![]() |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2085
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Türbanlı öğrenciler ihbar ediliyor
Yasağa rağmen okularına türbanla girmek isteyen öğrenciler ihbar ediliyor. 06 Haziran 2008 / 15:33 ![]() Anayasa Mahkemesi'nin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliklerini iptal etmesinin ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki dersliklerde uygulanan yasak devam ederken, türbanlılar kampusa girmeye devam etti. Üniversitede bazı öğretim üyelerinin türbanlı öğrencilere toleranslı davranıp derslere başları kapalı girmelerine izin verdiği de ileri sürdü. Dünkü kararın ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin kampus alanında bugün değişen bir şey olmadı. Öğrenciler eskiden olduğu gibi kampus alanına türbanlarıyla girebildi. Kararın ardından eskiden olduğu gibi türbanlılar dersliklere girişte başlarını açtı. ‘GÖZ YUMAN ÖĞRETİM ÜYELERİ VAR’ İDDİASI Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki bu uygulama, bugün bazı öğrencilerin tepkisine neden oldu. Öğrenciler bazı ögretim üye ve görevlilerini türbana göz yummakla suçladı. Bazı öğrenciler, türbanlı öğrencilere töleranslı davrandığını ve derslere aldıklarını iddia etti. Üniversitelerin belirli kuralları olduğunu ve bu kuralların bu üniversitede çiğnendiğini ileri süren kimliklerinin açıklanmasını istemeyen öğrerenciler, şöyle konuştu: “Türbanlı öğrenciler ellerini kollarını sallayarak okula gerebiliyorlar. Sınıfların içerisinde, ders sırasında da varlar. Bazı hocalar türbanlı öğrencilere tölerans tanıyıp, derse alabiliyor. Bazı öğretmenler de belirlenen kurallar çerçevesinde almıyorlar. Kurallar çiğneniyor. Okula rahatça gelebiliyorlar. Onlara sağlanan imkanlar bizim için sağlanmıyor. Onlar özgürce düşüncelerini savunurken biz de düşüncelerimizi özgürce ifade etmek istiyoruz. Kampus içine türbanlı öğrencilerin alınmaması gerekiyor. Normalde bu yasak. Sonuçta burası üniversite. Türban konusu ortaya çıktığından beri türbanlı öğrencilerle aramıza bir mesafe girdi. Bugüne kadar kimse onları kimse dışlamadı. Türban konusu ortaya çıkmadan onların çok fazla sesleri çıkmıyordu. Sınıfa geliyorlardı ve oturuyorlardı. Artık bu süreçten sonra sınıfta hocalara kafa tutabiliyorlar. ‘Ben türbanımla girebilirim, bu yasal oldu’ diyorlardı. Hocaların bazıları bugün de bunlara izin veriyor.” Milliyet |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|