![]() |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008
Teşekkür Etme: 1 Thanked 13 Times in 12 Posts
Üye No: 45566
İtibar Gücü: 1627
Rep Puanı : 8694
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türkiye’de Anayasa’yı ihlal eden 2 bakan ve 1 başbakan idam edildi. Rektörler Anayasa’yı ihlal suçu işliyorlar, biz idamdan bahsetmiyoruz ama işlenen suç cezasız kalmamalı.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan rektörlerin suç işlediğini söyledi. Savcıları göreve çağıran Fırat, "Türkiye’de Anayasa’yı ihlal eden 2 bakan ve 1 başbakan (Adnan Menderes) idam edildi. Rektörler Anayasa’yı ihlal suçu işliyorlar, biz idamdan bahsetmiyoruz ama işlenen suç cezasız kalmamalı" dedi. Yeni Anayasa taslağı New York Columbia Üniversitesi’nin düzenlediği bir konfreransta ele alındı. Organizasyonu, ABD’de faaliyet gösteren ve Fethullah Gülen’in düşüncelerine yakınlığı ile bilinen Turkish Cultural Center tarafından yapılan konferansa, Türkiye’den davetli olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, AKP Milletvekili Cüneyt Yüksel de konuşmacı olarak katıldı. Türban konusunda akılların karışmaması gerektiğini belirten Fırat, şöyle konuştu: ÇIRILÇIPLAK DA GİRİLİR Anayasa gayet açık, yasalarla herhangi sınırlama getirilmediği takdirde bırakın üniversitelere türbanla girmeyi, isteyen çırılçıplak bile girer. Yani ben şu andaki anlayışa göre istersem çırılçıplak soyunur ve girerim, rektörler buna mani olamazlar. Genel ahlaka aykırı giysi giyilmez diyebilir. Bu bir ricadır, çünkü Meclis yasa çıkarmadığı süre içinde serbesttir özgürdür. 13’üncü maddeye göre üniversiteye çıplak girebilirsiniz buna hiçbir engel yoktur. ANAYASA İHLALİ Yoksa rektörler, Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı her kim olursa olsun yasa yapamaz, yasa yapmadığına göre siz Anayasa Mahkemesi’nin ya da bir mahkemenin kararına hatta kararında da değil, gerekçeli kararında geçen bir cümleye atfen, ’başı örtülü insanlar üniversiteye giremez’ dediğiniz andan itibaren Anayasa’yı ihlal ediyorsunuz demektir. KANUNSUZ EMİR TATBİKİ Siz birileri geldiği zaman diyorsunuz ki, ’Ben seni içeriye almayacağım, okuyamazsın sen.’ Sen dekan olabilirsin, profesör olabilirsin, senin böyle bir Anayasa devletinde yani, Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle bir yasa koyma hakkın yok. Bunu yaptığın andan itibaren suç işlersin. ’Efendim bana emir gelsin.’ Hayır, kendileri de o gün söylediler, kanunsuz emir tatbik edilmez. Kanunsuz emir tatbik ediyorlar, hiçbir yasa değişikliğine hiçbir tüzük değişikliğine gerek yok bu konuda. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|