![]() |
![]() |
#81 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Döngü
Şizofren bakışların karanlık sanrılarında gün Ardımda gölgesiz yalnızlık Rüzgâr, esmer bir şafağa esiyor... Ellerim yalnızlığın yalın avuçları Kimse duymaz sesimi Kırgınlığımı avutmaz yel Gözler, can olur kâbuslarıma Pişkin acılar savrukluğunda... Hayat, bir kısır döngü Çemberinde ölümün... İsteksizce çırpınıyor kökleri göğün Yatay bir acı saplıyor yangın gülüşlere Ki, hep sevmekti yaşamın tadı Anlamı hep sevilmek... Ecel, kör bir çıkmaz Sarmalında sevdânın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Durup Dururken
Şimdi sana durup dururken bir şiir yazsam Durup dururken yaşlanmaktan bahsetsem Gözlerinin içindeki kıvılcımlardan dem vursam Ölmekten Veya nefes alıp vermekten Yaşamaktan Var olmaktan Yok olmaktan... Sana baksam benim bakışımla Senin bakışınla beni sorsam Sorgulasam... Bu saatten, Bu dakikadan, Bu andan alıp seni Milyonlarca yıl geriye götürsem Ya da bir saniye sonrasına Her saniyede Bir saniye sonrasına... Açsam kanatlarını gökyüzünün maviliğine Uzaklaştırsam bu diyardan Bütün diyarlardan Hangi diyar kalmışsa varmadığımız O diyardan da... Bir ses olsam Yankısı Everest'in zirvesinde özgürce uçuşan Gitsem gidebildiğim kadar durmadan Ve dursam Sabitlesem kendimi Bir eylemsizlik olsam her türlü zorbalığına Zalim metropollerin... Sana özensem de özenmesem de Sen olabilsem Senden alsam seni Sana kavuştursam Sen yine anlamazsın ya beni Yırtıp atsam bu şiiri de resmin gibi Bir elim boş, Bir elimde kalem Yine sen geldin durup dururken Yine Sen... |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş
Yüreğinin avucunu sar gözlerinle Gözlerinin sesini dinle Sesinin kanatlarına dokun Duy bunların hepsini Bir hiç yarat umarsız Soluksuz bir kuşkuya tutun Yağmurun dudaklarını kokla Gör bunların hepsini İlk son, son başlangıç olsun Eksilt devinimini hatıraların Bulutların külünü söndür Çiz bunların hepsini Denizler düşün martılara küskün Ve bir gökyüzü sun çiçeklere Düşlerimden bir sır çal Yak bunların hepsini |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Bitti
Sarma başıma deli sevdanı Ağlayamam ıssız *******de Yollar bende kalsın Acılar bende Dert bende Yeter ki bitmesin böyle Birdenbire... Hani bir düş kurarsın da Ansızın irkilirsin ya Ürperirsin ansızın Hani gökyüzüne bakarsın da Kalırsın ya öyle Umarsızcasına... Hiçbir şey olduğunu düşünürsün belki Belki yaşamak istersin doludizgin Yaşamak da öylesine... Hani bakardık ya çobanyıldızına Bilir miydik o zamanların En güzel günlerimiz olduğunu Ya düşünür müydük hiç Şimdi birbirimizden böyle Yavaş yavaş kopacağımızı Anlamsızcasına... Ya biz miydik beraber sokakları arşınlayan Türküler söyleyerek el ele Bilemezsin ya ne kadar özledim gözlerini Sadece gözlerini Alev alev yanan İçinde beni yakan Ya bilir misin ki nasıl sevmiştim seni Belki senin gibi... Şimdi Bu ıssız adanın dağları gibi bulutlara yükselsem Yine seni Hep seni düşünsem Bu sevdanın sırlarını seninle paylaşsam da Yine yalnızım... Sen olsan da Olmasan da... Yine sensizim... Yok ki o sevda gözlerin Bana baksan da Bakmasan da... Ve düş bitti Kıbrıs'tayım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Yordamı
