![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]()  
Bir bara girdiğinizde tüm gece boyunca iki şey dikkatinizi çeker. Işıklar yok denecek kadar azdır ve müziğin sesi son seviyeye kadar açıktır... Peki neden olduğunu hiç düşündünüz mü? Işığın seviyesinin en alt limitlere düşmesi şüphesiz tüm gece devam edecek eğlencenin ilk sinyallerini veriyor. Tam bu sırada da alkol sizi tüm günün ağırlığından kurtarmak için en iyi performansı göstermek için harekete geçiyor. Ses yükseldikçe alkol isteği artıyor! Müziğin sesi yükseldikçe eğlenmek için bir araya gelmiş gruplar arasındaki iletişim yavaş yavaş azalıyor çünkü etkileşim içine girebilmek için bağırdıkça bağırmanız gerekiyor. Peki bu noktada ne oluyor? Bağırmak yerine dansa ve elinizdeki içki bardağına konsantre oluyorsunuz ve farkında olmadan içkiye saldırıyorsunuz. Şüphesiz bar sahiplerinin en çok istediği şey bu. Etrafta onlarca veya yüzlerce insan ve kendi haline elindeki bardakla yalnız kalmış dans ediyor. Bu da alkol tüketiminin üst limitlere çıkması için uygun ortamın oluştuğunu gösteriyor. Barlarda bir kural vardır. Çok konuşan müşteri en kötü ve istenmeyen müşteridir. Çünkü böyle tipler konuşmaktan içmeye fırsat bulamazlar. Aslında bu tez üretim yaparak para kazanan her kurumda geçerlidir. sanayi üretiminde de de aynı şey söz konusudur. Ne kadar çok konuşursanız o kadar az üretirsiniz. Bu da az para demektir. Barlarda da aynı düzen geçerlidir. Ne kadar çok laf o kadar az alkol. Ne kadar az alkol, o kadar az para anlamına gelir. Yapılan araştırmalar yüksek ses dalgalarının insanları içmeye yönelttiğini ortaya koyuyor. Alkol tüketimi üzerine yapılan Klinik ve Deneysel Alkol Araştırması'nda ortaya çıkan bu sonuç ilginç bir deneyin sonucunda gerçekleşti. Fransa'daki bir gece klübünde gerçekleştirilen deneyde önce 72 db'lik bir ses seviyesinde insanların ne kadar alkol aldıkları ölçüldü. Daha sonra ses seviyesi 88 db seviyesine çıkarıldı. Ses dalgalarının yüksekliği arttıkça bardan satılan bira sayısı da doğru orantılı olarak arttı. Sesin normal seviyelerde olduğu zamanda bir şişe biranın bitiş zamanı ortalama 14.5 dakika iken, ses 88 db'ye yükseldiğinde bu süre 11.5 dakikaya düştü. Bu iki farklı ortamda bira içenlerin yudumları da ölçüldüğünde ikinci durumda yudumların miktarının arttığı da gözlendi. Yani sonuç itibariyle ses dalgalarının büyüklüğü ne kadar yüksekse alkol tüketimi de o kadar artıyor. Bu sayede de işletmecilerin cebi daha fazla doluyor...
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|