![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Teyel
Artık eski bir yere gidemez oldunuz mu Hele hiç yenisine Akşamdan kalma sabah, yazdan kalma günler De geçer kış. Tek yön çıkmaz gömlek İkinci/siz sizde Belki var bir iki yolunuzu gözler Onları arasanız – - (Bulsan ne olacak?) Bir kişiyle bile konuşulamaz şeylerle Doluyken bardak Saplandığın derinden çıkma söz! (Çıksan ne olacak?) Yıllar ki katlanmaya katkı Geçtiği kadar var daha bir derviş Gülümseme yükümlü (Bıksan ne olacak?) Bir şey ancak sonradan yararsa yarar işe Bir makina, sesleri çapaklı Çekilen bir teyel Olur gider daha olmadı. Kaynak: Zebra, 1971 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tozpembe
Yıllar yılı yanımızda Kavruldun yağımızla. Hiç bu böyle kalır mı, Biraz geç de olsa Göreceksin hayatın sana da güldüğünü, Sabret yoksa. Nasıl mı? Topraklarda tohumlar vardır Karlar altında kış boyu, Kış geçer, bir bahar günü Çiçek açar tozpembe, Tıpkı öyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yalan Ses
Ben seni duvarların arkasına sakladım, Karşıdan düz taş. Varsın hepsi yanılsın, sevincime son yok: Bahçem yalnız benimsin. Bilerek değişik anlattım, seni duvar sandılar Değilsin. Gözler üstünkörü gördü: Bahçem yalnız benimsin. Ben buralardan giderken Sen de benimle gelirsin. Bizimle biter hikâye, geride kalan yalan ses: Bahçem yalnız benimsin. Kaynak: Eski Toprak, 1954 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarı Gece
Boğaziçinin ufak bir iskelesinde Dolaştığım ******* oldu Yorgun, uykulu bir kızdı bu Son vapur yolcuları içinde. Araya başka denizler girdi Başka denizler attı beni başka uzaklara O tarihten tam beş sene sonra Gene oradayım şimdi. Söylesem inanmazlar, söylemiyorum Her gece gene o kız çıkmakta son vapurdan Tıpkı eskisi gibi karanlıklarda kaybolan Bu gölgeye hayaldeyim siz olun da Gözümle görüyorum, hayal diyemiyorum. Sular bir şıpırdadı kıyı boyunda İşte gene son vapur, çekti gitti önümden Arkamdan bir kız geçti Adımlarının sesinden tanıdım: Uykulu, Yorgun da. Geçen bu genç kıza desem ki: Bir haber ver hayatından, verir mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yay
Derinden sesler geliyor Durduramaz beni aşkın Bekle geçinceye kadar Yayı daha germe Kıracaksın. Karanlıkta kımıldayan düşünceyi Göremez sendeki göz Örtülere büründüğüm şu anda Düşmüş senden kumaşlar Çıplaksın. Eser serin bir rüzgâr Sen çok sıcaksın Koptu senden ellerim, köprü yıkıldı Seni benim tarafa nasıl alabilirim Uzaksın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yedikule
Küçük kent kapıları, sur dibi dükkânlar Her zaman olmalıdır. Yolları nasılsa oralara düşenler Eskilerin durduğu bir zaman olmalıdır. Üstübeç, örümcek, ispit, poyra Yaş toprak, duvarlar Kühercile –- tekerlek İlkel ocaklarda dövülür olmalıdır. Bahçemsi geride bir lağar beygir Sıska bir köpek, sırtı az kambur Aralık kapıdan yalpalı alevde Bir usta, bir çırak görülür olmalıdır. Az ilerde basık, dar Sur kapısından geniş Sularında akşam bir gün Bostanlara yürür olmalıdır. Kaynak: Kareler Aklar, 1975 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlar
Seni karanlıkta yatırıyorlar. Korkuyorsun geceden: Bakıp bakıp pencereden, Yatağına sokuluyorsun. Ben hep eski yerimdeyim, biliyorsun. Hava açık olduğu zamanlar Beni seyrediyor, seviniyorsun. Ne olurdu, ben de, Sana göründüğüm şekilde Odana gelseydim. Ateşböcekleri gibi, Küçücük avucunda Yanıp yanıp sönseydim. Seneler geçip gider, büyürsün. Bir gün olur, hepsi biter: Endişeler, o çocuk üzüntün Hepsi biter. Aydınlanır seninçin *******, güneş gibi görünürsün. Biraz sabır, küçük çocuk, biraz sabır. Ama Allah'ın koyduğu yerde, Yıldızlar daima yalnızdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yıldızlarda Uyku
Şehre çöken karanlık Sokakta bir adam gördü. Kattı adamı önüne Evine götürdü. Adam dinlendi biraz, Sofraya oturdu. Yemeklerini yediler, Annesi çocuğu yatırdı. Şehre çöken karanlık Her gece başucunda Yalnız korkan çocuğa Masallar anlatırdı. O gece garip bir şey oldu: Karanlık uzandı göğe, Gökten bir yıldız aldı, Odaya getirdi. Boşlukta dönen yıldız Işık ışık bölündü. Renkli maytaplar gibi Çocuğun üstüne döküldü. Çocuk hemen uyudu Uykusunda güldü. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yine
Çoktan bitmiş konuşacaklarımız, Tekrar tekrar konuşalım. Akşamdır alkol, aslında kanıksamışız Gel yine sevişelim. Boş Ver bir dolu Düşlerde derviş. Kırmızı beyaz güller Mezarda bitermiş. Düşündüler çok mu az, Gel biz de düşünelim. Her geceye giden parfüm sevişmek, Gel yine sürünelim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zor Geçit
Sen, şu evvelce de yazdım: Siyah gömleğinde ince... Olmuyor ki ha deyince Hayat bütün bütün zalim. Devran döner. Âdem-Havva üstüne, Dünya evlilikle baki. Ama hayat dedikleri Güçleşmekte günden güne. Seni, beni üzen dertte Çarpar bir milletin kalbi, Halkın çoğu bizim gibi Bunun lafını etmekte. Geçer, hepsi geçer elbet; Daralmış gönüller ferahlar. Gelir o eski sabahlar, Memleket eski memleket. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Behcet Hastaligi | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-13-2008 02:30 AM |
Behcet Hastalıgı | GeCeLeR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-07-2006 01:32 AM |
Behcet Hastalıgı | Stinq | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-13-2006 10:40 PM |