsa güvercin Ulaştırır sevdiğine nağmeni. Bir ses gelir uzaklardan sahilden Vurgun yersin bozkırda Çıkarsın en yüksek dağlara Karpuz kabuğundan Deniz fenerinle Bekler durursun ümitle Heyecanla sevinçle Son rüzgarlarla Sevdiğim gelecek diye. |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dipdiri
Tütüne, rakıya müptelaydım Çıkageldin İçimde çirkin yok oldu Aşkın lezzetiydi var olan Şimdi sarhoşluğum senden Derken Karanlık veya aydınlık Günlerimizi yaşayamadan Vedalaşıverdik Erkenden. Veda, buselerimde gömülü Zamanı öldürüyoruz Farkındaysan Boşuna bu çırpınış Hezeyan Veda sonsuza ulaşmasın Sevda ise ilk gün gibi Dipdiri. Zalim ayaklarmıydı uzaklaştıran Akıl baştamıydı Ne dersin Kaç uykusuz gece daha geçecek Sensizliğe mahkum Söylermisin. Sefilliğe yuvarlama güzelliklerimizi İçimde yeniden çirkini yaratma Kalbimde yüzlerce şiir tomurcuklanıyor Hepsi senin için Bütün açmış çiçekleriyle Şiirlerimin Yeniden yeniden kapına geleceğim Biliyorum Gerçek değil Zorlamaydı o gün merhametsiz veda Söyle yar söyle Kapın ne zaman açılacak bir daha Bana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Divan şiiri
Kızarlar bana işi bilenler, Yazdıkların dümdüz derler, Oturmadım ki Selim gibi divana Gönlüm sedirden yana. Kolay mı Nefi gibi döktürmek Benim işim,Neyzen gibi üflemek. Geliverir kelimeler aklıma,Yazarım boyuna yavukluma. Elbet severiz şiir de divanı Ama ben yazarsam kaçar adabı. Türkücüye senfoni çaldır sen, Nefi,Baki, affetmiş Bak o zaman neler yazarım ben. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönüşün
Kesiğimden sızan kan Gittiğin yol boyunca akıyor Dön de geriye bak insafsız Parçalanan yüreğim kanıyor. Geldiğinde okuyacaksın bunları Sana yazılmış mısraları Kalmışsa hala akan kanım Gidişinle parçalanan yüreğimde Al avuçlarına Kavuşup görüştüğümüzde Bir serçe gibi besle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş ve Gerçek
Gerçekle düş, karışmış sanmıştın, Aldanmışsın, Uyardıkça bunlar düşlerin diye, Dahada sarıldım gerçeklere. Düşlerden düştü artık, Gerçeğimiz yeryüzüne, İnanmıyorsan sözlerime, Tut ellerimi, Bak gözlerime. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|