![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düş ve Tesadüf
Düşlersin, aylarca, yıllarca beklersin, Kimi beklersin, Nedir beklediğin bilemezsin, Çıkagelir aniden, Bir minik serçe, Konuverir, Dev dediği yüreğe. Düşler dönüşmüştür gerçeğe, Kıyamazsın sevmeye bile. Beklemişsin yıllarca, Tesadüfler düşlerine karışmış, Aklınmı düşlerine, Düşlerinmi aklına ulaşmış Şaşarsın. Rüzgarların kızı olur gelir, Sahilde denizkızı oluverir, Şımarttığı yorgun yüreğini Delikanlıya dönüştürüverir. Ne önemi var, Nerede karşılaştığının Karanlık geceni aydınlatır Anlarsın gücünü mısraların. Düşlerin kurgulamıştır, Bir demet papatyayı, Düşten sıyrılır tesadüf, Sana bir gonca gül verir. Tarifsiz bir sevda oluşur, Sığmaz artık düşlere, Tesadüflere. Tarla kuşudur yüreği yanan, Ötede minik serçedir, Kanat çırpan. Kim kime daha yangın bilinmez, Düşlerde bile bir kadın, Böylesine sevilmez. Sevilemez. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşlerim
Düşlerimi yerleştiriyorum aklımın köşelerine Çağırıyorum her istediğimde yeniden Önce sımsıcak gülüşün geliyor önüme Sonra saçlarımı okşatıyorum parmaklarına Tedirgin bakan gözlerinden öpüyorum defalarca Konuşturuyorum sevdiğim sözcüklerinle Öpmelere doyamadığım dudaklarını Binlerce kez seni seviyorum dedirtiyorum. Düşlerimden aklıma tenin düşüveriyor Kokunu çekiyorum içime en derinlere Başlıyor ruhumda deli dolu gezinmeler Ellerini avuçlarıma alıp sımsıkı tutuyorum Çıkıyoruz evrende uçsuz bucaksız yolculuklara Mavilerde yıkanıp yeşillerde koşuyoruz Sabahlara güneşin merhabalarıyla uyanıyoruz. Bütün kapılar kapansın yüzümüze Şehrin bütün kahbelikleri, kalleşlikleri birlik olsun Ne çıkar sevdiceğim ne çıkar Düşlerimizdeki dünyamızı yıksalar yüz kere Defalarca kurarız birlikte yeniden el ele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda
Ufuk çizgisin de yüzüyorum Vücudum okyanuslar da Ne bir arkadaş,ne de bir eş Yapayalnızım,tepem de gökyüzü ve güneş. Tuz yüklü köpüklere soruyorum, Kimim,neyim,kimlerleyim, Hangi limanlara sığınıp,demirleyeyim. Ayaklarımı mercanlar kesiyor, Saçlarıma yosunlar dolaşıyor Tuzdan ciğerlerim yanıyor. Bir balık sağ gözümü yiyor, Bir başkası diğerini deniyor. Ufuk çizgisin de yüzüyorum Ahtapotlar kollarımı tutuyor, Bir kılıç balığı yüreğimi deliyor. Aciz,bitkin ve perişanım, Uzaklardan bir gemi geçiyor, Bağıramıyorum,çıkmıyor sesim. Son dedikleri bu olmalı Kesiliyor dermanım,nefesim Ufuk çizgisin de yüzüyorum Her saniye dibe gidiyorum, Elveda,sevdiklerim,sevemediklerim, Elveda gökyüzü, Elveda güneş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emanet
Bir valiz şiirle başladı, Benim hikaye, Yıllar eskitti kitaplarımı, Atıldı kömürlüklere, Bir gün, Bir poşetle, Sana gelsem, Eksilmiş, Eskimiş şiir kitaplarımla, Kabul edermisin, Hoş geldin şair, Dermisin.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() En İyisi
