www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-27-2007, 12:41 PM   #1
GhencThurk
Forum Kalfası
 
GhencThurk Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57
Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3346
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi : GhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Bezelye İçli Köfte

Malzemeler






2 Su bardağı ince bulgur
500 gr yağsız kıyma
4 Yumurta
1 Çay bardağı un
1 Çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
İç Malzeme İçin:
1 Su bardağı iç bezelye
3 Kuru soğan
3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 Çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı
  • Soğanları kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurum.
  • Kıymayı ve fıstığı ilave edin.
  • Kıyma suyunu çekince ocaktan alın.
  • Bezelyeyi haşlayıp süzün.
  • Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın.
  • Bezelye ve üzümü kıymaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Bulguru büyükçe bir kaba alın.
  • Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su döküp, kabarmaya bırakın.
  • Kabaran bulgura salça ve kıymayı ilave edip karıştırın.
  • Bir yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğurun.
  • Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Ortasını baş parmağınızla çukurlaştırın.
  • Soğumuş olan iç malzemesinden bir kaşık alıp açtığınız hamurun içini doldurun.
  • Köfteyi kapatarak elinizde yuvarlayın.
  • Büyükçe bir tencerede bolca su kaynatın.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin.
  • Köfteleri kaynar suya atıp 3-4 dakika haşlayın.
  • Kevgirle çıkarıp süzdükten sonra, herbirini çırpılmış 3 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.
Bezelye İçli Köfte yemek tarifleri
GhencThurk çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:07 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.