www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-28-2008, 10:54 PM   #1
Kéan aRs
Aşmış Üye

Kéan aRs Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 125
Üye No: 44060
İtibar Gücü: 4232
Rep Puanı : 10060
Rep Derecesi : Kéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond reputeKéan aRs has a reputation beyond repute
Varsayılan Dağ tepe dere aşarak okula ulaşıyor

Dağ tepe dere aşarak okula ulaşıyor

Minik Aslı 8 yaşında. Toros Dağları'nın zirvesinde ailesi ile birlikte çadırda yaşıyor. Aslı'nın evi okula çok uzak olsa da bu zorluk onun okuma azmine engel olamamış. Çadırlarına araçla ulaşmak güç olduğu için Aslı Pardı her gün uzun bir yolu tek başına yürüyerek ana yola çıkıyor. Buradan servisine binerek okuluna ulaşıyor.

Aslı Pardı, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Çaltıbozkır köyüne 5 kilometre uzaklıkta dağların arasında ailesi ile bir çadırda keçi besleyerek hayatlarını sürdürüyor. Aslı, sabahları erkenden kalkarak patika yollardan Silifke Uzuncaburç yoluna çıkıp servise binerek Uzuncaburç İlköğretim Okulu'na ulaşıyor. Doğu'da bir çok aile kız çocuklarını okula göndermezken, Aslı'nın ailesi onun okuması için elinden geleni yapıyor. Aslı ise tek başına da olsa günde uzun bir yolu yürüyerek okuluna gidiyor.

Dağların arasında tek başına yürümekten korkmadığını belirten Aslı Pardı, "Okumak çok güzel. Yeni yeni bilgiler öğreniyorum. Ailem hayvancılık ile geçimini sağladığı için yaz kış çadırda kalıyoruz. Bu nedenle köyde oturmuyoruz. Babam benim okumamı istediği için Uzuncaburç İlköğretim Okulu'na yazdırdı. Dağların arasında yürümekten korkmuyorum. Buralar şehirlerden daha güvenli." dedi.
Kéan aRs çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:21 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.