![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2006
Teşekkür Etme: 15 Thanked 3 Times in 3 Posts
Üye No: 18755
İtibar Gücü: 2008
Rep Puanı : 2278
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Baskın Oran’ın DTP’ye destek şartı
DTP’ye kapatma davasına karşı destek amacıyla Meclis grubu toplantısına katılan Prof. Oran, “Biz sizi her türlü milliyetçiliğin saldırısından, sabotajından ve sizi bir Türkiye partisi olmaktan alıkoymaya çalışanlara karşı desteklemeye geldik” dedi.NTV-MSNBC VE AJANSLAR Güncelleme: 16:24 TSİ 09 Ocak 2008 Çarşamba ANKARA - 22 Temmuzda yapılan seçimde “Bin umut adayları” arasında İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı olan, ancak DTP’nin bu bölgede başka bir adayı desteklemesi nedeniyle seçilemeyen Prof. Dr. Baskın Oran, kapatma davasına karşı destek amacıyla katıldığı DTP toplantısında şartlı desteğini ifade etti. ![]() KÜRT MİLLİYETÇİLİĞİNE KARŞI DESTEK Milletvekili seçilememesini kaderin cilvesine bağlayan Demirtaş’a teşekkür eden ve buraya çay-kahve içmeye gelmediklerini belirten Baskın Oran, milliyetçiliğin, her yerde başını alıp gittiğini savunarak şöyle dedi: “Biz sizi Türk milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik. Yalnız bir milliyetçiliğin bir günden bir güne, bir başka milliyetçilikten hiçbir farkı yoktur. Biz sizi aynı zamanda Kürt milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik.” ÇOK ŞEY SÖYLEMEK İSTİYORUM Seçim döneminde Kürt dernekleri ile yapılan toplantı sonrası kendisine yöneltilen ilk sorunun “Kürtçe biliyor musun?” olduğunu anlatan, “Bu konuda çok şey söylemek istemiyorum” diyen Baskın Oran, konuyu Diyarbakır’daki bombalı saldırıya getirerek şöyle devam etti: “Çocukların ölmesine neden olan bomba atılıyor, ‘biz bunu askeri otobüs geçecek diye atmıştık’ diyorlar. Uzun laf, anlamayana söylenirmiş. Özet olarak şunu söylüyorum; biz sizi her türlü milliyetçiliğin saldırısından, sabotajından ve sizi bir Türkiye partisi olmaktan alıkoymaya çalışanlara karşı desteklemeye geldik.”
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|