![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Taze şifalı otlar kanserden korur
02.10.2008 Salatanızı taptaze şifalı otlar ve baharatlarla güçlendirerek, o yemyeşil sıkıcı görüntüsünü rengarenk ve sağlıklı bir gökkuşağına çevirin. Çünkü şifalı otlar ve baharatlarla zenginleştirilmiş bir salatanın sağlık bakımından değeri paha biçilemez. * Taze şifalı otlar, salatanıza ekstra 'fenol' katar ve bu fenoller hücrelerinizi 'oksidatif hasar- 'lardan korurlar. Oksidatif hasarlar; zamanla hücrelerin kansere dönüşmesine ve çeşitli kalp hastalıklarına yol açar. * Bir araştırma; adaçayı, biberiye, kekik ve mercanköşk baharatlarının bir salataya en fazla antioksidan güç katan şifalı bitkilerden olduğunu kanıtlamıştır. Hatta taze mercanköşk (oregano), salatanın antioksidan oranını ikiye katlayarak ona hafif tatlı bir tat da katar. Her ne kadar vücudunuzda var olan antioksidanlar (katalaz, glutation ve SOD) hücrelerinizin en kuvvetli bekçileri olsa da; şifalı otlar ve baharatlar onların en kuvvetli yardımcılarıdır.
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|