![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bıkmadın mı
Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten *******i gelip sabah gitmekten Bıktım ardından yaşlar dökmekten Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten Goncalar vardı gül yanaklarında Masum tebessüm al dudaklarında Gönlün hicrana kul sokaklarında Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten Yüzün önünde yaşlı gözlerimin Yollara düşen âşık sözlerimin Kârı olmadı vuslat tezlerimin Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten Geceye hasret sabah zor geçmekte Gönül bu kendi inanıp seçmekte Güneş görünce zehirler içmekte Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten Dinlerken çalan o saza vurgundur Gönül dermansız, sözlere vurgundur Şafak dillenen niyaza vurgundur Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten Gariptir gönlüm susmaktır çaresi Kapanır senle ne çoktur yaresi Toplanmaz olur sensiz bir paresi Bıkmadın hâlâ bırakıp gitmekten Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bırak Ayrılığın Ellerini
Bırak ellerini ayrılığın Bu hasret bitsin Yüreğime çöken şu sensizliğin var ya Hadi bırak, Bırak gitsin. Gökyüzünün bütün damlaları saklanmış Ufacık bir seste damlayacak Öylesine hassas ki gözlerim Bir nefes bile sana benzese Hemen ağlayacak. Kelebekleri görmüyorum Etrafta uçuşan hep sinekler Bırak şu ayrılığın ellerini Bırakmazsan, gelmezsen eğer Beni bitirecekler. Bırak ellerini ayrılığın Bu hasret bitsin Yüreğime çöken şu sensizliğin var ya Hadi bırak, Bırak gitsin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bırak Öleyim
Yüreğimde küllerden dünler İçinde hep seni saklar Yandıkça yandı bedenim Bir türlü bana getiremedi Kahrolası uzaklar. Depremler çatırdamıştı göğsümde Bir yerler yıkılmış, yükselmiş harabeler Oysa filizlensin diyeydi kör tomurcuklar Bunun için her şey sen olmuştu. Ne izi kaldı, ne sesi türkülerinin Bir masum bakıştı tek yaptığın Goncamsı gülümsemelerinin ardına Bilinmezdi ki bir ayrılığı sakladığın. Sevinsin mahzun yüzün ardındaki gerçek Tırnaklarının izi silinmez oldu yüreğimde Nasıl aldandım Tanrım, nasıl Hiç belirti olmaz mıydı gözbebeğinde. Şimdi mahzun olan benim Bana bıraktın tüm mahcubiyetini Bari sevdamı bıraksaydın da öyle gitseydin Alıp kemiğini, etini. Köşkler hazırlamıştım gönlümde sana Sensiz köşkü neyleyim Madem gelmeyeceksin artık Bırak kendi köşkümde köşksüz öleyim. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilirim
Bilirim Her açan çiçek Benim gülüm değildir Ne her başlangıç ilk Ne her son ölüm değildir. Bilirim Uzanan her dal Ondaki kol değildir Gidilen her yol ne gidilecek Ne de dönülecek yol değildir. Bilirim Her kavuşma vuslat Her vuslat kavuşma değildir Kalbin heyecanla titremesi Bilirim Alışma değildir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyor musun
Biliyor musun Ayak sesini duysa kalbim Bir başka çarpıyor En güzel tonları sürünmüş Nağmelerle bezenmiş sesini duyduğunda Başı dönüyor kalbimin Sarhoş oluyor. Biliyor musun Gözlerini görse gözlerim Çiviler çakılıyor bir yerlere Başka yönler yasaklanıyor Başka şey yokmuş gibi dünyada Sadece Gözlerine bakıyor. Biliyor musun Saçların dalgalansa hafif bir rüzgârda Kalbime kasırgalar doluyor İçim eriyor Parmaklarım Hep “Okşasam! ” diyor. Biliyor musun Dudaklarına yaklaşsa dudaklarım Güller tek renge bürünüyor Ciğerlerim kokunla kendinden geçiyor Dudaklarım büzülüyor Şu fani dünyada Hiç değilse bir defa “Öpsem! ” diyor. Çok kötüsün Biliyor musun Ne yaptın vücuduma bilmiyorum Her hücrem Gönlüm gibi seni istiyor Sen hâla gelmiyorsun. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmeyiz
