![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -Söz Sahibini Bilir
Eski kırık bir küfe Dedemin mirasıdır, sırtıma vuruyorum Babamın armağanı saygıyla taşıyorum Elimde mendilim ter sile sile Yaşamımdır .. Ben bir hamalım Babam da hamaldı Babamın babasın da ... İnsan, Ömrü boyunca mürekkep yalasa da Babalık mesleği inkar gelinmez Alnımızın akıdır yüzümüzün onuru Dinle beylerin Sahte Mammon’u Benim asaletim dedemle başlar Babamla sürer Dedemden bu yana geçen her gün Alınteri akıtarak büyüdüm Kimsenin ekmeğini çalmadım Emeğini soymadım Alnım açık, yüzüm aktır Kimseye bir kuruş hesabım yoktur Düşmanlığım da Ben bu toprakların insanıyım Irk, din, dil, kavim, kabile, gözetmeden “Yetmiş iki millete bir nazarla bakmışım” Felsefemdir Yürüyorum... Sancılı ayaklarım Pis kokulu sokaklara gömülü Olsun be, böyle olsun Ko, beylerin dediği fermanım olsun Etimizle,kemiğimizle Beyaz köle tacirliği yapılsın Var mıdır bir diyeceğin? Var mıdır, Mammon Ben her sabah gün doğarken Yüklenirim küfemi Gün sekiz saat Taşınırım sokaklarda yükümle Taşınırım usul usul Görevimdir Benim bu, sevda dolu yüreğim Türkülerle avunuyor Şiirlerle bileniyor, bilesin Bu toprakların Börtüsünü, böceğini Geçmişini, geleceğini Senden iyi bilirim İyi bilirim Mammon Bu benim bilgeliğimdir... Hüznün bu geçesi böyle Ötesini söylesem de anlamazsın Anlatsam da dinlemezsin Çünkü, sen birsin Bir olmakla övünürsün Sen de Ana yok, baba yok, kardeş, bacı yok Sen kimi niçin özleyeceksin? Olmayan şeyleri anlayamazsın Dert sahibi derdin bilir Derdin yok ki derman bilesin Ey yüce Mammon Yüreğimde bir özlem var İçim daralıyor Gözlerim usul usul yaşarıyor Galiba ağlıyorum Özlemlerin dürtüsüyle bu gece Bir başıma Özlemişim Türkülere meme veren anamı Özlemişim Ocaklarda kömür söken babamı Özlemişim sılamı, sılada dostlarımı Var git işine Mammon var git işine Senin işin sana mübarek ola Orhan Bahçıvan (Acılar da Üşür Kitabından/2002)
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|