![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 14 Şubat Şiiri
14 ŞUBAT ŞİİRİ Çocuklar ne olur Beni de alın oyununuza Yine yapayalnızım bakın Bir sevgi gününde Bomboş bir sokağın ortasında. Hadi tutun elimden ne olur İsterseniz sizinle Hayal kurmaca oynayalım Herkes bir hayal kursun Ama kendi filminde bir figüran olsun Ve herkes kendi eliyle yaksın Başrolünü oynadığı hayali Çünkü bize vermez bir türlü Gök tanrı mucizelerini. 17.02.2004 Yeni su / Silifke Vedat Akdeniz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acami Şair
ACEMİ ŞAİR Bugüne kadar iki kişiyi çok sevdim İkisi de acılar denizinde yüzdürdüler beni İkisi de esmerdi sevdaları gibi İkisi de bir birinden alımlı ve güzel Biri bir zamanlar en yakın arkadaşımdı Aynı sıranın beklentilerini paylaştığımız, Diğeri umutlarıyla kule yaptırdı Tutup elimden koşmak istercesine, Her ikisi de bir birini kıskanırcasına İnsafsızca çektiler çocuk sevdamın tetiğini Biri dostluğuyla hançerleyip yüreğimi Tanıdığım bir yabancı oldu şimdi, Öbürü umutlarının kulesinin altında ezdi beni Daha ilk duruşmada kalemi kıran hâkim gibi Sonunda yarattılar elbirliğiyle Ve paketleyip hediye ettiler topluma Sevdalardan ürken ayyaş bir acemi şairi! 25.10.2004 Vedat Akdeniz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acemi
ACEMİ Bu şiirler resimdeki bir şairin ilk şiirleri Uçurumlar var mısra aralarında Uçurumlar gözlerinden yüreğime Bu sözler acemi bir aşığın ilk sözleri Seni seviyorum derken bile Hiç de yakıştıramaz ağzına 16.07.2004 Vedat Akdeniz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Acı Çekmek
ACI ÇEKMEK Kağıtla kalem de anlamaz oldu beni Harfler inadına bir araya gelmiyor Argolaştıkça argolaşıyor kelimeler Argolaştıkça dilimde küfre dönüyor Sövüp sayıyorum bu rezil düzene Sevdalar ayaklar altına alınmış, Dürüstlük tozlu raflar arasında Kendine yer edinme çabasında, Umutlarsa gözden ıraklarda Köreziyik ışığıyla var olma savaşında diye. Bizse ayrı şehirlerde Ayrı dünyalarda yaşıyoruz Ve acı çekmek düşüyor payımıza Acı çektikçe yaşadığımızı fark ediyoruz. 01.05.2003 Vedat Akdeniz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamdan Kalma
AKŞAMDAN KALMA Yol tutmuş yelkovanın yorgun sesinde ******* yokluğunu milyon kere çoğaltıyor Anahtar deliğinden sızan Sözcüklerinle avuturken kendimi Boşalan şişelerde sevdanı biriktiriyorum Masada akşamdan kalma şarkılar Pencerede sabah sarhoşluğunun gözyaşları var Ama tükendikçe kadehler, Kaybolacaksa yüzün Bırak yansın o zaman Her hasret kendi limanında Ve bir kez daha boşalsın kadehler Kaybolurken yüzün kadehlerin buğusunda. 10.05.2004 Vedat Akdeniz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşamın Hüznü
AKŞAMIN HÜZNÜ Her sabah bir başka ağacın Dalında yaprak olup yeşerse de yüreğim Her akşam nereye gittiğini bilmeyen Bir otobüs gibi ayrılır o daldan Çünkü güneş gidince bu kente karanlıklar kalır Ve akşam içimi bir başka hüzün kaplar Hani su olsam bardağında asırlardır durgunlaşan Yine de yüreğimde bir kaşık suda fırtınalar kopar... Haziran 2003 Vedat Akdeniz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aldanış
ALDANIŞ Bütün sevgiler yalan şimdi Bütün sevdalılar yalancı Çünkü sevmedi hiç kimse bir başkasını Badem ağacının sevdiği gibi baharı Bütün baharlar sana özenmiş Bense badem ağacına Ne vakit gülüversen bana Yalancı baharın güneşi gibi Zemheride eritirsin her şeyi Bense açıveririm uluorta sana Kaç mevsimdir baharı bekleyen çiçeklerimi Oysa bilirim acımasızca kırıvereceksin Umutlara bezenmiş dallarımı Genede aldanırım her mevsim İşte vazgeçemem huyumdan Kırılan dallarıma aldırmadan Şimdiden beklemeye koyulurum Bir sonraki görüş gününü Umutların açacağı bir sonraki baharı İşte bütün sevgiler yalan şimdi Bütün sevdalılar yalancı Çünkü sevmedi kiç kimse bir başkasını Benim seni sevdiğim gibi... 10.03.2006
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ana
ANA Bölsem tam ortasından ömrümü Yarısı gurbettir şimdi Ama her defasında sen Uğurlarken beni Tutamadığın gözyaşlarınla Delik deşik edersin yüreğimi! Gene de nasıl dayandı dersin Çocuğun, komünistin, dinsizin O hayın gurbet akşamlarına İşte o döktüğün gözyaşlarına Tutunarak yaşadım ben, ana! 26.12.2004 Vedat Akdeniz Vedat Akdeniz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlat
ANLAT Hadi bana bir şeyler anlat Canım çok sıkılıyor Hadi anlat, ne olur anlat Cesaretlendir beni, beni rahatlat Niye çekiniyorum bilmiyorum Utanıyorum belki, belki de korkuyorum Han bir şey söylesem sanki Gökyüzü ortadan ikiye bölünecekti Denizler bin bir yerinden yırtılıverecek Ve bir daha diken olmayacaktı Yıldızlar bir bir düşecekti Asılı olduğu yerlerinden Cellatlar bana kızıp Beni sallandıracaklardı caddeler boyu Güneşi elinden alınacaktı dünyanın Ve korkular salacaklardı üzerime Seni benden almaya dair. Hadi bir şeyler anlat Dedim ya canım yanıyor Anlat da sözcükler dökülüversin dilimden Ben de kurtulayım işkenceden 20.07.2003 Vedat Akdeniz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlıyorum
ANLIYORUM Şimdi daha iyi anlıyorum Dalgaların neden böyle durmadan Acımasızca sahili dövüşünü Akarsuyun alelacele bir yere koşuşunu Taşıtların hep bir yerden başka bir yere kaçışını İnan daha iyi anlıyorum şimdi Bu derde düşeli Bir çoban ateşinin dumanını Küçük bir uğultunun fırtına oluşunu Bir kar tanesinin çığa dönüşünü Seni tanıyalı daha iyi anlıyorum Bir şairin nasıl şiir yazdığını Türkülerin nasıl yakıldığını Mecnun’u, Kerem’i, Ferhat’ı Hayyam’ın şarap felsefesini İşte şimdi anlıyorum yaşayarak hepsini. 09.03.2004 Vedat Akdeniz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|