Fırtınalı hayatların köşe taşları Keserde keser habire ayaklarımı Kavuşmaz kollarım, kavuşturamam Yürüsem yürüyemem Koşmaksa ne mümkün İsterim koşamam yeşilime Ömrümü törpüler ha babam törpüler Geçmişin acıları vede anıları Unutamam canavar bakışlı suratları İtin tekiyim derdim kendime İtin lafımı olurmuş Çok geç anladım Etrafımı itoğlu itler sarmış. İnsanın içi cevherdir oysa Yaradanın koyduğu maya böyle Söküp atmış birileri İçimizdeki fıtratı cevheri Pislik basmış Kirletmiş kalpleri Çekil, dokunma, elleme Bağışlanmazsın sende Kaltaklarla durdu zaman Pezevenkler revaçta Has kişinin kaçı kaç para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskici
Eskiler alırım, Eskiciyim ben, Sevdalar alırım, Son kullanımı biten, Sevgiyle doldururum hemen. Kırık kalpleri yapıştırırım, Sevda bahçesinde yarıştırırım Yaralı gönülleri yamarım, Sahibine geri satarım. Eskiler alırım, Eskiciyim ben. Hüzünlü suratlar alırım, Gülmeyi öğretirim unutmuş dudaklara. İhanetler, kalleşlikler alırım, Dostluklar, kardeşlikler dağıtırım, Kara kafalar alırım, Aydınlanmış kafalar satarım. Eskiler alırım, Eskiciyim ben, İki şeyi yapamam, Can alamam, Adam satamam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Hayat
Ey hayat, Halatı çözdüm, demir aldım, Umman da bir yelkenliyim Umutlarımı yelken direğine astım. Eserse rüzgarlar eğer gönlümce, Bütün limanları terkedeceğim. Ey hayat denen sürünceme, Çek, çek ellerini, ellerimden Gündüzüm karıştı geceme. Bunca yılın acımasız esaretini, Bir pula satacağım, Gündüzleri güneşe, *******i mehtaba bakacağım, Bir de türkü tutturup, sırt üstü yatacağım. Ey hayat, yol ver, yol ver bana, Kalırsam hüznümle başbaşa, İnan göz yaşlarım da boğulacağım. Ben bir yelkenliyim, dümensiz, Yol ver, yol ver, hayat, Gönlümün istediği yer de olacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eylül
Eylül başlıyor sevdiceğim Güller boyun bükecek Menekşeler solacak Güneş daha solgun Güz başlayacak İhtiyar bedenler daha yorgun. Eylül başlıyor sevdiceğim Tarama bu gün saçlarını Yağmurlar yıkayacak Rüzgarlar savuracak. Sevdam da ilk Mevsim de ise son Bahar. Biliyorum Haberin bile yok sevildiğinden Farkı yok ayların Senin için eylülden. Olsun Sevmek sevişmek gibi değil Alışığım Temassız hüzünlere Razıyım dokunamasam da Eylül başladığın da Sevişirim gözlerimle Yeter ki Eylül eylül bak bana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eylül Düşleri
Eylül düşlerine dalacağım Üzerimi örtsün çınar yaprakları Yeşilin kızılımsı sarısı Kucaklasın sarsın her yanımı Ellemeyin beni dostlar Eylül düşlerine dalacağım. Sevdiğime haber vermeyin Bilmedi ki hiç sevildiğini Üç beş kişi görür nasılsa beni Öldüğümü sanarlarsa hani Biriniz desin ki Ellemeyin eylül düşleri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eylül Güneşi
Unutmakmı unutulmakmı acıtır? Yükünü almış bir şilep gibiyim Merak etme Açık denizlere açılır Bütün eski anılarımı boşaltırım. Senden önce Yer çok derdim kalbimde Çok büyük bir sevgi kucaklayınca Başka yer olmadığını anladım. Meğer nasılda aldanmışım Bir vapur düdüğüne, bir martı çığlığına Nede çabuk kanmışım. Hayal ve rüyalarla yüklediğim dünyamda sensiz sevdaları gerçek sanmışım. Okuyunca bu dizelerimi Vefasızlıkla suçlama beni İnan Senden öncesi Yaşamın kapkara bir güncesi. Öyle bir geliş geldinki Kötü anılarımı temizledin Mevsimlerimi tazeledin. Seni Ağustos güneşinde sevmiştim Sevgilim Şimdi eylül Benim eylül güneşim. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|