Akşam üzgün düşüyor ezgin bakışların durgunluğuna Avuçlarıma sitemsiz dökülüyor yağmurun son zerresi Suskunluk iklimdendir diyor yüreğim Ürküyor ürpertisinden... Kimsesiz sokaklar bu mevsim de Şiirlerden yine kırgın dizeler saçılıyor Üşüyen kuşlar bakışında yorgunluğun seyri Dingin denizleri özlüyor kavuşmalara yasak şarkılar... Dizelerde kendini yeniliyor sarhoşluk Her küskün sevide şaklıyor aşk kırbacı Kucaklıyor yarını dişleri dökülmüş sefalet Yar kıyısından yuvarlanırken zaman Akıyor sessiz ırmaklara... Umuda salınan güvercinler uçurun diyorum Kan kokusunu silen gülümseyişler... Alınlara düşen benek olur şafakta söylenen türkü Yiğitliğe sürülen leke her serzeniş Her yok oluş yeniden bulmak varlığı Her doğuşta ölmek dünyalarca... Evvelsiz dokunuşlar dokuyor asfalt çamuru kaldırımlar Yenik sızıları saklıyor gök, ceplerinde Sırdaşı karanlık hasretin Özlemek; yitik bir boşluk bellekte İsyana durmuş gece Soyunarak kibrinden... Yalancı bir ıslıkla kovalıyorum iblisi... Barış türküleri lif lif kurşun tınısında Saçma bir giz sanrısıyla titreşiyor bulut Şehvet sığınıyor uçarı heyecanlara Kalburda yıldızlar Arınarak süsünden... Girift acılar yoldaşı kar tanesi Çırılçıplak gözleri giydiriyor hayrına Sakıngan titreyişlere tutsak çırpınış Yangında aykırı yalnızlıklar senfonisi Sus Pus... Kan karaltısı yitim ardı bekleyişler... Dünlere erteli gün dönümü günce Gülümseyen bebek ecel şaşkını Düşemiyor ıslağına toprağın cehalet Kuyularda bileniyor kör bıçaklar Mırıldandığım dualar gammazlıyor sevdamı Usanç taşıyor us Kırık... Dökük... Yetsin artık diyorum ellerimdeki günah Yetsin yalancı falcılara adanmış ömrüm El dediğim düş yordamı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşbaz Sesleniş
Gökyüzü durgun başlıyor güne Gün geceye küskün dönüyor Ağırlığınca kasvet yüklü toprak Şımarık çocuk haylazlığında acı... Sinsi bir karanlık sözlere yapışan Gözden uzak yalnızlıklar türküsü dilimde Kısır döngüsünde zamanın çoğul serencamı Anlar birbirini kovalıyor huzursuzca... Ecel vuslatında bekleyiş yılgınlığı Aksinde yitik kıyılar gölgesi Paramparça suskunluklar saplanır uğruma Ay, kor elbisesi içinde mâtemin... Eksilen sızılar kanıyor avcumda Baharı kucaklayan gülüşlere inat Yarım şiirlere kırılan dizeler ara satırlarda Tanımsız kederler buğusunda düşbaz seslenişim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşer Yağmur
Düşer yağmur Gürletmeden gökleri, sessiz... Dağ düşümü kalır şimdi yüreğime Gözlerime sel akışı... Cemredir vakitsiz toprağa sarılan Suskun bir yazgıdır kırağı Umudunu günle bileyen... Bir koridor açılır önümde; karanlık Uzak gülüşlere salınır selâm Kilitlenir tüm kapılar sevilere Yosun tutar ecelin parmakları boğazımda Islanan acılar dinlenir artık Uslanır kanla yoğrulan kin... Düşer yağmur Gürletmeden gökleri, sessiz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşmek
Avuçlamak toprağı Sevgilinin göz yaşlarını avuçlarcasına Direncine katık etmek sevdayı, umudu, aşkı Yaşamak, gözlerin buğusunda sevmek Sevmek, bir adım ilerde gökyüzünden... Uğultusu yankılanırken kulaklarımda gidişin Yalan sevilere tutsak akış İçimde yanmış bir ceset tüter Islıklara mahpus sövgüler Kirletilen aşkları anar şarkılar Düşmek, kan revan içinde Yeni bir ihtilâli çağırdığında bakışlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşsel Bir Kurmaca
