![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kullanılan Malzemeler
Osmanlı saraylarında da özellikle yazın devamlı tüketilen enfes şerbet çeşitlerinden sadece biri. *Aktardan alacağınız demirhindiyi Bir tulbente koyun.(Çay konulan paket kağıtlarada konabilir.)bir tencereye kaynar suyun ortasına koyun kaynatın. Kaynamış olan demirhindiyi süzerek elde edilen sıvıyı başka bir kaba alın. *Kaba alınan demirhindi suyuna yaklaşık tatlı oluşuna göre istediğiniz kadar bal (ya da yarım kg-ya da 1kg. toz şekeri)katarak 1-2 dakika kadar daha kaynatın. Kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alarak bir miktar soğumaya bırakın. Yeteri miktarda soğuduktan sonra tekrar bir bezden süzün. Elde edeceğiniz şerbeti şişelere doldurarak buzdolabına koyarak soğuk olarak servis yapabilirsiniz.İçinde hiçbir katkı maddesi yok, doğal olarak yapacağınız şerbetin faydalı olacağına inanıyorum. Not: Osmanlı zamanında yapılan şerbetin ana maddesi köklerden oluşmaktadır. Tarçın, zencefil, karanfil dahil ismini sayamadığımız 41 çeşit kökten oluşmaktadır.(İsterseniz bu köklerin tamamını bir paket halinde Mısır Çarşısı'ndan satın alabilirsiniz.) Şerbetin tatlandırılması için(Kars Kağızman yöresinden ) kara kovan balı kullanılmaktadır. Kökler iyice kaynatıldıktan sonra süzülür. Süzülen şerbete bal ilave edilir ve bir süre daha kaynatıldıktan sonra soğuk olarak servis yapılır
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|