![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2070
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Günün birinde Behlül bir alimin ders verdiği yerden geçiyordu. O alim talebelere ders vermekle meşgul idi. Mezkur alim ders esnasında talebelerine şöyle diyordu Imam Sadık bir takım şeyler söylemektedirki ben bunları kabul etmiyorum.Mesela o diyorki Şeytan cehennemde yanacaktır. Bu olacak şeymidir.Zira Şeytan ateşten yaratılmıştır. Dolayısıyla ateşle azap görmesi makul bir şey değildir.Belki o başka bir şeyle azap görecektir. Hakeza İ.Sadık diyorki.Allah görünmez o gözle görünmekten münezzehtir.Halbuki buda doğru değildir.Zira Allahta mevcuttur.Vücudu olan bir şeyin gözle görülmemesi mümkün değildir.Hakeza İ.Sadık diyorki,insanın amellerinin faili bizzat kendisidir.Bana göre buda doğru değildir.Zira bir çok delilden anlaşıldığı gibi her şey Allahtan dır.Dolayısıyla insanların amellerinin failide Allah tır. Behlül bu saçma sözleri duyunca yerden taşlaşmış bir çamur parçası alarak o alime attı ve kaçtı. Behlül ün attığı bu taşlaşmış çamur parçası alimin alnına isabet etti ve yaraladı. O alimin talebeleri Behlül ün ardına düşerek onu yakaladılar ve Harun Reşid in yanına götürdüler. O alim Halifeye dedi ki Behlül bana taşlaşmış bir çamur parçası atarak alnımı yaraladı ondan şikayetçiyim.Behlül alime acaba bana çektiğin acıyı gösterebilirmisin diye sordu.Alim sen aklınımı kaçırdın acı hiç görünürmü dedi.Behlül o halde senin acın yoktur.Zira eğer mevcut ve var olsaydı mutlaka görünürdü.Sende bunu söylemiyor muydun.Üstelik sende topraktan yaratılmış değilmisin.Sen demiyormuydunki hiçbir şey kendi cinsinden olan bir şeyle azap görmez. Bende sana senin cinsinden olan bir şey attım o halde canının yanmaması gerekmez mi.Üstelik sen insanların amellerinin failide Allah tır demiyor muydun.O halde seni incitende ben değilim,belki Allah tır diye cevap verdi. Behlül böylece bir taşla üç kuş vurmuş oluyordu. Bir hareketiyle o alimin üç hatasını gözler önüne serdi. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|