www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-27-2007, 12:42 PM   #1
GhencThurk
Forum Kalfası
 
GhencThurk Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57
Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3344
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi : GhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Bonfile Kebabı

Malzemeler


4 Adet bonfile
Yarım su bardağı sıvıyağ
Terbiyesi için :
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Kahve fincanı yoğurt
Karabiber
Sos için :
1 Kahve fincanı portakal suyu
3 Çorba kaşığı domates püresi
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 Çay kaşığı kişniş
Tuz, karabiber
Pilav için :


Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
  • Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
  • Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
  • Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
  • Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
  • Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
  • Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
  • Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
  • Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
  • Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
  • Tuz ve karabiber serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
  • Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
  • Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
  • Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
  • Pilav ile birlikte servis yapın.
Bonfile Kebabı yemek tarifleri

1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı susam
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı su
Tuz
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat
GhencThurk çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:50 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.