![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4216
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İlk defa bir Türk Teknik komiser Olimpiyatlarda görev yapacak.
8-24 Ağustos 2008 tarihlerinde Pekin’de yapılacak 2008 Olimpiyatlarında basketbolun teknik faaliyetlerini yönetecek FIBA Jürisi’nde Dr. Emir Turam görevlendirildi. FIBA Jürisi olimpiyatlarda düzenlenecek erkek ve bayan tüm basketbol müsabakalarının teknik yönetimini yürütüyor. Bu görevlendirme ile olimpiyatlarda basketbolu yönetecek teknik kurulda ilk defa bir Türk yetkili görev yapacak. FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann imzalı bir mektupla yapılan görevlendirmede Emir Turam’ın bugüne kadar basketbol için yapmış olduğu başarılı çalışmalara atıfta bulunularak “Kişisel tecrübesi ve kapasitesiyle olimpiyat oyunları müsabakalarının en iyi şekilde düzenlenmesine katkıda bulunacağından emin olunduğu” ifade edildi. 15 kişilik jüri FIBA Müsabakalar Direktörü Lubomir Kotleba, Euroleague Teknik Direktörü Costas Rigas, FIBA Avrupa Hakem Koordinatörü Miguel Betancor başta olmak üzere Ruben Rabano ve Anibal Garcia (Amerika) Kak Kuan Lee (Asya) Steve Smith ve Lorraine Landon (Okyanusya) Alphonse Bile ve Abdulrauf Menjour (Afrika) gibi beş kıtadan seçilen uzmanlardan oluşuyor. 1998 yılından beri FIBA Teknik komiserliği yapan Emir Turam bu süre boyunca Avrupa’da finaller dahil her kademede başarıyla görev yaptıktan sonra geçen yıl Moskova’da yapılan 21 Yaş Altı Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda da FIBA tarafından görevlendirilmiş ve bir dünya şampiyonasında görev yapan ilk Türk teknik komiser olmuştu. Emir Turam “Çok mutlu ve gururluyum. Bu görevlendirmeyi uluslararası alanda yıllardır sürdürülen çalışmaların kendim ve ülkem adına önemli bir geri dönüşü olarak değerlendiriyorum.” “FIBA tarafından Pekin Olimpiyatlarında görevlendirilmiş olmaktan mutlu ve gururluyum. Olimpiyatlara katılmak her zaman büyük bir hayal oldu benim için, şimdi sporcu olarak değil ama teknik yönetici olarak katılmak kısmet oluyor. Olimpiyatlarda dünya basketbolunun önemli uzmanlarının bulunduğu bir FIBA Jürisi oluşturuluyor. Jüri üyeleri organizasyonun teknik yönetimi, maçların teknik komiserliği, hakem değerlendirmesi gibi konuların sorumluluğunu yükleniyorlar. Birçoğunu yakından tanıdığım tecrübeli uzmanlarla birlikte içlerindeki en genç üye olarak görev yapmak bana ciddi bir sorumluluk getiriyor. Türk hakemleri ve teknik komiser arkadaşlarım başta olmak üzere tüm Türk Basketbol camiasını Pekin’de elimden geldiğince iyi temsil etmeye çalışacağım. Bu görevlendirmeyi uluslararası alanda yıllardır sürdürülen çalışmaların kendim ve ülkem adına önemli bir geri dönüşü olarak değerlendiriyorum. Bu gibi üst platformlarda yer almanın önümüzdeki dönemde dünya basketbolunda sesimizin daha da gür ve etkili çıkmasına katkıda bulunacağını düşünüyorum” |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|