www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-18-2008, 04:48 PM   #1
slipknot
ÇaKaL Üye

slipknot Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 1
Üye No: 45566
İtibar Gücü: 1629
Rep Puanı : 8694
Rep Derecesi : slipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond reputeslipknot has a reputation beyond repute
Varsayılan Buzdağlarında garip çizgiler

Antarktika sularında ilk kez grip çizgileri olan buzdağları ortaya çıktı. Nedeni araştırılıyor.

Antarktika çevresinde seyreden bir araştırma gemisi işte bu garip buzdağlarıyla karşılaştı. Mermer taşlarının çizgilerini andıran çizgileri olan buzdağları herkesi şaşırttı.

Araştıma gemisinde bulunan ve bu buzdağlarını ilk farkeden kişi olan Norveçli Oyvind Tangen (62) "İlk anda gözlerime inanamadım. Hemen gidip kamerayı aldım ve çekmeye başladım. Bana çocukken aldığım şekerlemeleri hatırlattı. Bu çizgilerin nasıl oluştuğunu anlayamadık. Anlamak için yakından incelemek lazım ve böyle bir imkanımız henüz olmadı" dedi.

Objektife yakalanan ilk çizgili buzul 50 metre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde. İkincisi ise 70 metre uzunluğunda ve 30 metre yüksekliğinde.

Bilim adamları daha önce hiç böyle garip çizgileri olan mermer benzeri buzdağlarıyla karşılaşmadıklarını belirtiyorlar. Kimine göre çizgiler, buzdağlarının koptukları bölgelerde bulunan minerallarden kaynaklanıyor olabilir. Kimine göre ise bu tamamen iklim değişikliğinin bir "yan etkisi" olabilir. Emin oldukları şey, bunun bir ilk olduğu. Merak ettikleri şey ise, bu çizgiler minerallerden kaynaklanıyorsa daha önce neden hiç böyle bir olayla karşılaşmadıkları...

Bilinmєzlik içindє çözüm αгαчışlαrımlα kαчboldυm bu чollαгdα ..
slipknot çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:38 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.