![]() |
![]() |
#71 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Garip Aşık
Sabah güneşi doğdu ağarmış saçlarıma, Ben karlı dağ olmuşum, dön gel yamaçlarıma, Uzak durup hor bakma, solgun bakışlarıma, Yürek yaralı iken, kalırmı gözde ışık. Sen benim güneşim sin, kalbimde hiç batmayan, Karanlık *******de mehtabı aratmayan, Öyle tanıdım seni, aşka hile katmayan, Gönlümün kapısından geçit vermeyen eşik. Sen olmadığın zaman, yaşla dolar gözlerim, Belki gelirsin diye, yollarını gözlerim, Hasretinden kanıyor, yaramda ki gözlerim, Her saniyem yıl gibi, ondan aklım karışık. Bugün de göremedim, gönlüme ateş düştü, Bir görünüp kayboldun, sanki gördüğüm düş tü, Ne yapsam çaresizim, kalbim yerinden uçtu, Gelmesen de yüreğim hayalinle barışık. Gönlümdeki fırtına, deli bora gibidir, Dermanı bulunmayan, derin yara gibidir, Bunca gün ayrılığın, 'söyle' zamanımıdır, Sen gönlümün sultanı, ben böyle garıp aşık. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gazele Döndüm
GAZELE DÖNDÜM Gönlümde açmadı güller, laleler, Yıkıldı, yaptığım kumdan kaleler, Birer birer sönüyor meşaleler. Banane, açmayan gülden, laleden, Günler gelir geçer, ne gelir elden. Aşkı yaşadılar, Kerem le Aslı, Çağımızda artık kalmadı nesli, Böyle kapanırmış, sevdanın faslı. Günler gelir geçer, ne gelir elden, Kaderimi, kara yazmış ezelden. Gide gide, tükendi bütün yollar, Geri dönmez artık, o giden yıllar, Sallanmaz mendiller, sallanmaz eller. Kaderimi kara yazmış ezelden, Gönlümün farkı yok, döken gazelden. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece Yarısı
GECE YARISI Bana dünyaları bağışlamaz mı, Ansızın gelişin, gece yarısı. Üstüme muhabbet nuru yağmaz mı, Karşımda duruşun, gece yarısı. Gönlüm özleminle yanıp dururken, Karanlıkta hayalını görürken, Gece saat yirmidördü vururken, Gözlerinle gülmen, gece yarısı, Deste - deste güller açmış yanaklar, Alev - alev yanar, sönmüş dudaklar, Dilerim boş kalmaz açık kucaklar, Sevginle doldurur, gece yarısı. Seni bekliyorum, elimde kandil, Gelince kurudu ıslanan mendil, Dünyalara değer o bakış, o dil, Ufkuma ay doğdu, gece yarısı, Kabul m'oldu dersin, garip duası, Doldurdun ruhuma bayram havasıi Olmaz benim için senden sonrası, Hep bekleyeceğim, gece yarısı. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gecenın Tam ortasında
GECENİN TAM ORTASINDA Sana kurdum saatleri, seninle geçiyor zaman, Aşkın gönlümde yanıyor alev alev, duman duman, Zamanı durduracağım yanıma geldiğin zaman, Gecenin tam ortasında seninle güneş doğacak, Karlı dağ gibi başıma, gelince sevgi yağacak. Sensiz geçen seneleri, yaşanmamış sayıyorum, Gece düşlerime girsen, uyanınca arıyorum, Bir gün haber alamazsam, uçan kuştan soruyorum, Gecenin tam ortasında, seninle güneş doğacak, Karlı dağ gibi başıma, gelince sevgi yağacak. Sitem etmiyorum sana, sitemi hak etmiyorsun, İşlerinin peşindesin, terk edip de gitmiyorsun, Alev alev bakışın var, güneşi aratmıyorsun, Gecenin tam ortasında, seninle güneş doğacak, Karlı dağ gibi başıma, gelince sevgi yağacak. Gideceğim tüm yolları, sana doğru çizdi felek, Bir zaman çok acı çektim, dönen çarkta ezdi felek, Dilerim ki beni sana, seni bana yazdı felek, Gecenin tam ortasında, seninle güneş doğacak, Karlı dağ gibi başıma, gelince sevgi yağacak. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçilmez
GEÇMEZ Kuruldu diyorlar gönül pazarı, Ne ile alayim, paha biçilmez. Sevenlerim hazırlar da mezarı, Hayattan geçilir, yardan geçilmez. Bir garip ağlasa köşe başında, Ben düşerim, her damla göz yaşında, Her mevsim baharın uyanışında, Başımda boradan, kardan geçilmez. Doğarsın ufkumun güneşi gibi, Yakarsın, cehennem ateşi gibi, Düşsen avucuma, göz yaşı gibi, Aşkın ile yanan nardan geçilmez. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geçiyor
