www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-09-2008, 08:41 AM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye

KoJiRo Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 21
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8763
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Varsayılan 'Sedefçi'yi tanımam' dedi gözaltına alındı

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'nin gözaltına alındığı 'Arasta' operasyonunda adı geçen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, cenaze töreninde konuyla ilgili açıklama yaparken gözaltına alındı. Özal'ın sorgusu Edirne'de yapılacak.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile 17 kişinin ihalede rüşvet iddiasıyla gözaltına alındığı Arasta operasyonu kapsamında aranan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, aile doktorları Cengiz Aslan'ın oğlu Alp Aslan'ın cenaze töreninde gözaltına alındı. Özal, Edirne Belediye Sarayı binasının satış ihalesi ve su gelirlerinin imtiyaz hakkı devrinden komisyon aldığı iddia edilen Başkan Sedefçi'yi tanımadığını söyledikten birkaç dakika sonra polis aracıyla İstanbul Emniyeti'ne götürüldü. CENAZEDE GÖZALTINA ŞAŞIRDI
Ahmet Özal, dün öğle saatlerinde, babası Turgut Özal'ın doktoru Cengiz Aslan'ın, Şişli'de, arkadaşının evinde ölü bulunan oğlu Alp Aslan'ın, Fatih Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Camiden ayrılırken, Yeni Şafak muhabirinin Arasta operasyonuyla ilgili sorusunu cevaplayan Ahmet Özal, 'Polis tarafından arandığım filan yok. Siyaseti hareketlendirmek isteyenler var. Keşke daha iyi bir yerde beraber olsaydık. Bunların hepsi saçma şeyler. Pazertesi günü açıklama yapacağım. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile hayatımda hiç tanışmadım” dedi.
DİĞER SANIKLARLA SORGULANACAK
Açıklamasının hemen ardından Özal'a yaklaşan bir polis memuru “Şubeye gitmemiz gerekiyor” dedi. Özal ise “Hemen şimdi mi” cevabını verdi. Polis memurunun “Evet şimdi” sözleri üzerine Özal, polis aracına bindi. Önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ahmet Özal daha sonra Edirne'e gönderildi. Özal'ın diğer sanıklarla birlikte sorgulanacağı öğrenildi.
Gözaltına alınan 17 kişiden, Edirne Belediyesi'nde görevli 3 memur serbest bırakıldı. Yetkililer, işyeri ve evlerindeki aramalarda elde edilen belgelerin Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla incelenmesine başlanacağını belirttiler.

Namussuz bir işe bulaşmadım
İki ihalede rüşvet aldığı iddiasıyla 'Arasta' operas-yonunda gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile eski Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Erdoğan ve içme suyu hizmetlerinin imtiyaz hakkının 30 yıl süreyle konsorsiyuma devredilmesiyle ilgili firma adına görüşmelere katılan yetkililerin de aralarında bulunduğu 7 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi. Sedefçi, hastaneye gelişi sırasında gazetecilere "Ben namuslu Edirne halkını temsil ederken, hiçbir namussuz işe bulaşmadım. Onların güvenini sarsacak hiçbir işe bulaşmadım. Bu yapılanların hesabını verecekler" diye konuştu. Sedefçi, makam odasındaki dövizle ilgili soru üzerine de "Tüm param işte o çekmeceden çıkan para kadardı" dedi.

Engin Civan'a silahlı saldırıda da adı geçti
1994'te İstanbul'da Emlakbank eski Genel Mudürü Engin Civan'ın Alaattin Çakıcı'nın adamı tarafından vurulmasında Ahmet Özal'ın aracı olduğu iddia edilmişti. Olayın, Turgut Özal döneminin gözde işadamlarından Selim Edes ile Emlakbank Genel Muduru Engin Civan arasında çıkan anlaşmazlıktan kaynaklandığı ileri sürülmüştü. İddiaya göre, Civan, beş milyon dolar komisyon almasına karşılık, Edes'in istediği krediyi çıkartmamıştı. Edes'in, sorunun çözülmesi için yardım istediği Semra Özal, kızı Zeynep'in de bulunduğu bir ortamda, Dündar Kılıç'ın kızı ve Alaattin Çakıcı'nın o dönemki eşi olan Uğur Kılıç'ı arayarak yardım istemişti. Kılıç'ın ise Çakıcı'ya Civan'dan paranın alınması işini verdiği iddia edilmişti. Semra Özal'ın yardımı karşılığı da o günlerde kredi borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan Ahmet Özal'a sorunun çözümü için 2 milyon dolar verileceği ileri sürülmüş ancak bu iddia doğrulanamamıştı.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:02 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.