![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57908
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ateş Çiçeği-10
Aylar yıllara devrildi Kar' Üseyin'in koynuna Bir kez gönüllü girmedi Gözünün çiçeğine bakmadı yüreğiyle Bir kez sıdk ile gülmedi... Gebe kaldı- sevinmedi Sancılandı bağırmadı Bebesinin adını Belkız koydular Canının yongası saydı Ciğerinin bir parçası Bir onu severken güldü gönülden Sırrını bir ona açtı Günleri- ayları savurdu zaman bitmez bir kırımın devranlarında Uzaklara gidenlerden kara muştular geldi Ağaç ayaklı gaziler Çökük yüzlerinde yitirilmiş zaferlerin küslüğü Tam gidip- yarım geldiler ağıt acısı bakışlar Açlığa- kıtlığa sığındılar Ayakları yalın / sırtları üryan Çocuklar ve yaşlılar Ekmek atlı- insan yaya Un uçar- kepek kaçar... Anlatırlar ki: Ayağına varmış koskoca Aptil Ağa Altına döşek serip Eline kahve vermişler Almış karşısına Kar' Üseyin'i Memleketin ahvalini bir bir anlatıp Sonunda söylemiş ki: Bak oğlum sonu yok bu şakiliğin Milli Kuvvetlere gel sen de katıl Osmanlı- mosmanlı kalmadı Memleket iki başlı Arada kaynar sicilin Gel teslim ol/ tam vaktidir Vazife seni bekliyor Vatan ki anadır elinden ekmek yeyip- suyun içtiğin İnsan anasını gavura teslim etmez Gel teslim ol Kar' Üseyin Bu devran böylece gitmez Koyunun kaval dinlediği gibi dinledi Kar' Üseyin Bir şey demedi. Bak oğlum Kar' Üseyin bende sana söylemesi Dök- düşün- yolunu seç Gelmezsem belalar gelir başına Gayrı bu işlerden vaz geç Sonra da bindi atına Düştü Aziziye yoluna Üğü Kayasına doğru saklı bir öfkeyle baktı giderken Atını hırsla sürdü Üseyin o düşman bakışı gördü... Uzakta / tül gibi / belli belirsiz Daha ışımadan Emir Dağı Uykulara iniverdi kurşun sağnağı Kör Durmuş borusuna davrandı Çeteler can havliyle toparlandı Çatışma kızıştı sabah ezanı Karacalar Köyü baskın var sandı Belce Tepesinin omuzbaşında Hesapsız mermi yandı Eşkiyanın gözü kara O saat bir yerlerde Yabancı potin nalçaları Babasının yurdunda dolaşır gibi arşınlıyordu sokakları O saat bir yerlerde Dövüyordu toprağı yabancı at nalları Ölüyordu bir yerlerde Adı sanı belirsiz Bu toprağın çocukları... Soğukkuyu Köyünden Kara Ahmet Efe Çevirdi zaptiyeyi arkadan Yanında birkaç askeri Dedi ki hadiyin ulan Gün öğle üzeri sesler kesildi Çeteciler zaptiyeyi zaptetti Uykusuz / kara yağız askerleri Katıp önlerine köye indiler Kel Mustafa- Kar' Üseyin- Kör Durmuş ve Petiri Toplanıp kavil ettiler Çetelere emir verip Askeri camiye kapatın dediler Ulan ben o Papaza sormazsam Anam da avradım olsun Karım boş olsun Ben de bu askeri vurmazsam Şu bıyıklar ayıp olsun Kır Aptil deyyusunun kıçında bitsin Karacalar ahalisi dinleyin beni Ulan ben kime neyledim Kimi soydum aranızda Garibin hakkını korumadım mı Var mı içinizde şikayet eden Köylüler yok dediler Ağır ağır dağıldılar gittiler Toplandı çete Tartıp- danıştılar Kar' Üseyin Kar' Ahmet'e Sağol Ahmet Efe dedi Senin gibi bir yiğide böylesi yakışırdı Adamaların dağ ardından sarmasalardı Biz de zaptiyeyi alt edemezdik Uzun uzun konuştular Sürekli sövdüler Aptil Ağa'ya Öldürecek askerleri Kar' Üseyin'e kalsa Sonra sofralar kuruldu Tutsaklara da verildi Başlarındaki yüzbaşıyı buyur ettiler Sizi bize salan Papaz Aptil olmalı Hele öldürek de görsün dediler Yüzbaşı hiç istifini bozmadı Doyurdu karnını / şöyle bir baktı Madem öyle diyorsunuz Gelin öldürün dedi Sonra da üsteledi Öldürün hadi Susup kaldılar öylece Siz devlet içinde devlet misiniz Yüz binlerce insan kelle verirken vatana Ya siz kimsiniz Madem öldüreceksiniz gelin öldürün Beni korkacak mı sandınız Yalvaracak mı sandınız Hele öldürün de görün Bu toprağın yüzbaşısı eratı tükenir mi At atı basar Kar' Üseyin yiğit yiğidi Yiğit isen öldür beni Götürüp camiye kapattılar yüzbaşıyı Susup kaldılar Dağıldılar toplandılar Bir karara varamadılar Gene söze girdi Kar' Ahmet Efe Bakın Aslanım dedi Benimkisi bir yardımdı sizlere pırtıp kaçsınlar deyi Siz tutup askeri esir aldınız Kızarmış demiri eline almak gibi Sözün kısası Benim ömrüm cephelerde geçmiştir Balkanlar'dan Çanakkale'ye kadar Kuva'ya katılmak işin doğrusu Ben şimdi gidip varayım Aptil Kadir Ağa'ya sulhçu olayım Ben kuva'ya katılayım sizleri bilmem Dökün düşünün Başınıza iş gelmeden bir karar verin gidip varayım Aptil Kadir Ağa'ya sulhçu olayım Ben kuva'ya katılayım sizleri bilmem Dökün düşünün Başınıza iş gelmeden bir karar verin Kar'Ahmet çekip gitti Askerler bırakıldı Kar'Üseyin çetesi dağa çekildi Sesi kesildi...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|