![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sebzeli Pazı Bohçası
Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 16 Adet pazı yaprağı 1 Kilo bakla 500 gr taze bezelye 1 Su bardağı pirinç 1 Çay bardağı fesleğen 1 Adet limon kabuğu rendesi 1.5 Kahve fincanı tereyağı 2 Demet taze soğan Tuz, karabiber Hazırlanışı * Pirinci ayıklayıp, kaynar suda yıkayın. * Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bir süre bekletin. * Sebzeleri süzüp, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavurun. * Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp, süzülmüş pirinci ekleyerek karıştırın. * Pazı yapraklarını yıkayıp, sap kısımlarını bıçakla alın. * Sıcak suda 1-2 saniye bekletip, soğuk suyla yıkayın ve süzün. * İki yaprağı üstüste koyup, ortasına hazırladığınız pirinçli harçtan yerleştirin. * Bohça şeklinde katlayıp, mutfak ipi ile bağlayın. * Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra üçe bölün. * Kalan yağı eritip, taze soğanları rengi değişene dek sote edin. * Dolmaları ilave edip, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin. * Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|