Kuru bir yağmur yağıyor Duru bir yalımın çemberine Beceriksiz bir intihar şaşkınlığında... Ben beni benden alıp Bensiz diyarlara giderken Her yağmur yeni bir hüzün salıyor Hüzünler sel oluyor Selde boğulup gidiyorum umarsızca Yine yaşıyorum Umutsuzca... Aynı haz gecede Yüreğimde aynı sen Gözlerinde kim bilir belki aynı ben Belki susarak Belki çığlıklarla haykırarak Belki de güneşin yanılgılarına yaslanarak Sır olmuş gün ortasında Gecede Alacakaranlıkta... Aşkta denek olmak kolay Ya ihanette kobay olmak? ! Hayat yine gerçek Yine kapkara Yine soğuk Hayaller yine boğuk boğuk Yitirilmiş anılarsa bölük pörçük Kopuk kopuk... Ben bir âşık Sen uğruna yaşanası sevgili... Bir geceyarısı Her geceyarısı Her gündönümü Ellerinde sönüyordu karanlık Düşüyordu yarınların gölgesi Gölgesine gözlerinin... El olur yarim Dün olur yarın Düş olur sevdam Zavallı bir düş! .. Hep seni yazdım dizelerime Hep sana yazdım dizelerimi Yazdım adını yüreğimle Yüreğini ellerimle İsterik bir ecel nöbetinde... Süzüle süzüle geldim acılardan Sıyrıldım gecenin kollarından Çok verdim Bedelsiz verdim Güldürdüm gülmedim Ağladım ağlatmadım Filizlendim açamadım... Denizde serap sezilmez Ölene küfür edilmez ki Sırlarım sende kalır Senli düşlerim bilinmez Ölenle sevişilmez ki! Dağlarımda kurur buzullar Yalanların alev alır yanar Unutma! Kendi düşen de ağlar Kanayan yaralarından Çürümüş bir yaşam akar! .. Korku olur şimdi sevmenin adı Kılı kırk yarar avuntularım Hırsım, Bir bardak demli çayın buğusunda Bir nefes sigaranın dumanında Anlık umutlarım Hazlar durağan şimdi Melekler zebani kılığında... En sezgili yürek Duyarsız sözdizimlerine tutunuyor Yetmiyor aşmaya Acılı ezgilerin barikatlarını Kaldıramıyorum ne yapsam Çizilmiş gözbebeklerine Anlak hudutlarım... Saydamlaşmış gülüşler Öyle silik Öyle tutarsız Asılı kalmış dudaklarında... Gözyaşların saklı yapış yapış... Kirli bir kan lekesi kurumuş duvarlarda Saklanıyor yağmura İzlerinden utanırcasına... Zaptedilmez haddini aşmış hevesler Gece örtemez artık Bedelsiz ihanetlerin gölgeli sarmaşıklarını Habis bir ur yapışır sevdama İçten içe kemirir Yavaş yavaş yok eder kendini... Sevdan içimde kayıtlı bir kayıp Varlığın bir hiç Hiçliğin tüten bir tutam duman İsli bir leke Ellerinin izi ellerimdeki... Sarmal bir bulut kümesi etrafında Çepeçevre kuşatır ufkunu Bulanık hâleleri öpüşlerimin saçlarını Dudaklarımda çilek kokan ağzının tadı Rafa kaldırılır tensel titreşimlerimiz Gökçe bir aşkın yerçekiminde Unutulur... İşte bu en serin En sert dert Derdine sahip çık Sorulur! .. Düşsel bir kurmaca olur hayat Kendi ellerimizle yarattığımız Riyakâr bir tebessüm Doğrulayamaz gerekçesiz yalanları Bağışlatamaz günahlarını... An olur bir asırda sakladığın Saklandığın bir an içinde Sevda köprülerini sabırsızca yıktığın... Arınamaz en duru ırmakta Korkuya batmış sonsuz emellerin Kirli ve sorumsuz Çamura bulanmış bedenin... Düşsel bir kurmaca olur hayat Kendi ellerimizle yeniden yıktığımız... |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ecel Geçiyor
Açlığa uzanan yüzlere tafra Nerede İbrahim, nerede sofra Kinlere bilenen dostluklar safra Kudurmuş köpekler salya saçıyor İnsan kisvesinde binlerce yalak Dökülen kanlara doymuyor sunak Diş artığı kene sevdalarda bak! Candan cana sanki yollar açıyor Her soluk alışta yeni bir bölüm Her kırılan gönül ayrı bir zulüm Ne yandan gelirse gelsin bu ölüm İçimde kırılan düşler kaçıyor Sözlerim sustukça çağlıyor hayret Beni benden soran çakal bin suret Gel yüreğim vazgeç, boşuna gayret Kan sızan topraktan ecel geçiyor |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|