GEÇİYOR Artık sitem etmek istemiyorum, Hayatım sitemle, nazla geçiyor. Yanıp kül olmuşum, tükeniyorum, Çoğunu yitirdik, azla geçiyor. Yürek ormanında yıkıldı çınar, Derindir yarası durmadan kanar, Kanlı akar, gözlerimdeki pınar, Irmaklar kurudu, yazla geçiyor. Bukadar eziyet yazıktır cana, Hiç şansım olmadı sevdadan yana, Söyle, yaptıkların reva mi bana? Ömrüm teli kırık sazla geçiyor. Kapalıdır bana hayat yolları, Boş yere uzatma çürük dalları, Yad ederek, boşa geçen yılları, Sevdam dile düştü, sözle geçiyor. İşlerin bir zaman bitmiyor ama, Attın yüreğimi kedere, gama, Dün tükendi, yarınları arama, Ömür denilen şey, hızla geçiyor. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelmedin
GELMEDİN Gönlümün sultanı, başımın tacı, Gelmedin,dün akşam seni bekledim., Güneş gözlüm, dertlerimin ilacı, Gelmedin, dün akşam seni bekledim. Sayfa - sayfa okuduğum ferman sın, Gönül sarayımda tüten duman sın, Gel de deli gönlüm mueadın alsın, Gelmedin, dün akşam seni bekledim. Hiç durmadan karıştırdım albümü, Bilemezsin, kaç sefer öptüğümü, Tek başıma çözemedim düğümü, Gelmedin, dün akşam seni bekledim. Keskin bakışına gözüm takıldı, Damarımda akan kanlar çekildi, Düymadın sesimi, dünyam yıkıldı, Gelmedin, dün akşam seni bekledim. Kalmadı, yıkıldı bütün hevesim, Ağlasam nafile, çikmiyor sesim, Hasretinden tıkanıyor nefesim, Gelmedin, dün akşam seni bekledim. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemileri Sen Batırdın
GEMİLERİ SEN BATIRDIN Sana dünyaları vermez mi idim, Aşkı başlamadan bitirmeseydin. Baharı önüne sermez mi idim, Gönlüme hazanı getirmeseydin. Ayrılır mı sandın, deniz le mehtap, Deli yüreğim de dönüyor gidap, Bırakıp da böyle gönlümü bi-tap, Benliğimi alıp götürmeseydin. Sen gittin, denizde martılar sessiz, Yükledim gemiyi, yol almaz sensiz, Gelmedi, yüreğim kaldı dümensiz, Kaptanlık köşküne oturmasaydın. Sensiz gönlüm, yaralı bir kuş gibi, Kırk yılda bir görüyorum, düş gibi, Gelip de oturdun kalbe taş gibi, Barı zındanlarda yatırmasaydın. Razıyım, ayda bir görsem yüzünü, Tez unuttun, tutamadın sözünü, Beklemeden, Okyanus'un yazını, Bari gemileri batırmasaydın. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gidiyorum
GİDİYORUM Gidiyorum bu ellerden, Elveda. Gel desen de artık dönemem geri. Gidiyorum kederimle başbaşa, Gidiyorum bu diyardan, Bessiz gönlünce yaşa. Belki hatıralarımı anmak istemezsin, Sana bırakacak değilim, Gidiyorum. Belki de, dönülmeyen yere, Gel desem de gelmek istemezsin, Demeyeceğim. Ben yalnız gidiyorum, Alnım açık, başım dik. Kimse görmez, boğazımda hıçkırık. Geri dönüp bakamıyorum, Kırgınım sana, Gönlüm kırık. Gidiyorum.... Gidiyoorum, elveda, Gidip dönememek var, dönüp görememek, Hakkını halal et, verdiysen emek, Bundan sonra geriye dönecek değilim, Gidiyorum sevgilim. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittn
G İ T T İ N Gittin, dünyanın bütün ışıklarını söndürdün, Mehtabı, güneşi, yıldızları bile soldurdun. Gittin Huda'ya, bizleri öksüz bırakıp burda, Zaten gitmeye hazır gibiydin sen bu uğurda. Gölümüzün bahçesinde, bir çinardın, yıkıldın, Ümitlerim tuz_buz oldu, bir meçhule döküldün. Sana ermek ne zor şimdi, gözyaşımın mimari, Kader aldı elimizden, yıkamadım duvarı. Sevgi tohumu ekerek, nurunla akıp gittin, Seni seven yürekleri, narınla yakıp gittin. Gözlerinle vedalaştın gel, gel dedikçe Huda, Aks'in görünür bizlere, akan her damla suda. Damla_damla eriyerek, ahret yoluna aktın, Ulu bir çinar gibiydin, hani solmayacaktın. Sevdi seni kadir Mevlam, aldı kendi katına, Yumdun ela gözlerini, koşup gittin bahtına. Ruhun şad olsun ustadım, mekanin cennet olsun, Rahat uyu, acı çekme, ruhun huzurla dolsun. Emine Sönmez |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|