Yaratan’ın emriyle gelir, O’nun bir emriyle gideriz Vademizle birlikte yaşar, Hep vademizle bitmez miyiz? Zamanı gelince hep ağlar, Giden olunca kara bağlar Bizimle gelir yapılanlar Gidecekleri de bilmeyiz. Gerisi boş, ne mülk, ne de mal Bir çorap bize olur hamal Çoğumuz birer hantal çuval Neden boşmuşuz hiç bilmeyiz. Ne mutlu Gül koklayanlara Aşkı kurtçuğa duyanlara Alevlerden yanmayanlara Bir selamı bile bilmeyiz. Dualar hak edenle olsun Kavuşanlar rahmetin bulsun Yanaklarına Gül dokunsun Ne olduğun bile bilmeyiz. Yaratan’ın emriyle gelir, O’nun bir emriyle gideriz Vademizle birlikte yaşar, Hep vademizle bitmez miyiz? Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmez
Ayrılık acısı içimde bir köz Yakar kendisini, sönmeyi bilmez Labirentler gibi bırakıp bir iz Öyle bir gitti ki, dönmeyi bilmez. Onun için çarpan, yürek bıraktı Gelmeden gidenim, ölmeyi bilmez Hep onun yüzünden, şu garip halim Kalmadı ömrümde, başka melalim Yüreğimde bir aşk, yakarak zalim Öyle bir gitti ki, dönmeyi bilmez. Onun için çarpan, yürek bıraktı Gelmeden gidenim, ölmeyi bilmez Sesinden başka ses, duymaz sağırdım ******* yetmedi, gündüz bağırdım Haykırdım, ağladım, onu çağırdım Öyle bir gitti ki, dönmeyi bilmez. Onun için çarpan, yürek bıraktı Gelmeden gidenim, ölmeyi bilmez Gördüğüm tek oydu, gözbebeğimdi Gülüm, bülbülümdü, kelebeğimdi Aşkım ışığıydı, o meleğimdi Öyle bir gitti ki, dönmeyi bilmez. Onun için çarpan, yürek bıraktı Gelmeden gidenim, ölmeyi bilmez Ne su içer gönlüm, ne sevda çeker Yangına aşıktır, ne yapsın kader Bu nasıl gidiştir, gitmekten beter Öyle bir gitti ki, dönmeyi bilmez. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilmezsin
Ne söylesem sana, nasıl anlatsam O kadar dil döktüm, sevmek bilmezsin Sivri diken olup eline batsam Kızıp da yürekten sövmek bilmezsin. Desem ki güzelsin yok sana benzer Dereler çağlatır sendeki gözler İstese bilirim ne güller dizer Sevip de gönlünce övmek bilmezsin. Usulca kalkarsın öyle oturup Hayalinde olsun bir dünya kurup Aşk ile vuslatı bir bir yoğurup Gayrete gel desem evmek bilmezsin. Karşında durarak kızdırsam seni Arzuhalcilere yazdırsam seni Ruhuma imbikten sızdırsam seni Öfkeyle kükreyip dövmek bilmezsin. Garibim aşk ile gezer dururum Gönlümle uyumlu köşe bulurum Kapar gözlerimi senle olurum Başından bir türlü savmak bilmezsin. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilseydim
Bilseydim, Bilseydim bakmazdım güzelim gözlerine, Kendimi yakmazdım... Bir ömür diyerek, bir ömrü bekleyerek Umutlanmazdım. Bilseydim, Bilseydim baharı yasaklardım gönlüme, Bir an önce unut derdim... Ardından ağlamak yerine, Eskiden olduğu gibi boş boş gülerdim. Bilseydim, Bilseydim gidecek bir dalga olduğunu, Hiç sever miydim denizi? Takip eder miydim hiç Gönlümü çağıran ayak izlerini. Bilseydim, Bilseydim sonbahar gözlerime yerleşecek, Ardından yaprak olup dökülmezdim... Öylesine sever görünmüştün ki, Avuçlarıma ayazlar bırakacağını bilemezdim. Bilseydim, Bilseydim bir gün vedâlaşacağını, Elvedâyı yasaklardım... Sözlüklerden bulup vedalara Gözyaşlarımdan kurşunlar sıkardım. Bilseydim, Bilseydim seni bu kadar sever miydim, Beni sevdi der miydim hâlâ gittiğin yollara bakıp, Yarım yamalak bir ağızla Belki, belki gelir der miydim… Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Adam
Boynu bükük, Solmaya az kalmış bir çiçek, Son damlalarında gözyaşları Adımlar sonu saymakta: Bir adam, Bir köşede oturmuş, Yalnızlığına ağlamakta… ******* karanlık, Şimşekler gözyaşı dolu Çaresiz pişmanlıklar avuçlarında sımsıkı. Bakışlar gelecek birini aramakta, Adam, Bir köşede oturmuş Yalnızlığına ağlamakta.. Korku dağları aşmış! Ya gelmeden gitmek, Ya da gelir gelmez gitmek... Mutluluk doyasıya sarılıp saçlarını okşamakta Adam, Bir köşede oturmuş Yalnızlığına ağlamakta. Kader bu pişmanlıklar, Çaresizlikler değiştiremez yazgıyı. Gelenler gidecek de, Gidenler gelemez olmakta... Adam, Bir köşede oturmuş Yalnızlığına ağlamakta. Bir ayak sesi duyulur birden: Kömür gibi gözleri siyah, Güller açmış dudaklarında başka bir yalnızlık Adama sevgiyi uzatmakta... Adam, Bir köşede oturmuş Hâlâ yalnızlığına ağlamakta. Turgut Uzdu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|