www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-15-2008, 12:27 AM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Sebzeli Pazı Bohçası

Sebzeli Pazı Bohçası
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
16 Adet pazı yaprağı
1 Kilo bakla
500 gr taze bezelye
1 Su bardağı pirinç
1 Çay bardağı fesleğen
1 Adet limon kabuğu rendesi
1.5 Kahve fincanı tereyağı
2 Demet taze soğan
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Pirinci ayıklayıp, kaynar suda yıkayın.
* Ayıklanmış bakla ve bezelyeyi ayrı kaplarda tuzlu suda bir süre bekletin.
* Sebzeleri süzüp, 2 çorba kaşığı tereyağı, limon kabuğu rendesi, fesleğen, tuz ve karabiber ilave ederek tavada kavurun.
* Sebzeler yumuşayınca ateşten alıp, süzülmüş pirinci ekleyerek karıştırın.
* Pazı yapraklarını yıkayıp, sap kısımlarını bıçakla alın.
* Sıcak suda 1-2 saniye bekletip, soğuk suyla yıkayın ve süzün.
* İki yaprağı üstüste koyup, ortasına hazırladığınız pirinçli harçtan yerleştirin.
* Bohça şeklinde katlayıp, mutfak ipi ile bağlayın.
* Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra üçe bölün.
* Kalan yağı eritip, taze soğanları rengi değişene dek sote edin.
* Dolmaları ilave edip, 1 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyin.
* Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:56 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.