![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 125 Thanked 197 Times in 120 Posts
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4228
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bakan Çelik: CHP, millet iradesini önemsemiyor
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başörtüsü yasağını kaldıran anayasa değişikliğinin Köşk tarafından onaylanmasıyla tartışmaların bittiğini söyledi. Çelik, "Milletimiz için hayırlı olsun." dedi. Bakan, değişiklikleri Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklayan CHP'yi ise 'millet iradesine değer vermemek'le suçladı. Her meseleyi mahkemeye taşımanın demokratik değerlerle bağdaşmadığını vurguladı. Çelik, şöyle devam etti: "Ülkemizde başı açık olanların da kapalı olanların da güvencesiyiz. Laik bir devlette elbette din kuralları devleti yönetmeyecektir. Ancak vatandaşlar din ve vicdan özgürlüğüne sahip olacaklardır. Bu özgürlükleri devlet temin edecektir. Anayasa değişikliğinin özü budur." AK Parti'nin 12. Bölge Şûra Toplantısı'na katılmak için Van'a gelen Çelik, milli iradenin suni ve gereksiz bir tartışmayı bitirdiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül'ün de değişikliği cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı bir durum görmediği için onayladığını hatırlattı. Çelik, kendisine değişikliğin ilk ve ortaöğretimi etkileyip etkilemeyeceği yönünde sorular yöneltildiğini belirtirken, "Milli Eğitim bakanı olarak bunları uygulamadan sorumlu olarak diyorum ki; böyle bir endişeye gerek yok. Bu anayasa değişikliği sadece yükseköğretimi kapsıyor." ifadelerini kullandı. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|