![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ZEYTİNYAĞLI PIRASA
MALZEME: Pırasa 5 adet Soğan 2 adet Zeytinyağı 1/3 su bardağı Havuç 2 adet Şeker 1/2 tatlı kaşığı Su 1 1/2 su bardağı Limon 1/2 adet Tuz YAPILIŞI: 1. Pırasa ayıklanır, 2 cm. kalınlıkta verevine kesilir, yıkanır. 2. Havuç kazınır, yıkanır, yarım cm. kalınlıkta daire şeklinde kesilir. 3. Bir tencereye önce havuçlar, üzerine pırasalar, ince doğranmış soğan, tuz, şeker, yağ ve su konur. Kapak kapatılır, kaynayınca ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. 4. Servis tabağına alınır, soğutulur, limonla servis yapılır.
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|