![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türk Kızılay'ı, Çin'de meydana gelen 7.8 şiddetlik depremin ardından bölgeye yardım ekibi gönderdi.
Türk Kızılayı Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Çin'in Weichuan eyaletinde meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremin ardından Türk Kızılay'ı Çin'e 2 kişiden oluşan öncü afet müdahale ve lojistik destek ekibi gönderdi. İlk etapta 500 bin dolar bütçe ile bölgeye ulaşan ekibin yapacağı çalışmalar ve Çin Kızılhaç'ının bildireceği ihtiyaçlar doğrultusunda geniş bir lojistik ekibin kurulması ve bütçenin artırılmasının gündeme geleceği bildirildi. Onbinlerce kişinin ölümü ile sonuçlanan depremin ardından Türk Kızılay'ının Çin Kızılhaçı ile iletişime geçerek yardım teklifinde bulunduğu belirtilen açıklamada, Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Tekin Küçükalinin de yetkililere taziye dileklerini ilettiği ifade edildi. Endonezya'nın Açe bölgesinde görev yapmakta olan Türk Kızılayı ekibinin afet müdahale ve lojistik uzmanı 2 kişinin öncü ekip olarak Çin'e kaydırıldığı belirtilerek, "Türk Kızılay'ı olarak yapılan yardım planlamasında öncü ekibin ilk etapta 500 bin ABD doları bir bütçeyi kullanmasına karar verilirken, Çin Kızılhaçı ile yapılacak detaylı görüşmelerin ardından bu bütçenin artırılması gündeme gelebilecek. Türk Kızılayı, Çin Kızılhaç'ından belirli bir bölgenin tüm ihtiyaçlarının karşılanması kaydıyla Türk ekibine verilmesini isteyecek. Türk Kızılay'ı insani yardım planını Türkiye'den Çin'e insani yardım malzemesi nakletmek yerine deprem bölgesinde kurulacak olan lojistik merkez vasıtasıyla Çin'in diğer bölgelerinden temin edilen yardım malzemelerinin afet bölgesine ulaştırılması esası üzerine kurdu. Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nin diplomatik destek verdiği insani yardım operasyonuna maddi katkıda bulunmak isteyen vatandaşlarımız tüm bankalarda bulunan 2868 No'lu Kızılay yardım hesaplarını kullanabilecekleri gibi, tüm GSM operatörlerinden 2868 SMS hattına da Çin yazarak bağışta bulunabilirler" denildi.
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|