![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 5Yöntem Yarım kilo semizotu
2 Çorba kaşığı pirinç 2 Adet domates 1 Adet soğan 2 Adet çarliston biber Yarım çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, kırmızı pulbiber Hazırlanışı * Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp, bol suda yıkayın. * Sularını süzüp, ikiye bölün. * Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edin. * Pirinçleri yıkayıp, tencereye aktarın. * Pirinçler yarı yarıya pişene dek haşlayın ve içine semizotunu ekleyin. * Semizotu yumuşayana dek haşlandığında tencereyi ateşten alın. * Büyükçe bir tavaya sıvıyağı alın. * Küçük küçük doğranmış soğanı ve çekirdekli kısımları çıkarılmış biberleri birlikte kavurun. * İçine rendelenmiş domatesleri ilave edin. * Domatesler suyunu çekene dek kavurmaya devam edin ve tuzunu ayarlayın. * Semizotlu karışımı delikli kepçe ile tencereden alıp, soğanlı domatesli harcın üzerine ilave edin. * Arasıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun. * Servis tabağına aktarın. * Üzerine kırmızı pulbiber serpiştirip, servis yapın.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|