![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir ayrılık yeli esti sevdamıza,
Sonbahardaki gazeller gibi, Savurdu ayırdı bizi bizden, Sen bir yana ben bir yana. Bir ilkbahar sabahında, Yağmur hasret şarkıları söylerken, Sensiz bu şehrin sokaklarına, Yine gözyaşım karıştı Ummanlara. Yıllar sonra ansızın çıksam karşına, Tıpkı benim gibi, Titrer mi seninde dizlerin, Dolup boşalır mı o gülen gözlerin. Ak düşmüş saçlarıma, Hasretin acısı oya gibi işlenmiş gibi suratıma, Aldırmadan şu perişan halime, Dolup boşalır mı o gülen gözlerin.
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ettiği bin ahu zarı ile
Akıttığı gözümdeki yaşlar ile Sırtımdan kurşun ile Dost vurdu da gitti. Acımadan benim bu halime, Sahra çöllerinde, Aç susuz bırakıp ta, Dost vurdu da gitti Açan gülümü dalında kuruttu, Gündüzümü gece etti de, Ağustos da karlar yağdırdı da, Dost vurdu da gitti Âşık yıldırım, Dost arama yalan dünyada kendine, Kime dost dediysen, Seni naçar bıraktı da gitti.
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ümitlerim bir bir tükenmeden,
Gündüzüm geceye dönmeden, Bahçemdeki güller sararıp solmadan, Hadi dön gel bir tanem. Gözyaşlarım kurumadan, Saçıma karlar yağmadan, Geri kalan günlerim tükenmeden, Hadi dön gel bir tanem İlkbahar açan çiğdemler bitmeden, Çiçekler meyveye dönmeden, Bahar yaz gelip geçmeden, Hadi dön gel bir tanem
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönerim diye gittin dönmedin,
Bak bahardı kış oldu Meyve dolu dallar kurudu, Hani ne zaman döneceksin sevdiğim Her gün yolunu gözler oldum, Dudaklarımda ismin hece oldu, Bir gün daha geçti sensiz Hani bugünde dönmedin sevdiğim. Kaç asır oldu sen gideli, Gelmiyor ne bir selamın neden bir haberin, Gurbetti kendine vatan belledin, Ne zaman vatana döneceksin sevdiğim. Dinmiyor gözümdeki yaşlar, Görenler halime ağlar Delimsim gitti gelmez derler, Onlara inat ne zaman döneceksin sevdiğim Âşık yıldırım derdine dert ekler, Gün sayıp seni bekler Sanma ki sensiz bu günlerde geçer, Geleceğin gün yakınmıdır sevgilim.
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu gecede sahur vaktinde,
Yağmurlar yağarken, Diz çöktüm bu gibi ıslak çimenler üstüne, Açtım ellerim Mevla ’ya, Dualarım sana bana Duaların kabul olduğu o saatlerde, Ağladım sızladım, Gözyaşlarım yağmurlara karıştı, Mevla seni bana yeniden yazsın diye, Dualarım sana bana. Dualarımda Mevla ya, Kimsesizlere, evsizlere, Sevda ateşiyle yananlara, Sen yardım eyle, Şimdi dualarım sana bana.
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne şarkılarla nede alışkışlarla
Dualarla gömün beni, Musalla taşına koymadan Çagırın tüm sevdiklerimi Ben görmesemde son kez olsun göreyim onları, Bırakın üstümdeki kanlı urbaları, Silmeyin yaramdaki kanımı, Dualarla gömün beni. Kİimse aglamasın arkamdan, Çağrın onunda gelsin, Gelmilse bırakın onu, Silmeyin gözündeki yaşı, Duasıyla gömün beni Bırakın onu o biliyor son vasiyetimi, Gonca gülleri getirmişse, Koysun tabutumun yanına, Getirdiği güllerle, Duasıyla gömün beni.
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dün gece hasta yatagım,
Sanki bir dikenyastıgım taş, Yorganım ise kabriğ topragıydı, Ateşler içinde yandım. Acılar içinde kıvrandım, Bu zaman kadar hangi sevgini anlattınki, Bu nu analatasın dedim dinletemedim, Bagırdım feryat ettim dinletemedim. Dur yoksa ateş ederim dedim, Bagırdım feryat ettim dinletemedim, Durmazsan ateş edrim dedim yine dinletemedim, Durması için bir el ahavaya ateş ettim. Bagırdım feryat ettim yine dinletemedim, Baktım iyice uzaklaşıyor benden, Bu sefer ayaklarına ateş ettim, Ama yine dinletemedim. Artık son çaremhedef gözetmeksizin ateş etmekti, Bagırıdm feryat ettim dinletemedim, Bunu sen istedin ey deli gönlüm, Bırak bu kadar sevme unut gitisin dedim dinletemedim, Şimdi acılar içinde yan gönlüm, Buda sana ders olsun gönlüm, O seni unutmak istiyor, Sende onut be deli gönlüm, Biliyorum o unutsada seni, Sen onu unutmayacaksın, Hep acılar içinde yanıp kavrulacaksın deli divane yıldırım..
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duysam ki parmağına kıymık batmış,
Vücudumun her zerresi sızlar benim, Duysam ki gözlerin dolmuş ağlamaklısın, Gözyaşlarım sel olur akar benim. Duysam ki biri yan gözle bakmış sana, Şahin olur oyarım gözlerini, Duysam ki o gün efkârlısın, Her günüm zindan olur benim. Benim mutluluğun senin gülmendir, Beni bir parça olsun sevmendir, Duysam ki bir başkasını sevmişsin, Cehennemim olur dünya benim.
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenin Karanlığında yürüdüm
Yağan yağmura aldırmadan Ancak böyle saklıyordum Gözümden akan yaşları Gözyaşlarımı saklıyordum ama Ya hıçkırıklarımı ne yapacaktım Hiç kimseye aldırmadan Sadece yürüdüm Yağan yağmura dün gece Sensizlikti beni böyle ağlatan Yağan yağmura aldırmadan Sessizce yürüdüm gecenin karanlığında
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukken anamız, bacımız oldunuz,
Biraz büyünce sevgilimiz, Evlenince eşimiz oldunuz, Dünyanın en güzel varlıkları kadınlar. Siz değilimsiniz mecnunu çöllere salan, Ferhat’a dağları deldiren, Siz değimlisiniz, Dünyanın en güzel varlıkları kadınlar Siz değimlisiniz başarılı erkeğin arkasında olan, Mevla bile cenneti ayaklarınız altına sermişken, Siz değimlisiniz, Dünyanın en güzel varlıkları kadınlar Çanakkale’de dedelerimizle omuz omuza Düşmanla savaşmadınız mı? Sizler Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar değimlisiniz, Siz değimlisiniz, Dünyanın en güzel varlıkları kadınlar
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|